SMO askerleri, teröristlere göz açtırmıyor

Dış Haberler 6.06.2022 12:44:35 0
SMO askerleri, teröristlere göz açtırmıyor
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin harekat sinyali verdiği Suriye’nin Tel Rıfat kırsalındaki PKKYPG’li teröristler, taciz ve saldırılarına devam ediyor. Askeri havaalanının da bulunduğu Minnag ve Ayn Dakna bölgesinden yapılan saldırılar, harekat için teyakkuzda bekleyen Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri tarafından ağır silahlarla verilen karşılıkla püskürtüldü.
Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan teröristlerin kontrolündeki kentler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen sınır ötesi harekatlarla güvenli hale getirildi. Türkiye sınırından uzaklaşmalarına rağmen terör örgütü PKKYPG, Tel Rıfat ve Münbiç kentlerindeki denetimini sürdürüyor. Her iki kentin kırsalındaki bölgelerde bulunan teröristler, zaman zaman Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat bölgelerine yer yer birkaç yüz metre uzaklıkta bulunan mevzilerinden saldırılar düzenliyor.
Türkiye’nin, uyarılara rağmen artan saldırılar ile bölgenin güvenliğinin tehdit edilmesi üzerine verdiği yeni harekat sinyalinin ardından cephe hatlarında teyakkuz halinde olan SMO askerleri, taciz, saldırı ve sızma girişimlerinde bulunan PKKYPG’li teröristlere göz açtırmıyor. Son olarak teröristlerin denetimindeki Tel Rıfat kırsalında askeri havaalanı olan Minnag ve Ayn Dakna bölgesinden SMO askerlerinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı. SMO askerleri, ağır silahlarla karşılık vererek teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. SMO askerlerinin makineli tüfekler ve kamyonetlere monte edilmiş olan dokça silahlarıyla yaptığı misilleme ile saldırı püskürtüldü. O anlar, muhabirleri tarafından görüntülendi.
Cephe hattında konuşlu SMO askerlerinin komutanı Abu Ali Adduno, teröristlerin sık sık kendilerine yönelik saldırı düzenlediğini söyledi. Saldırılara anında karşılık verdiklerini anlatan Adduno, “Biz bu saldırıların bir an önce sona ermesini istiyoruz. Bu saldırıların sona ermesi, bölgenin tamamen güvenli hale gelmesi ve teröristlerden arındırılması ile mümkün. Bunun yolu da askeri harekattan geçiyor. Türkiye’nin buralara yönelik yeni harekatını destekliyoruz ve göreve hazırız. Bir an önce harekatın başlaması ve bölgenin özgürleşmesi için Türkiye’den gelecek emri bekliyoruz” diye konuştu.

Otomobil devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Dostları ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ökkeş Şendiller’i anlattı

Osmaniye’de ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi’ kapsamında makine dağıtıldı

Akdeniz’de Dünya Yaşlılar Günü’nde vefa dolu anlar

MSK evinde ilk maçında Beşiktaş’ı ağırlayacak

Adanaspor Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova: "Kimse elini taşın altına koymadı, maçlara ağlayarak çıkıyoruz"

Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi

Reyhanlı’da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Yaklaşık 16 metrelik balinanın iskeleti gün yüzüne çıkarılmaya başladı

Adana’da yazdan kalma günler yaşanıyor

Sonbaharın gelmesiyle bu hastalıklara dikkat

Yaşlı adamın öldüğü kazada sürücü serbest kaldı

İskenderun’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Hatay’da 1 Kilo 850 gram Metamfetamin ele geçirildi

Türkiye’nin 228 metrelik denizdeki yeni gücü: ’West Draco’ limana yanaştı

Başkan Vekili Şener’den öğrencilere kitap müjdesi

Adana Ticaret Odası, İngiltere’de iş birliği ve yatırım kapılarını araladı

Adana’da bıçaklama anı saniye saniye görüntülendi

Tırla çarpışan motosikletin kadın sürücüsü kazada öldü

Mersin’de muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi

Akdeniz Belediyesi üretiyor, yeniliyor ve tasarruf ediyor

Mersin’de dünya yaşlılar gününe özel etkinlikler

Kaçan şahsı tutmaya çalışan kadın yumruk yedi

Kediyi çalıp fotoğraf çekindiler: O anlar kameraya yansıdı

Polisin eğitim verdiği gençler astsubaylığı kazandı

DEAŞ’lıların öldürdüğü Binali Aslan’ın gömüldüğü yer görüntülendi

Uyuşturucudan hapis cezası alan 29 hükümlü yakalandı

Tıra çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Yükleniyor