Yarını Kodlayanlar projesinde 1200’e yakın gence yapay zeka eğitimi verildi

Bilim Teknoloji 18.05.2022 14:05:44 0
Yarını Kodlayanlar projesinde 1200’e yakın gence yapay zeka eğitimi verildi
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” gençleri geleceğin teknolojisi yapay zekâ ile tanıştırmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında verilen eğitimlerle bugüne kadar bin 200’e yakın gence ulaşıldı. Projeyle yıl sonuna kadar 3 bin gence ulaşılması hedefleniyor. 

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi, gençleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında 14-17 yaş arası lise öğrencilerine yönelik Yapay Zekâ eğitimlerinin verildiği projede bugüne kadar 1.200’e yakın gence ulaşıldı. Haftada 4 gün 16 saat süren online eğitimlerde, gençlere Python programlama dili, temel makine öğrenmesi, basit regresyon, çoklu regresyon, karar ağacı ve rastgele orman regresyon uygulamaları gibi konularda bilgi veriliyor. Yarını Kodlayanlar Yapay Zekâ eğitimleriyle yıl sonuna kadar 3 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

 TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR NESLİN YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ

Yapay Zekâ eğitimlerini değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi: 

“Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 6 yıl önce başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu projeyle, tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Ağustos 2016’da 7-14 yaş arası çocuklarımıza kodlama öğreterek başladığımız yolculuğumuza bugün 14-17 yaş arası gençlerimizi de dahil ederek devam ediyoruz. Bu gençlerimize, geleceğin teknolojisi Yapay Zekâ konusunda kapsamlı eğitimler veriyoruz. Amacımız, genç nesillerin ilgisini kodlama ve yazılım alanına çekebilmek, teknolojik bakımdan donanımlı olmalarını sağlamak, günümüzde her alanda gördüğümüz Yapay Zekâ teknolojisini öğrenip kullanarak yaratıcı fikirlerini yeni teknolojilerle birleştirmelerini mümkün kılmak. Bugüne kadar 1.200’e yakın gence ulaştık. Yıl sonu itibarıyla 3 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz. Yapay Zekâ’ya ilgi duyan gençlerimizi eğitimlerimize bekliyoruz. Bu vesileyle, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.” 

GENÇLERİN DİJİTAL YETKİNLİKLERİNİ GELİŞTİRİYORUZ

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu:

“Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı olarak ülkemizin dijital dönüşümüne çocukları, gençleri ve ebeveynleri de dahil ettiğimiz çalışmalarımızla katkı sağlamaya devam ediyoruz.  Yarını Kodlayanlar projemizle gelecek nesilleri dijital dünyaya hazırlıyor, onların dijital yetkinliklerini geliştiriyoruz. Projemize 7-14 yaş aralığındaki öğrencilerimizi kodlama eğitimleriyle, 14-17 yaş aralığındaki lise öğrencilerimizi de günümüzde her alanda görmeye başladığımız yapay zeka eğitimleriyle  dahil ediyoruz.  Yapay zeka eğitimlerimize katılan öğrenciler yapay zekanın nasıl işlediğini ve günümüzdeki önemini kavrayarak, Python dili üzerinden eğitmenlerle birlikte konu başlıklarına uygun kodlar yazıyorlar. Dijital yetkinliklerini geliştirmenin günümüzde ne kadar önemli olduğunun farkında olan gençlerimizin yapay zekaya karşı ilgisi ise her geçen gün artmaktadır. Şu ana kadar yapay zeka eğitimlerimiz aracılığıyla 1200 öğrenciye ulaştık, yeni dönem hedefimiz ise 3000 öğrenciye ulaşmak. Bu eğitimlerle amacımız kodlama dünyasına adım atan öğrencilerimizin parlak fikirlerini yapay zeka ile birleştirmelerine ve yeni teknolojiler geliştirmesine olanak sağlamak. Yapay zekaya ilgisi olan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz eğitimlerimize başvuru yapabilirler. Be vesile ile tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor bayramını kutluyor, bu güzel günü gençlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum.”

 

 

 

 

Bursa Yenişehir SHM'ye mamografi cihazı kazandırıldı

32 İlde Sağanak Yağış Bekleniyor: Meteoroloji Uyarı Yayınladı

Gölhisar Kaymakamlığı basketbol takımı Akdeniz yolunda

Serikspor'un Göçebe Ligi: Adana Demirspor Maçı Sivas'ta

Tarsus'ta trafik rahatladı: Atatürk Caddesi'nde yeni düzenleme

Şahin Bilgiç: “Adana için el ele verdik”

Türkiye'de Bugün Hava Durumu: Yağışsız ve Sıcak

Adana Kasım ayında sıcaklık rekoru kıracak!

Adana'daki silahlı saldırı iddiaları araştırılıyor

Türkiye Genelinde Hava Sıcaklıkları Artış Gösteriyor

Adana'da Kadın Emeği Pazarı Kuruldu

Otomobil devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Dostları ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ökkeş Şendiller’i anlattı

Osmaniye’de ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi’ kapsamında makine dağıtıldı

Akdeniz’de Dünya Yaşlılar Günü’nde vefa dolu anlar

MSK evinde ilk maçında Beşiktaş’ı ağırlayacak

Adanaspor Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova: "Kimse elini taşın altına koymadı, maçlara ağlayarak çıkıyoruz"

Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi

Reyhanlı’da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Yaklaşık 16 metrelik balinanın iskeleti gün yüzüne çıkarılmaya başladı

Adana’da yazdan kalma günler yaşanıyor

Sonbaharın gelmesiyle bu hastalıklara dikkat

Yaşlı adamın öldüğü kazada sürücü serbest kaldı

İskenderun’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Hatay’da 1 Kilo 850 gram Metamfetamin ele geçirildi

Türkiye’nin 228 metrelik denizdeki yeni gücü: ’West Draco’ limana yanaştı

Başkan Vekili Şener’den öğrencilere kitap müjdesi

Adana Ticaret Odası, İngiltere’de iş birliği ve yatırım kapılarını araladı

Yükleniyor