Mersin’deki fabrika yangınında soğutma çalışmaları sürüyor

Mersin’deki fabrika yangınında soğutma çalışmaları sürüyor

GÜNDEM 21.05.2025 12:28:30 0
Mersin’deki fabrika yangınında soğutma çalışmaları sürüyor
Mersin’de oto ses ve görüntü sistemleri üzerine elektronik ürünler üreten Jameson isimli fabrikada çıkan yangında soğutma çalışmaları halen sürerken, zarar da gün yüzüne çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından iş makineleriyle fabrikada temizlik yapılacağı öğrenildi.
Yangın, dün sabah saat 06.00 sıralarında merkez Toroslar ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi Akbelen Bulvarı’nda bulunan Jameson isimli oto ses ve görüntü sistemleri üzerine üretim yapan fabrikada meydana geldi. Alınan bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle 200’den fazla kişinin çalıştığı yaklaşık 6 bin 800 metrekarelik alana kurulu işletmede çıkan yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Merkez, bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk ederken, İl Emniyet ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kaplarken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar birçok noktadan müdahale ederek yangını dün öğle saatlerinde kontrol altına aldı. Mersin Valisi Atilla Toros’un da olay yerine gelerek bilgi aldığı yangını soğutma çalışmaları, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bugün öğle saatlerine kadar sürdü.
Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri çalışmasını sürdürürken, yangın nedeniyle yaşanan zarar da gün yüzüne çıktı. Çok sayıda oto ses ve görüntü sisteminin zarar gördüğü yangında, işletmenin büyük bölümü de kullanılamaz hale geldi. Yangının fazla etkilemediği idari kısımda ise temizlik çalışmaları yapıldığı gözlendi. Bazı çalışanlar yanan işletmeyi incelerken, bazıları da fabrika çevresinde bekleyişini sürdürdü.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürerken, olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından iş makineleriyle fabrikada temizlik yapılacağı öğrenildi.

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Eskişehir, ELoGE ödülünü üçüncü kez kazandı

Adana'da medya için yapay zekâ eğitimi düzenlendi

Tolga Bilget Maltepe'de unutulmaz piyano resitali verdi

Adana ve Mersin selinde 33,5 milyon TL yardım

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Nacar: Togg ‘Seyhan’ Adana'ya yakışır

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özdemir:”Şov yapmayın işinizi yapın”

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Osmaniye’de anma programı düzenlenecek

Mersin'de 4. Nergis Şenliği yoğun ilgi gördü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana İl Teşkilatı, 15 Şubat’ta yapılacak olağan il kongresi öncesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayseri'de İhracatın Yıldızları Ödüllendirildi

Osmangazi'de 6 Şubat Depremleri Anıldı

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Paneli Kozan'da Yapıldı

Adana Yüreğir'e Yeni Evlendirme Dairesi Yapılıyor

Nuri Aslan deprem anmasında sessiz yürüyüşe katıldı

Nevşehir Belediyesi 6 Şubat Depremlerini andı

Meteoroloji'den sel ve çığ uyarısı: Kuvvetli yağış geliyor

Deprem sonrası eğitim raporu: 75,5 milyon kişiye destek

Yükleniyor