Mersin’de şiddetli yağışa karşı MESKİ ekipleri teyakkuzda

Mersin’de şiddetli yağışa karşı MESKİ ekipleri teyakkuzda

GÜNDEM 24.12.2024 12:39:52 0
Mersin’de şiddetli yağışa karşı MESKİ ekipleri teyakkuzda
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış uyarısı üzerine anında teyakkuza geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve MESKİ yağmur suyu TİM’leri, hızlıca organize olarak harekete geçti. Ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, kentte herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmıyor.
MESKİ yağmursuyu TİM’leri ile Büyükşehir ekipleri Mersin’in tüm ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar dolayısıyla oluşabilecek su taşkınlarına karşı çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürüyor. Ekiplerin aralıksız çalışmaları sayesinde, kentte herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmıyor. Ekipler, özellikle kritik bölgelerde ve ’Teksin Alo 185’ çağrı merkezine gelen talepler doğrultusunda özverili bir şekilde çalışıyor. Yağmursuyu altyapısı yatırımlarına devam eden MESKİ, titizlikle sürdürdüğü hat ve ızgara temizliği çalışmaları sayesinde yoğun yağışlarda yaşanabilecek olası su baskınları ve taşkınlarına karşı da tedbir alıyor.

MESKİ’nin hızlı müdahalesi sayesinde olası su baskınlarının önüne geçiliyor
MESKİ’nin şiddetli yağışlarda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı geliştirdiği; ‘Planlama, Takip ve Zamanında Müdahale Sistemi’ sayesinde su baskını ve taşkın gibi problemlerin önüne geçiliyor. Muhtelif cadde, sokak ve bulvarlarda meydana gelen su birikintilerine karşı hızlıca aksiyon alarak müdahale eden MESKİ ekipleri, sorunlu yerleri kısa sürede trafiğe uygun hale getiriyor.

“Bütün ekipler sahada teyakkuz halinde olacaklardır”
MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, “Meteoroloji İl Müdürlüğünün yapmış olduğu uyarılar ve yapılan son değerlendirmelere göre bölgemizde etkili olacak yağışlar, yarın gece etkisini arttıracak şekilde devam edecektir. Bu süre zarfında MESKİ Genel Müdürlüğümüze ve Mersin Büyükşehir Belediyemize ait bütün ekipler sahada teyakkuz halinde olacaklardır. Vatandaşlarımıza, Meteorolojinin uyarılarını dikkate almalarını ve herhangi bir olumsuzluk durumunda ’Teksin Alo 185’ çağrı merkezimizi aramalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖREX 2026 Antalya'da Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Manavgat Belediyesi kırsal mahallelere ücretsiz kuaför hizmeti götürdü

Kepez'de 5 Bin Kişi Kadir Gecesi'nde Birlik Sofrasında Buluştu

Atatürk'ün Mersin'e Gelişi 103. Yılında Kutlandı

Aksu'da uyuşturucu operasyonu: 243 gram skunk ele geçirildi

Kozan'da arı koruma projesi başladı: 'Arı Varsa Hayat Var'

Elmalı'da araçtan 4 bin kullanımlık uyuşturucu ele geçirildi, 7 şüpheli tutuklandı

Antalya'da JASAT 1 haftada 367 şüpheli yakaladı

Depremde hasar gören 583 yıllık Ulu Cami yeniden ibadete açıldı

Kemer, yapay zekâ destekli video serisiyle tanıtılıyor

Muratpaşa'da Down Sendromu Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Elmalı Cezaevi'ne uyuşturucu sokma girişimi: 14 kişi tutuklandı

Isparta'da park halindeki Tofaş'ın motoru alev aldı

Yüreğir'de ibadethaneler bayram için temizlendi

Prof. Dr. Çelik: Onkofertilite kanser hastalarına ebeveynlik şansı sunar

Liseliler harçlıklarıyla depremzedelerin bakkal borcunu kapattı

Manavgat'ta servis otobüsü ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Manavgat'ta otomobil tarlaya uçtu: Sürücü yara almadan kurtuldu

Hatay'ın Yeditepe Mahallesi'nde 7 tepeye Türk bayrağı dikildi

Depremde kayıp kızı 3 yıl sonra mezarda bulundu, eşini toprağa verdi

AOSB yatırımlarla büyüyor, kapasite artıyor

Adana'da hatalı parka 150 araca ceza

İskenderun Körfezi'nde fırtına sonrası deniz çekildi

Mersin'de Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Anamur'da Kadir Gecesi'nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Osmaniye'de tır Hamıs Çayı'na düştü, sürücü hayatını kaybetti

Mersin'de Kadir Gecesi'nde 10 bin lokma dağıtıldı

Adana'da sahte plaka atölyelerine baskın: 4 tutuklama

Mersin'de DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama, 1 sınır dışı

Mersin'de Tarihi Sokakta Ramazan İftarı

Yükleniyor

loading