Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Anamur’da öğrencilerle buluştu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Anamur’da öğrencilerle buluştu

GÜNDEM 3.06.2025 15:00:55 0
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Anamur’da öğrencilerle buluştu
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Mersin’in Anamur ilçesinde Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gezeravcı, okula gelişinde bayraklar ve marşlarla karşılandı.
Yoğun ilgi gören programda, Gezeravcı hem kişisel yolculuğunu hem de Türkiye’nin uzay vizyonunu anlattı. Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaplan, Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa İsmet Keskin, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İbrahim Sağır, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Çocuklara hayallerinden asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurgulayan Gezeravcı, kendi uzay yolculuğu sürecinden örnekler vererek, azmin, disiplinin ve bilimin insanı nasıl zirveye taşıyabileceğini anlattı.
Konferansta konuşan Gezeravcı, "Bu memleketin evlatlarının elinden çıkmış nice başarı hikâyeleri vardır" diyerek, gençlere ilham verdi. Türkiye’nin uzaydaki hedeflerine de değinen Gezeravcı, "Türkiye olarak aya iniş yapan 6. ülke olmak istiyoruz" dedi.
Ayrıca bir uzay limanı kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirten Gezeravcı, detayların devlet büyükleri tarafından açıklanacağını ifade etti. Gezeravcı, Türk halkının uzaya olan ilgisinin büyüklüğüne dikkat çekerek, "Uzay alanında ciddi çalışmaların altına imza atmış milletlerden biriyiz. İlk Türk astronotu olmak için 36 bin başvuru yapıldı. Avrupa’da yapılan benzer bir başvuruda tüm AB ülkelerinin tamamında ise bu sayı 22 bindi" dedi.
İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa İsmet Keskin ise Gezeravcı’nın gençler için güçlü bir rol model olduğunu belirterek, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında cesaretle ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.
Konferansın ardından öğrencilerle sohbet edip soruları yanıtlayan Gezeravcı’ya okul öğrencilerinden kuzeni Göktuğ Gezeravcı tarafından çiçek takdim edildi.

Bayram tatilinde sıcaktan kaçan vatandaşlar, Zorkun Yaylası’nda serinledi

Mersin Sinema Ofisi, sektör buluşmalarında yoğun ilgi gördü

Mersin’de kurban kesimi hem hijyenik hem ücretsiz

’Elbistan Belediyesi aile şirketine döndü’ iddiası

Kaçan boğa ortalığı bir birine kattı, diğeri ise denizde telef oldu

Mersin’de itfaiye eri adayları parkur sınavına hazırlanıyor

Parmak büyüklüğünde geyik böceği görüldü: Cezası 557 bin TL

Hatay’da kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

AK Partili Yayman: "2 trilyon doları biz terörle mücadeleye harcamasaydık, şu anda Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacaktı"

Reyhanlı’da açık alana bırakılan kurban atıkları temizlendi

Modern köy evlerinin teslimi sürüyor, bayrama yeni yuvalarında girdiler

Motosikletli sürücüden D-400 karayolunda tehlikeli hareketler

El frenini çekmeyi unuttuğu aracının peşinden koşsa da çaresiz kaldı, o anlar kamerada

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, doğal kaynak suyunda yüzerek serinledi

Hayrete düşüren görüntü: Kaza yaptıkları araçtakilere korku dolu anlar yaşattılar

Kahramanmaraş’ta deprem şehitleri kabirleri başında anıldı

Mersin’de 275 acemi kasap kendini yaraladı

Kurbanlıklar firarda

Sokakların gizli kahramanları Kurban Bayramı’nda sahada

Karayolunda trafiği durduran boğa, sahiplerine korku dolu anlar yaşattı

Adana’da 194 acemi kasap hastanelik oldu

Bayram tatiliyle Kızkalesi’nde deniz keyfi

Kahramanmaraş’ta acemi kasaplar hastaneye koştu

Adana’da kaçan koyun ve keçiler sahiplerini peşlerinden koşturdu

Mersin’de 4 mahallenin içme suyu sorunu çözüldü

Mersin’de geri dönüşüm için farkındalık etkinliği

Jandarmadan dron takipli bayram kutlaması

Adana’da acemi kasaplar hastanelere başvurdu

Adana’da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Deprem şehitliğinde hüzünlü Kurban Bayramı

Yükleniyor