Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

GÜNDEM 4.02.2025 14:13:17 0
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı
Mersin Erdemli’de öğrencilerle bir araya gelen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı,"Türkiye’de çok güzel işler başarmış bu memleketin kalender evlatları var. Topluluk içinde popüler olduğunu iddia eden yanlış figürlerin peşinden gitmek yerine doğru örneklerin peşinden yürüdüğünüz zaman içinizdeki kaygıyı da bertaraf etme imkanı bulacaksınız. Yanlış yerlere odaklanmaktan vazgeçtiğiniz zaman potansiyeliniz karşılık bulur" dedi.
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, memleketi Mersin’de öğrencilerle buluştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program çerçevesinde Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde konferans veren Gezeravcı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’nin uzay vizyonu hakkında bilgi veren Gezeravcı, kendisini dinleyenlerin de sorularını yanıtladı.
Görevinin amacına değinen Astronot Alper Gezeravcı:" 100 yıllık tarihimizde dünyanın en zorlu jeopolitik konumlarından birinde yüzlerce yıllardır var olmayı başarabilmiş bir milletin geleceğin teminatı saydığı siz değerli genç kardeşlerimizin her daim yaftalanan özgüvenlerinizi ayağa kaldırmaya vesile olacak bir ilham göreviydi. İçerisinde sembolik olarak bir tane figür bulunsa da bu görev bu milletin çocuklarını, potansiyelini, erişebileceği yerlerin nişanesi olması kıvamında muadilimiz saydığımız dünyanın gelişmiş büyük devletlerinden hiç bir eksiği olmadığını ne olarak ortaya koyan bir görevdi" diyerek uzaya gidip gelme ve orada yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

"Nereye ait olduğumuzu bilerek görevimizi tamamlayıp buraya geri geldik"
Kendisini dinleyen gençlerin ’Dönüşten sonra pisklojik bir değişim yaşayıp yaşamadığı sorusunu yanıtlayan Gezeravcı," Dünyaya döndüğünde yeni bir hayata başladığını hissettiğini ifade eden astronotlar da var. Herkesin tecrübesi bireysel herkesin yaşadıklarına saygı duyuyoruz. Ama bizde herhangi kaybolmuşluk sendromu olmadı. Ayağımızı yere sağlam basarak ne görevimizi yapacağımızı, neyi yerine getireceğimizi bilerek sağlam bir iradeyle oraya gittik, nereye ait olduğumuzu bilerek görevimizi tamamlayıp buraya geri geldik çok şükür herhangi bir psikolojik değişim yaşamadık" ifadelerini kullandı.
İlginç gelen bir durumun olup olmadığına dair soruya da yanıt veren Gezeravcı,"Dünyada nerede şimşek hadisesi oluyor net görüyorsunuz. Ancak ilgin olan Erdemli’de gökyüzüne kafayı kaldırıp baktığınız da gözümüzün gördüğü alanın içerisinde şimşek hadiselerini görme şansınız oluyor. Orada baktığınız da bir noktada yıldırımın zincirleme reaksiyonla dünyanın öbür ucuna kadar iletildiğini görüyorsunuz. Gözümüz bunu yer yüzünde görmeye yetmiyor ama tepeden baktığınızda o zincirleme reaksiyonu sanki bir led ışığının tetiklenmesi gibi bir uçtan bir uca ilerlediğini görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Yanlış yerlere odaklanmaktan vazgeçtiğiniz zaman potansiyeliniz karşılık bulur"
Gençlere kaygılanma konusunda da tavsiyede bulunan Gezeravcı,"Kaygı kaynağı olup bitenler değil. Kaygı kaynağı bizim algı eşiklerimiz. Yanlış yerlere odaklanıyoruz.Hep ayağı kaymış, hep yürüdüğü yolda iradesine güvenmeyerek havlu atmış vazgeçmiş insanlarımız. Burada gelip bunları anlatma sebebimiz, bu örnekte bu topraklardan çıktı. Sınavlarda kalan başarısız olan ve sana kaygı aşılayan insanların örneklerine bakmak yerine gözünün önünde bu topraklardan çıkmış başarılı olan insanlara odaklandığın zaman enerjinin ve potansiyelini bam başka bir noktaya taşınacağını ne olarak bilmen gerekiyor. Türkiye’de çok güzel işler başarmış bu memleketin kalender evlatları var. Önce kendiniz daha sonra ailenizi mahcup edecek örneklerin peşinden gitmeyin. Algı seviyeniz itibariyle eğitim öğretim hayatınızın devam ettiği lise yıllarında sadece esprisinin arkasına takılıp da 10 dakika gülmek için çaba sarf edeceğiniz insanların kuyruğuna takılıp gitmek yerine, yolda, sokakta, kafelerde zaman harcamak yerine tekrar sayınızı iki katına çıkarın. Bugün bir birinize gülen topluluk içerisinde popüler insan statüsüyle kitleleri peşinden sürüklediğini ifade eden bireylerin yanlış örneklerinin peşinden gitmek yerine anne babalarınızın yüzünü güldürecek, alnınız ak gezdirecek örneklerin peşine koşun. Yanlış yerlere odaklanmaktan vazgeçtiğiniz zaman potansiyeliniz karşılık bulur. Sizin için bağlayıcı olan başarısız olan insanların kaygı verici hikayeler değil. Başarılı olmuş binlerce insan var. Yanlış örneklerin peşinden gitmeyi bıraktığınız zaman, topluluk içinde popüler olduğunu iddia eden yanlış figürlerin peşinden gitmek yerine doğru örneklerin peşinden yürüdüğünüz zaman içinizdeki kaygıyı da bertaraf etme imkanı bulacaksınız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kayseri'de İhracatın Yıldızları Ödüllendirildi

