Osmaniye’de önce yağmur, sonra kar çiftçiye can suyu oldu

Osmaniye’de önce yağmur, sonra kar çiftçiye can suyu oldu

GÜNDEM 21.03.2025 10:28:53 0
Osmaniye’de önce yağmur, sonra kar çiftçiye can suyu oldu
Osmaniye’de kurak giden kış mevsiminin ardından etkili olan yağmur ve kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü.
Çukurova’nın önemli tarım kentlerinden Osmaniye’de uzun süren kuraklığın ardından etkili olan yağmur ve kar yağışı, çiftçi için adeta "can suyu" oldu. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde akşama karşı başlayan sağanağın yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakmasının ardından bölgede sevinç yaşandı. Bölgede uzun süredir mevsim normallerinin altında yağış alması nedeniyle endişelenen çiftçinin yüzü, son yağışlarla birlikte gülmeye başladı. Rahat bir nefes alan üreticiler, yağışların bir süre daha sürmesini umut ediyor.
Bu yağmurun çiftiler can suyu olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mehmet Türkmenoğlu, "Düziçi merkezde dünden bu yana çok şükür güzel bir yağmur var. Yüksek kesimlere de kar yağıyor. Yaklaşık 4-5 aydır yağmur yağmıyordu. Çok şükür şimdi yağdı. Dün akşamdan beri devam ediyor. Bir kısım çiftçi ekinlerini sürdü. Bu süren arkadaşların bir kısmı Cenab-ı Allah’ın vermiş olduğu yağmurla biraz da olsa kendini kurtardı. Sulayanlar sulayamayanlar biraz da olsa verim alır hiç değilse kendini kurtarır" dedi.

"Yağmur olmasaydı ekim yapacak durum olmayacaktı"
Bu yağmur olmasaydı çiftçinin ekim yapacak durumunun olmayacağını söyleyen Bülent Yalman, "Bizim burada yağmur çok uzun zamandır yağmıyordu şimdi Allah’a şükür bir yağmur yağdı da milletin çiftçinin yüzü güldü. Bu yağmur olmasaydı ekip yapacak durum olmayacaktı tarlalar boş kalacaktı. Allah’a şükür yağmur yağdı da çiftçilerin hazırlamış olduğu darı, fıstık olaraktan ekilecek duruma geldi. Allah’ın verdiğine bin şükür. Daha güzel olur inşallah. Yağmur çoktandır yağmıyordu. Bu artık doyurucu olmaz ama inşallah devamı olur" diye konuştu. Yağmurla birlikte en azından bundan sonraki ürünlerimiz kurtulacak diyen Abdurahman Keleş, "Aylardır yağmayan yağmur çok şükür yağdı. İlçemizde 3-4 aydır yağmur yağmıyordu ekinler mahsuller bozulmaya yüz tuttu. Kimi ekinler bozuldu, çiftçiler sulayarak ekinlerini kurtarmaya çalıştı. Akşam üzeri ovada yağmur yüksek kesimler yaylalarda kar yağdı. Her taraf bembeyaz çok şükür en azından bundan sonraki mahsullerimiz kurtulacak" dedi.

Otizmli çocuğun çöp kamyonuna binme hayali gerçek oldu

Hatay’da 2 kişinin yaralandığı kaza kamerada

Akdeniz’de ’Evde Temizlik Hizmeti’ ile yüzler gülüyor

Topuk kanı alınmadığı için kayyum atanan bebek davasında karar çıktı

Yılların sarrafından yatırım yapmak isteyenlere altından vazgeçmeyin tavsiyesi

Adana’da tarihi eser operasyonu: Yazılı kesme taş ve objeler ele geçirildi

Down sendromlu çocuklar bir günlüğüne itfaiyeci oldu

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar: "Bayram ikramiyeleri 25 Mart’ta yatırılacak"

Hatay’da yakalanan 4 kişi tutuklandı

Yer Adana:16 yaşındaki şüpheliler, 4 kişiyi gasp edip 2 öğrenciyi bıçakladı

Mersin Kariyer Merkezi, öğrencilere destek oluyor

Yeni bitki türü keşfedildi: Bitkiye hayatını kaybeden öğretim üyesinin adı verildi

Hırsızlık için apartmana giren kadınlar kamerada

Uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı

5 bin kişi deniz kenarında iftarda buluştu

İskenderun’da asayiş operasyonu: 4 gözaltı

Tırların şasi ve motor numarasını değiştirerek vurgun yapan şahıslar yakayı ele verdi

Kocası tarafından vurulan kadın hastanede hayatını kaybetti

Kargo ile gelen bilgisayar kasasından skunk maddesi ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta iki sürücü arasında kavga: Biri bagajı açınca diğeri tabanca çekti

Jandarmadan özel çocuklara eğlenceli tanıtım etkinliği

Mersin Valisi Toros, çocuklarla fidan dikti

Tarsus’ta turizm rotası yenileniyor

Keman sanatçısı Laçin Akyol’un ölümüne neden olan sürücünün davası ağır cezada görülecek

Bozyazı’da öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile teknoloji bağımlılığı eğitimi verildi

Öğrencilere ormanın önemi anlatıldı

Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocuklar için özel etkinlik

Başkan Toptaş: "El emeği ile üreten kadınlarımızın daima yanında olacağız"

Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde kar temizliği

Mersin Sosyal Politikalar Ofisi belediyelere öncülük ediyor

Yükleniyor