Şehit Özdemir’in ailesine evi teslim edildi

KUZEY IRAK’TA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE AİT BİR ÜS NOKTASINA SIZMA GİRİŞİMİNDE BULUNMASIYLA ÇIKAN ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞEN PİYADE SÖZLEŞMELİ ER MÜSLÜM ÖZDEMİR’İN AİLESİNE YENİ EV TESLİM EDİLDİ

Genel 26.02.2024 14:19:14 0
Şehit Özdemir’in ailesine evi teslim edildi

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesine yeni evi teslim edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi gezi ve inceleme için depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a geldi. Özhaseki’nin ilk programı yaklaşık bir ay önce şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesi oldu. Şerefoğlu Mahallesi’nde deprem sonrası şehidin evi yıkılmış, Bakan Özhaseki ise aileye bir ay içerisinde ev teslimi yapılacağını duyurmuştu. Bir ayda tamamlanan deprem köy evi şehidin ailesine teslim edildi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Özhaseki, 'Bundan bir ay kadar önce şehidimizin ailesine ev yapıp teslim edeceğiz diye söz vermiştik. Tüm kamuoyuna duyurduğumuz evi yapıp teslim ettik. Ama genelle ilgili 4 bin 333 köyümüzde hasar var. Kiminde 80, kiminde 200, kiminde daha fazla ev hasar gördü. Eğer mekanları ve zemin uygunsa, çok rahat hareket edebiliyoruz. Ama altından fay geçmiş ve sıkıntılar varsa, uygun bir zemin bulunamıyorsa o zaman çevrede sağlam zeminler yer arıyoruz bu da biraz zaman alıyor. Bu köy de onlardan birisi' dedi.

Şehitlere rahmet dileyen Bakan Özhaseki, 'Burada 100’den fazla köy evleri başlandı ve inşaatlar devam ediyor. 6-8 ay içerisinde buradaki konutlarımızı da yapıp teslim ederiz. Şehit ailemizin biraz daha hassasiyetinden dolayı bir an önce buraya öncelik verip birkaç evi bitirmiş olduk. Güle güle otursunlar tabi, yapılan hiçbir çalışma şehidimizin dökülen bir damlasının karşılığı bile olamaz bunun farkındayız. Onlar hepimizin şehidi, en azından biz de geride kalan ailelerini yalnız bırakmamak ve unutulmamak için buradayız. Şehidimize Allah rahmet eylesin, ailemizin başı sağ olsun' diye konuştu.

Osmaniye’ye şehit ateşi düştü, baba ocağına Türk bayrağı asıldı

Geri manevra yapan kamyon ile tırın arasında sıkıştı

Bulvarda refüje çarpan kamyon devrildi, sürücü yaralandı

Akıllı limanlar, MDTO Meclisinde ele alındı

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

Mut beyaz inciri ihracata gidiyor

Mersin’de anne-kızı öldüren zanlı yakalandı

Hasanbeyli’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Mezitli’deki darp iddiasıyla ilgili bakanlık inceleme başlattı

Osmaniye’de anız yangını dron ile görüntülendi

Adana yanıyor, sulama kanalları doluyor

Osmaniye’de rezerv alanda binalar yükseliyor

Feke’de 26 yıllık sorun çözüldü: 10 kilometrelik dere ıslahıyla su baskınları önlendi

Kahramanmaraş’taki Engizek Yaylası’nda bal mesaisi

Göksun’un saklı cenneti: Hacıkodal Kocabor Şelalesi

Mercan Bilim Merkezi mobil etkinliklerine başladı

Mersin’de öğrencilere ücretsiz YKS tercih desteği

Dolmuşta 700 doları düşürdü, diğer yolcu kendi parası gibi cebine attı

Mersin’de bozuk yollar tek tek yenileniyor

Eşi, gözünün önünde kayınbabası tarafından öldürülen kadın, dehşet anlarını anlattı

Kan şekeri yüksekliği tüm organları etkiliyor

Yaşı küçük diye sanayiye alınmayan çocuk, su satarak bisiklet parasını biriktiriyor

Mersin’de yaşlı bakım merkezi sakinlerinden orman yangınlarına karşı örnek davranış

Prof. Dr. Yavuz: "Bazı kanser türleri erken yakalanabilir"

Otobüsteki yolcunun kullandığı yastıktan 1 kilo 450 gram uyuşturucu çıktı

İtfaiyeciden, alevler içinde mahsur kalan kaplumbağaya can suyu

İlkokul mezunu annesi çalıştırdı, görme engelli kızı üniversiteyi kazandı

Otomobille göçmen kaçıran 3 şahıs tutuklandı

Sıcak havanın etkisiyle patlama yaşanan elektrik telleri korkuttu

Adana’da otomobil sulama kanalına düştü: 3 yaralı

Yükleniyor