Turfanda patateste hasat başladı

Turfanda patateste hasat başladı

GÜNDEM 24.04.2025 11:44:45 0
Turfanda patateste hasat başladı
Türkiye’nin en erkenci patatesinin yetiştiği Adana’da hasat başladı. Şubat ayında yaşanan zirai don sonrası olumsuz etkiler çabuk atlatılırken, ilk hasat 25 günlük gecikmeyle yapıldı, 20 TL’den alıcı buldu.
Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Adana’da turfanda patates hasadı başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalara gelen işçiler, traktör arkasına takılan söküm makinesi ile toprak altından çıkartılan patatesleri iriliğine göre çuvallara doldurarak ayrıştırma yaptı. Kamyonlara yüklenen patatesler sofralarda yerini almak üzere yurt genelinde bir çok ile gönderildi. Turfanda patatesin tarlada 20 TL’den alıcı bulduğu öğrenildi.

Hasat 25 gün gecikti
Yüreğir ilçesi Esenler Mahallesinde patates hasadını yerinde inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bu yıl Şubat ayında yaşanan zirai don sebebiyle hasadın 25 gün geciktiğini belirtti. Kökçüoğlu "Don olayı sonrası çiftçilerimiz gerekli bakımı yaptıkları için bunun sonucunu bugün tarlalarımızda görmek bizler için ayrı bir mutluluk. Don afetinde patateste yüzde 20 bir hasar tespitimiz vardı fakat bunu bugün tarlada yüzde 10-15 seviyesinde görmek bizi açıkçası mutlu etti. İlimizde Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında patates üretimi yapıyoruz. Bu yıl 70 bin dekar alanda patates üretmeyi hedeflemiştik. Yaptığımız saha çalışmasında da bu kadar bir alanda patates üretildiğini görüyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan patatesi turfanda olarak Adana’dan, daha sonra da diğer illerimizden yaparak sorunsuz bir şekilde yeterince üreteceğimize inanıyorum" dedi.

Adana’da sadece sofralık ve sanayiye yönelik değil Tufanbeyli ilçesinde tohumluk patates üretimi yapıldığını da kaydeden Kökçüoğlu, "Çiftçilerimiz üretiyor. Ülke ekonomisine katkı vermeye devam ediyor. Emeklerine sağlık, bereketli bir hasat sezonu olsun" şeklinde konuştu.
Patates üretimi yapan üretici Muzaffer Turgut ise zirai don sebebiyle hasadın biraz geciktiğini ancak verimin de iyi olduğunu söyledi. 2024 yılında 78 bin dekar alana patates ekimi yapılan Adana’da 318 bin ton üretim gerçekleşmişti. Bu yıl geç başlayan patates hasadının Mayıs ayı ortalarına kadar devam etmesi beklendiği kaydedildi.

22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 390 şüpheli yakalandı

Doğu'da Kar ve Çığ Tehlikesi, Batı'da Güneşli Hava

Adana Ceyhan'daki BTC Limanı Türkiye'nin ilk yeşil limanı oldu

Talaslı 3 genç milli takım seçmelerinde

Adana'da sazangillere 3 aylık av yasağı başladı

Lütfi Akad filmleri İzmir'de yeniden perdede

Seçer, Avrupalı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Meteoroloji'den Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Kar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Adana merkezli 11 ilde 1.2 milyar TL'lik dolandırıcılık operasyonu

Barış Ressamı tiyatrosu Malatya'da sahnelendi

Fikirtepe'de çatıları mesken tutan rhesus makak yakalandı

Yurt genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yeşilay Münazara Turnuvası'nda Akdeniz Bölge Şampiyonu Belli Oldu

Konya Büyükşehir'in basketbol altyapısı şampiyonluklarla parlıyor

Meteoroloji'den yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Ege ve Marmara'ya kuvvetli yağış uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Osmaniye'de Yapay Zekâ Çağında Habercilik Dönüşümü

5 ilde suç örgütü operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Yapay zekalı dolandırıcılık operasyonu: 2 tutuklama

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Yükleniyor

loading