Rönesans Rezidans’ın enkazından kurtarılan kadın: "Enkaz altındayken öleceğimi düşünüyordum ve ablama ’hakkını helal et’ dedim"

Rönesans Rezidans’ın enkazından kurtarılan kadın: "Enkaz altındayken öleceğimi düşünüyordum ve ablama ’hakkını helal et’ dedim"

GÜNDEM 4.02.2025 09:22:48 0
Rönesans Rezidans’ın enkazından kurtarılan kadın:
Depremin vurduğu Hatay’da Rönesans Rezidans’ın enkazından 2 gün sonra kurtarılan Cemile İncili, aynı enkazda kaybolan ablasından ve yeğeninden gelecek haberi aylardır umutla bekliyor. Enkaz altındayken öleceğini düşünen Cemile İncili, yaşadığı korku dolu anları anlattı.
Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Depreme Antakya ilçesinde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans’ta yakalanan 59 yaşındaki Cemile İncili, enkazdan 2. günde kurtarıldı. Hayata yeniden başlayan İncili, aynı enkazda cesetleri bile çıkmayan ablası Mevlüde ve yeğeni Mehmet Şükrü İncili’den gelecek haberi umutla bekliyor. Asrın felaketinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen umudunu kaybetmeyen kadın, ablasının ve yeğeninin bir mezarının olmasını istiyor.
"Enkaz altındayken öleceğimi düşünüyordum ve ablama ’ben öleceğim hakkını helal et’ dedim"
Depremde 2 gün enkaz altında kalan ve enkaz altındayken öleceğini düşünen Cemile İncili, "Depreme Antakya ilçesindeki Rönesans Rezidans binasında yakalanmıştım. Rönesans Rezidansın A2 bloğu çok kısa sürede yıkıldı. Deprem olduktan sonra ablam ve yeğenimle konuştum. Ben 2 gün enkaz altında kaldım. Enkaz altındayken ablam sürekli inliyordu. Yıkım olduktan sonra yeğenim ‘İyi misiniz’ diye sordu. Ben ablamın sesini duyuyordum. ’Biz iyiyiz’ dedim. Yeğenim ’hala nefes alamıyorum’ dedi. Yeğenim nefes almakta zorlandığını söyledi. Ben de çığlık atmaya başladım. Yeğenim ve ablam sesini çıkarma oksijenin biter diyerek beni uyardılar. Benim başım enkazda çok sıkışmıştı. Enkaz altındayken öleceğimi düşünüyordum. Ablama ’ben öleceğim hakkını helal et’ dedim. Ablam ’helal olsun’ dedi ve ondan sonra hiçbir kelime konuşmadı. Yeğenimin sesini duymaz oldum" dedi.
Enkaz altındayken ablasına ve yeğenine yardım edememenin acısını hisseden Cemile İncili, "Depremin 2. günü beni enkazdan çıkarttılar. Ablam ve yeğenimin hiçbir şekilde izine ulaşamadım. Depremin üzerinden 2 yıl geçti ama bir sonuç yok. Canlarımın bir mezarını olmasını istiyorum. Onları bulmak istiyorum. Depremden bu yana Rönesans Rezidansına gidemiyorum. Bir mezarımız yok ki Antakya’ya gidip dua edeyim. Biz orada o kadar acı çektik ki enkazın altında kalmayı anlatamam. Canın gibi sevdiğim ablam ve yeğenim nefes alamıyorum diyorlar ama benim kıpırdayacak hiçbir yerim yoktu. O anda kıpırdayamıyorum ve bir şey yapamıyorum. O acıyı anlatamıyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ölmez: "Kanser vakaları artıyor"

Okul önlerinde narkotik uygulaması

Mersin’de yol çalışmaları sürüyor

Mersin’deki ev yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü

Mersin’de LGS’ye hazırlanan öğrencilere rehberlik desteği

Mersin’de çocuklar, Büyükşehir Belediyesinin etkinliklerinde keyifli anlar yaşadı

6 Şubat depreminde 2 kolunu ve 3 evladını kaybetti

Depremin 2. yıl dönümünde Hatay’ın yaraları sarılıyor

Polis AVM havalandırmasında bir gün boyunca hırsız aradı

Depremde eşi ve iki kızını kaybeden imamın yürek yakan hikayesi

Yüreğir Belediyesi, ilçenin 5 farklı noktasında ücretsiz sıcak çorba dağıtımına başladı

Depremde öğretmen kızını kaybeden acılı baba: "Kızım kalk ben geldim"

Adana Sanayi Odası Başkanı Kıvanç: "Adana’nın sanayi potansiyelini daha da güçlendirmek için tüm paydaşlarla yakın temas halinde olacağız"

Enkazdan, "Selâmünaleyküm" diyerek çıkan kız o anları anlattı

Mersin’de aranan 467 şahıs yakalandı, 28 tabanca ele geçirildi

13 yıl hapis cezasıyla aranan torbacı polisleri kandıramadı

Depremde evleri ağır hasar alan aile, TOKİ konutlarında artık güvenle yaşıyor

Rönesans Rezidans’ın enkazından kurtarılan kadın: "Enkaz altındayken öleceğimi düşünüyordum ve ablama ’hakkını helal et’ dedim"

Depremin acı yükünü kaldıran gassallar yaşadıklarını anlattı

6 Şubat depremi hayalini yıktı

Adana’da 5 milyon gümrük kaçağı makaron ele geçirildi

Otomobilin çarpmasıyla 200 metre sürüklenen motosikletin sürücüsü öldü

İki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 2 yaralı

Osmaniye’de otomobil refüjdeki ağaca çarptı: 1 yaralı

Hatay’da 31 kaçak göçmen yakalandı, 2 organizatör tutuklandı

Özel hastanede korkutan yangın

Hatay’da konteyner kentte yangın: 4 konteyner yandı

Freni patlayan kamyonun halk otobüsüne çarptığı anlar saniye saniye görüntülendi

Tarsus Belediyesi ‘Çocuk Korosu’ seçmeleri başlıyor

Kahramanmaraş’ta ikamet yangını

Yükleniyor