İstanbul Rumeli Üniversitesi Silivri kampüsünde, 30-31 Mayıs’ta Kariyer Günleri düzenlendi. Programda; hukuk, yönetim ve organizasyon, otel, lokanta ve ikram hizmetleri, bilgisayar teknolojisi, iç mekân ve grafik tasarım, motorlu araçlar ve ulaştırma teknolojileri, sivil havacılık kabin hizmetleri ve ulaştırma işletmeciliği bölümlerine özel 3 ayrı oturumla seminerler verildi. Açılışta ise öğrencilere kariyer adımları tek tek anlatılarak CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar anlatıldı.
“ÖĞRENCİLER FİKİR SAHİBİ OLUP HAREKET EDECEK”
Üniversitenin Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcısı Burcu Güldüren, “Bu programı öğrencilere yol göstermek amaçlı hazırladık. Farklı sektörlerde önde gelen isimlerle öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hangi sektörde çalışacağıyla ilgili fikir sahibi olabilecek. Sektörlere dayalı bilgi ve tecrübelere vakıf olduklarında ise CV’lerini ona göre hazırlayıp iş başvurusu yapabilecek” açıklamasını yaptı.
“EN ÖNEMLİ AŞAMA MÜLAKAT”
Üniversitenin Kalite ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Ferda Özbek ise “İş aşamasında hazırlık sürecinin en önemli parçası mülakat ve CV hazırlamadır. Kendimizi tanıttığımız, anlattığımız en temel unsurlardan bir tanesidir. Dolayısıyla öğrencilerin mezun olmadan bu konularda bilgi sahibi olması doğru CV hazırlamaları, kendilerini doğru ifade edebilmeleri için kısaca deneyimlerimizden ve teknik bilgiden de bahsettik. Umarım öğrencilerimize faydalı olmuştur” dedi.
“İŞ İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İSTİYORUZ”
Üniversite olarak sektörlerin öğrencilerle buluşmasını çok önemsediklerini vurgulayan Ferda Özbek, “Biliyorsunuz ülkemizde işsizlik süreçlerinde aslında önemli bir iletişim kopukluğu da var. Sektörün personel ihtiyacı var ama personel arıyorlar ve bulamıyorlar. Dolayısıyla bu iki grubun bir araya gelmesi, kendilerini anlayıp ve anlatmaları çok önemli. Bu yüzden üniversitemize sektör temsilcilerini davet ederek üniversitemiz bünyesinde mezun olacak ya da mezun olmuş öğrencilerimizi bir araya getirdik. İş ihtiyaçlarını, personel ihtiyaçlarını karşılamak, buna katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“PROJEYİ SİLİKON VADİSİ’NE GÖNDERDİK”
Programa katılan ve proje geliştiren Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencisi Mehmet Basrioğlu da “Metaworlds artırılmış ve sanal gerçekliği ile proje oluşturduk. Kripto para ve kripto cüzdanda yerli ve milli yazılımlarımızı gerçekleştirmeye başladık. Bu proje ile kripto ve kripto cüzdanı olarak yapılan sanal para birimlerini biz üretiyoruz. Buna Türkiye’ye katkı sağlamak amacıyla başladım. Projemizi de Bilişim Vadisi’ne ilettik. Onay sürecinde” dedi. Bölümümdeki hocalarıma destekleri için teşekkür ediyorum.