Özel Sular Akademi Hastanesi’nde lipödem tedavisi başladı

Özel Sular Akademi Hastanesi’nde lipödem tedavisi başladı

GÜNDEM 15.02.2025 11:24:38 0
Özel Sular Akademi Hastanesi’nde lipödem tedavisi başladı
Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Bingöl öncülüğünde lipödem tedavisine başladı. Halk arasında "ağrılı yağ birikmesi" olarak da bilinen ve genellikle kilo almakla karıştırılan bu hastalık, artık Sular Akademi’de multidisipliner bir yaklaşımla tedavi edilebilecek.
Diyet ve sporla düzelmeyen, zamanla ağrı ve hareket kısıtlılığına neden olabilen lipödem, artık Kahramanmaraş’ta Özel Sular Akademi Hastanesi bünyesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Hakan Bingöl tarafından tedavi edilebilecek.
Lipödem hastalığının toplumda giderek daha fazla konuşulmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Bingöl, bu rahatsızlığın yanlış değerlendirildiğini ve doğru tanı konulmadığında hastaların yanlış tedavilere yönlendirildiğini söyledi.
Dr. Bingöl, "Lipödem, genellikle basen, bacak ve bazen kollarda görülen, yağ hücrelerinin hem sayıca hem de yoğunluk açısından artışıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle kadınlarda görülür ve hormonal faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir. Ancak bu durum sıradan bir kilo alımı değildir. Lipödem, lenfödem veya varisle karıştırılabildiği gibi, diyet ve egzersizle de düzelmeyen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden hastalar çoğu zaman yanlış yönlendirilmekte ve tedaviden fayda görememektedir" dedi.
Lipödem tanısı konulduğunda, hastanın ihtiyacına göre farklı branşların bir araya geldiği bir tedavi süreci gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Bingöl, "Özel Sular Akademi Hastanesi olarak, lipödem tedavisini multidisipliner bir yaklaşımla ele alıyoruz. Kalp ve damar cerrahisi, plastik cerrahi, diyetisyen ve fizik tedavi uzmanlarının birlikte çalıştığı bir tedavi planı oluşturuyoruz. Bu sayede hastalarımıza etkili ve kalıcı çözümler sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Antalya'da 10 yıldır aranan cinayet zanlısı JASAT operasyonuyla yakalandı

Osmaniye'de silahlı kavga: Ömer Eser hayatını kaybetti

Alkollü ve uyuşturuculu sürücüye 640 bin TL ceza

Kepez Kitap Fuarı 27 Mart'ta başlıyor

Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı tatlı hazırlıkları başladı

Bayramda tatlı tüketimi için uzman uyarısı: Porsiyon kontrolü şart

Mersin'de şehit aileleri bayram öncesi ziyaret edildi

Bayram öncesi lokum ve şekerleme satışları arttı

Antalya'da otel depolarında 5 bin litre kaçak içki yakalandı

Burdur'da emniyet kemeri denetimi: 119 sürücüye ceza

Mersin'de yaşlılara bayram öncesi evde sağlık ve temizlik hizmeti

Onikişubat Belediyespor, Efeler Ligi'ne yükseldi

Mezitli'de Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri sıklaştı

Anneannelerinin öğüdüyle mezarları temizleyen kardeşler

Burdur'da sazlık alanda gece yangını kontrol altına alındı

Mersin'de mobil kuaför bayram hazırlığına destek oldu

Hatay'da motosiklet kazası: 41 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Hatay'da kırmızı ışık denetimi: İhlal yapan sürücüler telefonla arandı

Hatay'da hafif ticari araçta gizli bölmeden esrar çıktı

Akdeniz Belediyesi ihtiyaç sahiplerine bayram temizliği yapıyor

Hatay'da park halindeki Opel alev aldı, itfaiye müdahalesiyle yangın söndürüldü

Ucuz tatlı uyarısı: Sahte fıstık sağlığı tehdit ediyor

Adanalı öğrencilerin 'Emanet' filmi Türkiye birincisi oldu

Adana'da 72 bin extacy hapla yakalanan iki şüpheli tutuklandı

Bakız İnşaat, Adana'da sosyal donatılı konut projesi başlattı

Adana'da 1,2 milyon TL'lik altın hırsızlığı: Kameralara yansıdı

Adana'da 144 milyon kaçak makaron ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı

Antalya'da komşu esnaf tartışması: 1 ölü, 2 yaralı, şüpheli yakalandı

Kumlu'da ev yangını kontrol altına alındı

Antalya'da komşu kavgası silahlı çatışmaya döndü: 2 yaralı

Yükleniyor

loading