Mersin’de son bir haftada aranan 835 şahıs yakalandı

Mersin’de son bir haftada aranan 835 şahıs yakalandı

GÜNDEM 25.03.2025 15:11:23 0
Mersin’de son bir haftada aranan 835 şahıs yakalandı
Mersin’de son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 835 kişinin yakalandığı bildirildi.
Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Vali Atilla Toros başkanlığında yapıldı. Toplantıda, il genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı. Mersin’in huzuru ve güvenliğini daim kılmak için emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin gece gündüz çalışmaya devam ettiği kaydedildi.
Toplantıda, 17-23 Mart arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin veriler de paylaşıldı. Buna göre, belirtilen tarihler arasında haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 835 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Aynı tarihlerde dolandırıcılık, cinayet, hırsızlık, yağma ve cinsel saldırı suçlarına karıştığı belirlenen 265 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca aynı dönemde yapılan trafik uygulamalarında 85 bin 62 araç kontrol edilirken, bin 291 araç trafikten men edildi, 16 bin 77 sürücüye işlem yapıldı.
Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında ise 173 şüpheli yakalanırken, bunlardan 17’si tutuklandı. Şüpheli şahısların ikamet ve iş yerleri ile araçlarında yapılan aramalarda, 2 bin 319 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 kilo 879 gram bonzai, 181 gram metamfetamin ve 4 kilo 188 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması kapsamında da bin 884 şahsın kimlik kontrolü yapılırken, 22 yabancı, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne gönderildi.

Deprem bölgesinde 4 ilde dev şantiyelerle 455 bin konut yükseldi

Hatay'da 153 bin 755 konut teslim edildi, Antakya ayağa kalktı

Uyuşturucu Operasyonu: 123 Şüpheli Yakalandı, 465 Bin Hap Ele Geçirildi

Deprem bölgesine 22 milyar liralık istihdam desteği

Kars'tan 5 ile 'Sahte El' operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Ankara'daki uçak kazasında kokpit kayıtları çözüldü

Adana Yüreğir'e modern evlendirme dairesi yapılıyor

Deprem bölgesinde 65 bin köy evi ve 21 bin iş yeri tamamlandı

Mersin'de 1,5 milyar liralık kaçak saat ele geçirildi

15 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 58 kişi tutuklandı

Antalya'da portakal bahçesi hırsızı JASAT ile yakalandı

Hatay'da Asi Nehri'ne düşen genç için arama çalışması başlatıldı

Akkuyu NGS'de transformatör montajı tamamlandı

6 Şubat Depremi 3. Yılında Osmaniye'de Anılacak

9 İle Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

22 ilde MLKP operasyonu: 96 şüpheli gözaltına alındı

Yeniden Refah Partisi'nden Adana'daki sel felaketine sert eleştiri

TSYD Adana Şubesi Vali Yavuz'u Ziyaret Etti

ASKİ, 492 iş makinesi ve 1.672 personelle yağmurda sahada

Togg 'Seyhan' rengi Adana'dan ilham aldı

ÇGC Başkanı Esendemir, Berzan Toprak'a plaket verdi

Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf Sanatkarlar Oda başkanlığı seçimlerine genç ve dinamik aday,

BOTAŞ'ın Kapasitesi İki Katına Çıkıyor: İki Yeni FSRU Tesisi Geliyor

Yüzyılın Konut Projesi'nde 2-8 Şubat'ta 10 İlde Kura Heyecanı

Yüzyılın Konut Projesi'nde 41 ilde 144 bin konut sahibi belirlendi

İskenderun Limanı ve İstanbul Havalimanı'nda büyük uyuşturucu operasyonu

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonu: 47 şüpheli yakalandı

AK Partili Dağlı: Adana'daki sel yönetim zafiyetidir

Adana'da eğitmenlere kapasite geliştirme eğitimi verildi

ASKİ araç filosunu 180'e çıkardı, kiralama yerine tasarruf

Yükleniyor