Turkcell, 3 yılda bin 500’den fazla şirketin dijitalleşmesine katkı sağladı
Turkcell, Dijital İş Servisleri şirketiyle kurumların dijital dönüşüm yolculuğuna destek olmaya devam ediyor. Birçok kurumun dijitalleşmesinde stratejik rol üstlenen Turkcell Dijital İş Servisleri, bu kapsamda ihtiyaca uygun çözümler sunduğu şirketler arasına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın önde gelen global medya yatırım yönetim kurumlarından biri olan GroupM’in finans sistemlerini barındıran tüm fiziki sunucuları Turkcell Veri Merkezlerine taşındı. Proje kapsamında Turkcell Bulut Çözümleri, Felaket Kurtarma Merkezi ve Güvenlik Hizmetleriyle birlikte tüm kurulum aşamalarında özel danışmanlık ve sistem destekleri sunularak sürecin 360 derece yönetimi sağlandı.
“ULUSLARARASI ŞİRKETLERİN DE DİJİTALLEŞME YOLCULUĞUNDA STRATEJİK ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, şunları söyledi:
“Tüm sektörlere hitap eden uçtan uca dijital çözümlerle şirketlerimizin stratejik çözüm ortağı olarak hizmet sunuyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılının sonunda kurduğumuz Turkcell Dijital İş Servisleri şirketimiz ile bugüne kadar 1.500’den fazla şirketin dijital dönüşümüne katkı sağladık. Güçlü iletişim altyapımız sayesinde üstün telekom hizmetlerimizin yanı sıra veri merkezi ve bulut çözümleri, siber güvenlik, sistem entegrasyon ve yönetilen hizmetler, iş uygulamaları ve yeni nesil teknolojiler alanında çözümler sunuyoruz. Bugüne kadar 4,5 milyar TL kontrat değerine sahip 7 binden fazla projeye imza attık. Bu projeler arasında yer alan GroupM’in fiziki sunucularını Turkcell veri merkezlerine emanet etmesinden mutluluk duyuyoruz.”
Açıklamasında Turkcell olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ettiklerinin de altını çizen Özata, “Son teknolojiyle donatılmış yeni nesil standartlara sahip veri merkezlerimizle kamu ve özel sektör kuruluşlarının yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren global firmaların da iş süreçlerini yerlileştirip ülkemizin dijital ekonomisine katkı sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük veri merkezi işletmecisi olarak birçok farklı sektörde dijital dönüşüm projelerine imza atmayı sürdüreceğiz” dedi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan GroupM Türkiye Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Oruç ise “Turkcell ile çift taraflı ve kıymetli bir iş ortaklığımız var. Finans sistemlerimizi barındıran fiziki sunucularımızın Turkcell Veri Merkezine taşınma sürecinde hem yönlendirmeleri hem de çözüm odaklı yaklaşımları ile bu operasyonda Turkcell ekipleri bizlere uçtan uca destek oldu” diye konuştu.
YEDEKLİLİK VE GÜVENLİK ÇÖZÜMLERİ SAYESİNDE 7/24 İŞ SÜREKLİLİĞİ SAĞLANIYOR
Proje kapsamında esnek kaynak yönetimi, maliyet avantajı, global IT ekipleri ve hizmet veren diğer iş ortaklarının orkestrasyon ihtiyaçları belirlenerek bütünsel bir hizmet modeli oluşturuldu. Sunucu ihtiyaçları için sanal sunucu kaynakları, hizmet lisansları, yük dengeleme ve performans izleme hizmetleri sağlandı. Bu kaynakların güvenliği için ise internet trafiğinde olası saldırı tehditlerini hızla tespit eden DDOS Atak Önleme ve Güvenlik Duvarı Servisleri konumlandırılarak tek hizmet sağlayıcı üzerinden tüm erişim ve güvenlik ihtiyaçları karşılandı.
Hatay'da 1540 takım robot yarışmasına hazırlanıyor
Hatay'da kaldırımda yürüyen kadının kolyesi çalındı
Kayseri Pastırması AB'den Coğrafi İşaret Aldı
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı, esrar ve metamfetamin ele geçirildi
Felçli adamı selden Kızılay kurtardı
Otomobil kanala uçtu, suyun azlığı faciayı önledi
Adana'da polis kılığında eve girenler anne ve oğlunu vurdu
Uzaklaştırma kararını kaldıran kadın, kocası tarafından bıçaklandı
Telefonu alınınca evden kaçan 13 yaşındaki kız aranıyor
Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Hatay Reyhanlı'da dolu ve sel hayatı olumsuz etkiledi
Tarsus'ta topraksız tarım serasında ilk çilek hasadı yapıldı
Jandarma Çavuş Ahmet Tekbaş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
Osmaniye'de Nevruz coşkusu: Demir dövme ve ateşten atlama
Osmaniye'de otomobil inşaat malzemelerine çarptı: 2'si ağır 3 yaralı
Muhsin Yazıcıoğlu, Keş Dağı'nda 17. yılında anıldı
Adana'da lise öğrencileri tıp sempozyumunda buluştu
Manavgat'ta otel lojmanında yangın çıktı
Manavgat'ta kazada yaralanan belediye personeli ziyaret edildi
Isparta'da mermer paleti altında kalan işçi hayatını kaybetti
Osmaniye'de jandarma haftalık operasyonla 109 şüpheliyi yakaladı
Hatay'da 5 aranan şahıs yakalandı
Kemer'de Anne Taksi hizmete girdi, ilk yolcu hastaneye götürüldü
Tarsus Şelalesi yağış sonrası ziyaretçi akınına uğradı
Polis kılığında 480 bin lira dolandıran 3 şüpheli yakalandı
ATB Başkanı Çandır: Savaş Enerjiden Tarıma Her Şeyi Etkiledi
Şehit Yusuf Açay, Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı
Alanya'da ULAR ameliyatıyla zorlu tümörde başarı
Kahramanmaraş'ta İki Ayrı Yangın İtfaiyece Söndürüldü
Feke'de bahar temizliği: Banklar atölyede üretildi
Yükleniyor