Osmangazi'de 6 Şubat Depremleri Anıldı

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Paneli Kozan'da Yapıldı

Adana Yüreğir'e Yeni Evlendirme Dairesi Yapılıyor

Nuri Aslan deprem anmasında sessiz yürüyüşe katıldı

Nevşehir Belediyesi 6 Şubat Depremlerini andı

Meteoroloji'den sel ve çığ uyarısı: Kuvvetli yağış geliyor

Deprem sonrası eğitim raporu: 75,5 milyon kişiye destek

125 yıllık irmik helvası dondurmayla buluştu, Dubai'ye uzandı

MİT, MOSSAD'a bağlı casusluk operasyonunu çökertti

Forex dolandırıcılığına 48 gözaltı, 120 milyon liralık mala el konuldu

Deprem bölgesinde 455 bin bağımsız bölüm tamamlandı

Zeydan Karalar tahliye sonrası Adana'da deprem şehitlerini andı

6 Şubat Depremleri'nin 3. Yılı: 53 Bin 537 Can Kaybı

Nezihe Yalvaç Turizm MTAL Akdeniz bölge birincisi

Hatay Şehir Hastanesi İnşaatı 2026 Sonunda Başlıyor

Bilal Erdoğan: Gençler Cumhurbaşkanı'nı örnek alsın

Hatay Şehir Hastanesi inşaatı 2026 sonunda başlıyor

Zeydan Karalar hakkında tahliye kararı çıktı

DMM: Hatay ATM yağması iddiaları asılsız

Asrın İnşa Seferberliği: 455 Bin Konut Tamamlandı

Depremde yıkılan binalar için adli süreç devam ediyor

Şehit Talat Okur Hatay'da toprağa verildi

Deprem bölgesinde 4 ilde dev şantiyelerle 455 bin konut yükseldi

Hatay'da 153 bin 755 konut teslim edildi, Antakya ayağa kalktı

Uyuşturucu Operasyonu: 123 Şüpheli Yakalandı, 465 Bin Hap Ele Geçirildi

Deprem bölgesine 22 milyar liralık istihdam desteği

Kars'tan 5 ile 'Sahte El' operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Ankara'daki uçak kazasında kokpit kayıtları çözüldü

Adana Yüreğir'e modern evlendirme dairesi yapılıyor

Yükleniyor