Tarsus’ta üreticiye yüzde 50 hibe destekli tohum desteği

Tarsus’ta üreticiye yüzde 50 hibe destekli tohum desteği

GÜNDEM 1.10.2025 18:07:23 0
Tarsus’ta üreticiye yüzde 50 hibe destekli tohum desteği
Tarsus Belediyesi, Süt Üreticileri Birliği ile iş birliği yaparak yüzde 50 hibe destekli ryegrass ve süt otu tohumu dağıttı. Başkan Ali Boltaç, "109 ailemizin talebini geri çevirmedik" dedi.
Tarsus’ta hayvancılığa ve üreticiye destek amacıyla önemli bir adım daha atıldı. Tarsus Belediyesi ile Tarsus Süt Üreticileri Birliği iş birliğinde düzenlenen program kapsamında, yüzde 50 hibe destekli ryegrass ve süt otu tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi. Taşobası mevkiinde yapılan törene Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

"109 ailemizin talebini geri çevirmedik"
Törende konuşmalarını gerçekleştiren Başkan Boltaç, üreticiye verilen desteğin devam edeceğini belirterek, "Bizler elimizden geldiğince hem büyükbaş hem küçükbaş hayvan sayımızı artırmak, üretimimizi güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda 109 ailemizin talebini geri çevirmedik ve bugün burada onlara destek olmanın gururunu yaşıyoruz. Yüzde 50 hibe destekli ryegrass ve süt otu tohumu dağıtımıyla üreticimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki güçlü üretici, güçlü Tarsus demektir" diye konuştu.

"Bu proje hayvancılığımıza nefes olacak"
Verilen desteğin üretici açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, "Belediyemizle birlikte üreticimizin yem maliyetlerini azaltacak, verimini artıracak bir adım atıyoruz. Bu proje hayvancılığımıza nefes olacak. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Belediye yetkilileri, dağıtılan tohumların yalnızca hayvancılığa değil, aynı zamanda toprağın verimliliğine ve ekosisteme de katkı sağlayacağını belirtti. Ryegrass ve süt otunun, kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamanın yanı sıra toprağı güçlendirdiği, arıcılığa destek olduğu ve üreticinin maliyetlerini düşürdüğü ifade edildi.

Otomobil devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Dostları ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ökkeş Şendiller’i anlattı

Osmaniye’de ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi’ kapsamında makine dağıtıldı

Akdeniz’de Dünya Yaşlılar Günü’nde vefa dolu anlar

MSK evinde ilk maçında Beşiktaş’ı ağırlayacak

Adanaspor Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova: "Kimse elini taşın altına koymadı, maçlara ağlayarak çıkıyoruz"

Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi

Reyhanlı’da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Yaklaşık 16 metrelik balinanın iskeleti gün yüzüne çıkarılmaya başladı

Adana’da yazdan kalma günler yaşanıyor

Sonbaharın gelmesiyle bu hastalıklara dikkat

Yaşlı adamın öldüğü kazada sürücü serbest kaldı

İskenderun’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Hatay’da 1 Kilo 850 gram Metamfetamin ele geçirildi

Türkiye’nin 228 metrelik denizdeki yeni gücü: ’West Draco’ limana yanaştı

Başkan Vekili Şener’den öğrencilere kitap müjdesi

Adana Ticaret Odası, İngiltere’de iş birliği ve yatırım kapılarını araladı

Adana’da bıçaklama anı saniye saniye görüntülendi

Tırla çarpışan motosikletin kadın sürücüsü kazada öldü

Mersin’de muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi

Akdeniz Belediyesi üretiyor, yeniliyor ve tasarruf ediyor

Mersin’de dünya yaşlılar gününe özel etkinlikler

Kaçan şahsı tutmaya çalışan kadın yumruk yedi

Kediyi çalıp fotoğraf çekindiler: O anlar kameraya yansıdı

Polisin eğitim verdiği gençler astsubaylığı kazandı

DEAŞ’lıların öldürdüğü Binali Aslan’ın gömüldüğü yer görüntülendi

Uyuşturucudan hapis cezası alan 29 hükümlü yakalandı

Tıra çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Yükleniyor