Suriye'de muhaliflerin kulağı Türkiye’den gelecek haberde

Dış Haberler 6.06.2022 12:13:38 0
Suriye
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), güvenli hale getirilen bölgelere saldırıların düzenlendiği terör örgütü PKKYPG kontrolündeki Tel Rıfat ve Münbiç kentlerine yönelik harekat sinyali vermesi, Suriye'de heyecana yol açtı. Daha önce düzenlenen sınır ötesi harekatlarda TSK ile hareket eden Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, hazırlıklarını tamamladı. Tel Rıfat ve Münbiç kırsalındaki cephe hatlarında elleri tetikte SMO askerleri, 24 saat teröristlerin bulunduğu alanları takip ederken, harekat için de Türkiye’den gelecek haberi bekliyor.
Türkiye’nin güney komşusu Suriye’de 2011'in ilkbaharında başlayan sokak gösterileri, rejim güçlerinin silahlı karşılık vermesiyle iç karışıklığa dönüştü. Suriye rejiminin yapılan çağrılara rağmen gösterilere silahlı güç kullanmakta ısrar etmesi üzerine, rejim karşıtları da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adıyla silahlanma yoluna gitti. Kısa sürede rejim karşıtlarının birleştiği ÖSO, ülkenin birçok bölgesinde kontrolü ele geçirdi. Ancak zaman içerisinde ÖSO’yu oluşturan gruplar arasında yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle kazanılan birçok nokta, rejim veya terör örgütleri PKKYPG ile DEAŞ’ın ele geçti. Rejim karşıtı silahlı güçler arasındaki dağınık yapı, 2019'da SMO adıyla birleşerek, ortak hareket etmeye başladı.
SINIR ÖTESİ HAREKATLARLA BÖLGE GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ
Suriye’nin Azez, Afrin, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resulayn bölgeleri terör örgütleri DEAŞ ve PKKYPG tarafından ele geçirildi. Terör örgütlerinin kontrolündeki bölgelerden yapılan saldırıların ölümlere ve sınır kentlerinde yaşayanların güvenliğini tehdit etmesi üzerine TSK, 24 Ağustos 2016'da Fırat Kalkanı, 20 Ocak 2018'de Zeytin Dalı ve 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı harekatlarını düzenledi. Başarıyla sonuçlanan harekatlar ile bölgeler terör örgütlerinden arındırılarak güvenli hale getirildi. Huzur ortamının oluşmasının ardından bu kentleri zorunlu olarak yerlerinden edilen yüz binlerce Suriyeli geri döndü.
SALDIRILAR SÜRDÜ, TÜRKİYE HAREKAT SİNYALİ VERDİ
Türkiye’nin düzenlediği harekatlar ile terörden arındırılan Azez, Afrin, El Bab bölgelerinde yaşayan siviller, Tel Rıfat, Cerablus kentlerinde yaşayanlar ile Münbiç bölgesinden yapılan saldırılara maruz kaldı. Rusya’nın askeri gücünün bulunduğu ve yapılan uyarılara rağmen saldırıların sürmesi ve son zamanlarda artış göstermesi üzerine Türkiye, her iki noktaya yönelik yeni askeri harekat düzenleneceği mesajını verdi.
Harekat sinyali, SMO'da heyecana yol açtı. SMO unsurları, Tel Rıfat ve Münbiç kentlerinin kırsalındaki cephe hatlarında olası bir harekat için teyakkuza geçti. SMO askerleri, bir an önce her 2 kentin de teröristlerden arındırılması için göreve hazır olduklarını ifade etti.
Cephe hatlarında silah ve mühimmatın yanı sıra asker sayısını da artıran SMO, 24 saat olası terör saldırılarına karşı eli tetikte görev yapıyor. Gün içerisinde komutanları tarafından eğitilen askerler, cephe hattında teröristlerin kullandığı karargah ve mevzileri gözetlerken, bir yandan da harekat için Türkiye’den gelecek haberi bekliyor.
SMO askerleri, güvenli hale getirilen bölgeleri tehdit eden teröristlerin bulunduğu alanların temizlenmesine yönelik yeni harekatın kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. Binlerce insanın yıllardır zorunlu olarak göç ettirildikleri Tel Rıfat ve Münbiç’teki evlerine dönmek istediklerini belirten SMO askerleri, her zaman tek umutlarının Türkiye olduğunu kaydetti. Harekatta yer alacaklarını dile getiren ordu mensupları, teröristlerle kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını aktardı. ()

Türk Dünyası Medya ve İletişim İş Birliği Al-Farabi Üniversitesi'nde Masaya Yatırıldı

İzmir'de Meslek Fabrikası 35 Kişiyi İş Sahibi Yaptı

Trabzon, Rize ve Artvin'e Kuvvetli Yağış Uyarısı

Ağar Van'da konuştu: Asgari ücretle geçinmek imkansız

Siber Suçlarla Mücadelede 5 Günde 346 Şüpheli Yakalandı

Yurdun büyük bölümüne yağış uyarısı! Akdeniz'de kuvvetli sağanak!

FETÖ'ye Yönelik Geniş Çaplı Operasyon: 32 İlde 92 Şüpheli Yakalandı

Trafik Kazasında Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu

Adana Büyükşehir'den Yenileme Çalışması

Adana'da 16 Günlük Aktivizm Başladı

Güngör Geçer'den Pozantı'da İnceleme ve Açılış

Mersin'e 150 Yataklı Yeni Hastane 2026'da Hizmete Giriyor

Hafta Sonu Türkiye Genelinde Etkili Yağış Bekleniyor

2025 e-TEP/2 İngilizce Yeterlik Sınavı Yarın Gerçekleşecek

500 Bin Sosyal Konuta 17 Günde 5,3 Milyon Başvuru

İki ilde uyuşturucu operasyonu: 447,5 kilo madde ele geçirildi

Uludağ: 'Öğretmenler Milletin Aklı ve Vicdanıdır'

İtalya–İspanya tenis rekabeti ve Bologna'da Türk tenisine model arayışı

Söylemez: Kadına Şiddetle Mücadele Devlet Politikası

Şiddetin Kökenleri ve Çözüm Yolları Tartışıldı

Çiftlik-Karagedik Grup Yolu Çalışmaları Hızla İlerliyor

AK Parti Adana'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Türkiye'de Kuraklık Kalıcı Bir Soruna Dönüşüyor

MEB'den 450 şube müdürü kadrosu için görevde yükselme atama hazırlığı

Eğitim-Bir-Sen: Öğretmen Emeği Görmezden Gelinemez

Aladağ Gücü Fırtınası Namağlup Devam Ediyor

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezinde Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu İl ve İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı,

Bahçelievler'de Medeniyetler Korosu'ndan unutulmaz gece

Yavuz Ağıralioğlu: Öcalan bin sene de geçse teröristtir!

Bornova'da Eğitime Zeka Oyunları Desteği

Yükleniyor