Mersin’de kadınlar cilt bakımı kursuyla meslek sahibi oluyor

Mersin’de kadınlar cilt bakımı kursuyla meslek sahibi oluyor

GÜNDEM 2.08.2025 12:13:49 0
Mersin’de kadınlar cilt bakımı kursuyla meslek sahibi oluyor
Mersin Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz Cilt Bakımı Kursu, kadınlara hem mesleki beceri kazandırıyor hem de istihdam yolunu açıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kursta, eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen ücretsiz cilt bakımı kursu, kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesine katkı sunuyor. Eğitimde, cilt sağlığına dair temel bilgilerden ileri teknik uygulamalara kadar birçok konu detaylı şekilde ele alınıyor. Kursa katılan kadınlar, kullanılan cihazları ve ürünleri uygulamalı olarak öğrenirken, eğitim sonunda MEB onaylı sertifika alacak. Sertifika sayesinde kursiyerler, güzellik salonlarında iş bulabilecek ya da kendi iş yerlerini açabilecek.

Çocuklar oyun odasında, anneler huzurla eğitimde
MERCEK bünyesindeki çocuk oyun odası, küçük çocuğu olan anneler için büyük kolaylık sağlıyor. Anneler ders alırken çocuklar, oyun odasında öğretmen eşliğinde vakit geçiriyor. Kadınlar, bu olanak sayesinde hem eğitim alıyor hem de çocuklarını güvenle bırakabiliyor.

"Kadınlardan yoğun ilgi var"
MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursa olan yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Güzellik ve cilt bakım alanları her zaman önü açık olan bir sektör. Kursumuzda hem teorik hem uygulamalı eğitimler veriliyor. Ürün bilgisinden cilt temizliğine kadar birçok başlık yer alıyor. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimize MEB onaylı sertifika veriyoruz" dedi. Kurslara katılmak isteyen vatandaşların mercek.mersin.bel.tr adresinden başvuru yapabileceklerini belirten Maya, kursiyerlerin eğitim sonrası istihdama katılmalarına da destek olacaklarını söyledi.

"Tüm malzemeler ücretsiz sağlanıyor"
Güzellik ve saç bakım usta öğreticisi Neslihan Tukta da, "Klasik cilt bakımından başlıyoruz. Cilt tipleri, ürün bilgisi, doğru uygulamalar gibi pek çok konuyu işliyoruz. Tüm malzemeleri biz sağlıyoruz. Öğrenciler sadece gelip öğreniyor. Dışarıda bu eğitimler oldukça maliyetli ama burada tamamen ücretsiz" diye konuştu.

Kursiyerlerden tam not
Kursa katılan 2 çocuk annesi Özlem Akbaş, "Hobi olarak başladım ama şimdi bu işi yapmayı düşünüyorum. Eğitim alırken çocuğum oyun odasında güvenle vakit geçiriyor" dedi.
Mercan Bıyıklı ise daha önce saç şekillendirme kursuna katıldığını belirterek, "Cilt bakımını da öğrenmek istedim. Eğitim çok kaliteli, tamamen ücretsiz olması büyük bir avantaj" ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor’un kalecisinin babası kuyumcu dükkanında ölü bulundu

Belediye sözünü tutmadı, çevre etkinliği sönük geçti

Başkan Boltaç: "Tarsus’un her köşesine hizmet götürmeye kararlıyız"

Tarsus’ta kaldırımları işgal eden tezgahlar kaldırıldı

Akdenizli üreticilerin yol çilesi sona eriyor

Hatay’da aranan 2 kişi yakalandı

Cebike Mahallesi’nde afet konutları hızla sürüyor

İskenderun’da sismik izolatör sistemli 600 yataklı devlet hastanenin inşası hızla sürüyor

Kuraklığın etkisini hissettirdiği Hatay’da etkili olan sağanak yağmur yolları göle çevirdi

Mersin’de erken yaşta evliliklere karşı farkındalık eğitimi

Mersin’de kadınlar cilt bakımı kursuyla meslek sahibi oluyor

Adana’da kaza kırıma uğrayan uçağın evlilik teklifi için havalandığı ortaya çıktı

Adana’da nem bunalttı, yaylacılar doğal kaynak sularında serinledi

Mersin’de DEAŞ’a finans sağlayan şüphelilere operasyon: 2 gözaltı

Osmaniye’de seyir halindeki tanker yandı

Osmaniye’de seyir halindeki tanker yandı

Kayaların arasında oluştu, manzarasıyla büyülüyor

Sıcaktan bunalan tavuklarını Maraş dondurması ile serinletti

İskenderun’da 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Dörtyol’da uyuşturucu operasyonu

İskenderun’da günü birlik evde fuhuş yapan 2 kadın gözaltına alındı

Cezaevinden firar etti, yüzünü bıçakladığı kadına ’Affına sığınıyorum’ mesajı attı

Geleneksel Ağustos Fuarı kapılarını açtı

Saman yüklü tırdan 3 milyon TL’lik gümrük kaçağı sigara çıktı

İkiz kardeşiyle yollarını ölüm ayıran acılı kardeş, "Ayşe’yle yan yana olabilmek için ikimiz aynı üniversiteye yerleşmek istedik"

Motosiklet, minibüse ok gibi saplandı

Çocukların, arka camı olmayan TOFAŞ’tan dışarı çıkarak yaptıkları ölümüne yolculuk kamerada

Osmaniye’de yılanın balık avı kamerada

Cinayete karışan 4’üncü şüpheli de tutuklandı

Adana’da düşen eğitim uçağının enkazında ekipler inceleme yaptı

Yükleniyor