Mezitli’de 2. El Giyim ve Eşya Satış Pazarı açıldı
MEZİTLİ BELEDİYESİ, KADINLARIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA 2. EL GİYİM VE EŞYA SATIŞ PAZARI'NI HAYATA GEÇİRDİ.
Mersin merkez Mezitli Belediyesi, kadınların ekonomik özgürlüklerini desteklemek amacıyla 2. El Giyim ve Eşya Satış Pazarı’nı hayata geçirdi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın açılışını gerçekleştirdiği pazar, salı ve cuma günleri hizmet verecek. Kadınlar Yeni Mahalle Kadın Üretici Pazarı’ndaki stantları kullanarak ikinci el giysi ve eşya satışı yapacak.
Mezitli’de yaşayan kadınlara her türlü imkanları sağladıklarını dile getiren Tarhan, 10 yıllık çalışma döneminde kadınları ön planda tuttuklarını ifade etti. Avrupa’da bu tür pazarların yaygın olduğunu dile getiren Tarhan, 'Bizler de Yeni Mahalle’de bulunan Merkez Kadın Üretici Pazarı’nı boş olduğu günlerde kadınların hizmetine açtık. Şu anda 83 kadın bu pazarımızdan yararlanıyor. Kadınların pazardan faydalanabilmesi için tek şartımız, Mezitli’de ikamet ediyor olmaları. Halen yerimiz var, isteyenler başvuruda bulunabilirler' dedi. İlerleyen günlerde antika pazarı projesini de hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Tarhan, projelerinin diğer belediyelere örnek olmasını temenni etti.
'Kadınlar pazarda satış yaparak ek gelir elde edecek'
Yeni Mahalle Muhtarı Ömer Kaykaç da durumu iyi olmayan vatandaşların pazardan ihtiyaçlarını giderebileceklerini belirtti. Pazarın faliyete geçmesiyle kadınların sokak aralarında ikinci el eşyaları satmaktan kurtulduklarını ifade eden Kaykaç, 'Avrupa’da yaygın olan bu pazarların girişimleriyle daha da çoğalacağını düşünüyoruz. Kadınlar pazarda satış yaparak ek gelir elde ederken, vatandaşlar da daha ucuz ve uygun ürünlere sahip olabilecekler' diye konuştu.
Pazarda satış yapan kadınlar ise vatandaşları salı ve cuma günleri 2. El Giyim ve Eşya Satış Pazarı’na beklediklerini kaydetti.
Hatay, bitki ihtiyacını kendi kaynaklarıyla karşılayacak
Antakya'da apartman yangını: 4 kişi kurtarıldı, daire kullanılamaz hale geldi
Tarsus'ta yaya önceliği denetimi: 17 sürücüye ceza
Isparta'da ortaokul öğrencisi akranını darp etti
Burdur'lu itfaiyeci vücut geliştirmede Türkiye şampiyonu oldu
Alanya'da Mart ayında deniz keyfi yaşandı
Burdur'da uyuşturucu ve yasa dışı bahis mücadelesi için toplantı yapıldı
Defne Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi 300 bin seansı aştı
Hatay'da beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tarsus'ta 30 yıllık spor salonu yıkılıyor, yerine modern kompleks geliyor
Isparta'da bisikletlinin yola saçılan parasını esnaf topladı
YÖK-TÜME iş birliği ile tarımda teknoloji dönüşümü hedefleniyor
Antalya'da kano devrildi, 3 saat suda kalan kişi deniz polisiyle kurtarıldı
Akdeniz Belediyesi üç vardiya temizlik yapıyor
Toros Kadınları Emek Pazarı büyüyor
Mezitli'de tiyatro kurslarına yoğun ilgi, 120 kursiyer eğitim alıyor
Akdeniz parkları yaza hazır: Bahar temizliği başladı
Medline Adana Hastanesi'nde Radyasyon Onkolojisi Bölümü Açıldı
İskenderun muhtarları jandarma ve emniyete teşekkür etti
Antalya Büyükşehir'den çocuklara su tasarrufu eğitimi
Antalya'da üreticilere ücretsiz büyükbaş tırnak bakımı
Antalya'da karton yüklü kamyonet yandı
Adana'da eşek yüklü kamyonet devrildi, hayvanlar yaralandı
Antalya'da konaklama ve araç kiralama firmalarına kapsamlı denetim
Isparta'da dolandırıcılık hükümlüsü tutuklandı
Kepez'de Down Sendromu Farkındalık Günü'nde anlamlı buluşma
Her Yaşta Sanat Çalıştayı'nda Kuşaklar Buluştu
Isparta'da kadınlar zumba ile spor ve sosyalleşme buluşuyor
Alev topuna dönen araçtan kedisiyle kurtuldu
Osmaniye'de Kartal Dansı klibi sosyal medyada ilgi gördü
Yükleniyor

