Mersin’de ara tatile giren öğrenciler için etkinlik alanı oluşturuldu

Mersin’de ara tatile giren öğrenciler için etkinlik alanı oluşturuldu

GÜNDEM 31.01.2025 11:12:31 0
Mersin’de ara tatile giren öğrenciler için etkinlik alanı oluşturuldu
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ara tatile giren öğrenciler için Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda etkinlik alanı ve atölyeler oluşturdu. Çocuklar, şişme oyun grupları, geleneksel oyunlar ve çeşitli atölyelerle eğlenceli bir tatil geçirme fırsatı buldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde oluşturulan alanda, okul çağındaki çocukların eşli oyun kültürünü ve takım çalışmasını pekiştirmesi amacıyla halat çekme, çuval giyme, kaşıkla yumurta taşıma gibi geleneksel oyunlarla, çocuklara doğal ve eğlenceli bir ortam sundu. Çocukların fiziksel aktivite yapmalarının yanı sıra resim, takı tasarım gibi atölyelerle yeni beceriler kazanmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayvan sahiplendirme alanı oluşturdu. Doğal ve el yapımı ürünlerin yer aldığı üretici kadın stantlarında çocuklar için pek çok oyuncak ve okul eşyası yer alırken, aileler çocuklarına karne hediyesi vermeyi ihmal etmedi.

Çocuk hem eğlendi hem öğrendi
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli psikolog Nazlı Cemre Dursun, çocukların yarıyıl tatilini neşe içinde geçirmesi için Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda etkinlik alanı ve atölyeler oluşturarak, hoşça vakit geçirmelerini sağladıklarını ifade etti. Dursun, "Çocuklar yoğun bir eğitim ve öğretim programından çıktılar. Aileler de bu süreci onlarla birlikte yaşadı. Çocukların en çok ihtiyacı olan şeylerden biri, doyasıya eğlence ve etkinlik. Biz de onları çok iyi anladığımız ve sosyal belediyecilik anlayışıyla destek olmak istediğimiz için, atölyeler düzenlemeye karar verdik. Bu atölyelerle hem psikoeğitim, hem de psikososyal gelişimlerini güçlendirecek eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın, kendi akran gruplarıyla eğlenceli vakit geçirmelerini sağladık" dedi.
Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler, 2 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Isparta32 Spor Mersin'de Gol Yağmuruyla Kazandı: 5-3

Adana'da Okul Bahçesi Açık Hava Sınıfına Dönüştü

Bakan Kurum: "Hatay’ımız yeniden ayağa kalkmıştır"

Mandalina İhracatında Rekor Kırıldı: 615 Milyon Dolara Ulaşıldı

Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda Suriye Devrimi damga vurdu

Yenişehir Havalimanı Kasım'da 18 Bin 382 Yolcu Ağırladı

Hatay Antakya'da 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Papa 14. Leo’nun Türkiye Ziyareti: Stratejik Bir Diplomasi Hamlesi

Rıfat Ilgaz Sempozyumu Nilüfer'de Başladı

Adana'da Kavşak Düzenlemelerinde Ağaçlar Yeni Yerlerine Naklediliyor

Adana Büyükşehir, AB Destekli SMAC Projesi'nde Tek Türk Ortak

Adana'da Okul Öncesi Dönemde Dijital Şiddet Semineri

14 ARALIK, HALICILAR GÜNÜ SEKTÖRE KAZANDIRILIYOR,

Mersin'de Ormancılıkta Teknoloji Zirvesi: Akademi ve Kamu Buluştu

Galatasaray, Futbolculara Yönelik Bahis İddiaları İçin Suç Duyurusunda Bulundu

Ankara Keçiören'de Ordu Tanıtım Günleri Başladı

29 ilde uyuşturucu operasyonu: 1 ton 628 kilo ele geçirildi

29 İlde Geniş Kapsamlı Uyuşturucu Operasyonu: 1,6 Ton Madde ve 750 Bin Hap Ele Geçirildi

Meteoroloji uyardı: Çok sayıla kentte sağanak ve kar bekleniyor

İstanbul, GSYH ve Kişi Başı Gelirde Zirvede

22 ilde DEAŞ operasyonu: 92 şüpheli gözaltında

Jandarma 22 İlde DEAŞ Operasyonu: 92 Gözaltı

Adana'da Başıboş Sokak Köpekleri Toplanıyor

Adana'da Kavşak Düzenlemelerinde Ağaçlar Naklediliyor

Adana'da Kavşak Çalışmalarında Ağaçlar Korunarak Taşınıyor

Türkiye'de Son 55 Yılın En Sıcak 3. Kasım Ayı Yaşandı

52 ilde tefecilere ve dolandırıcılara geniş operasyon: 179 şüpheli yakalandı

4 il için yoğun kar uyarısı yapıldı

Meteoroloji'den yağış ve rüzgar uyarısı: Doğu'da kar, İç Anadolu'da soğuk

Reyhanlı'da Kayıp Amir Ağır Yaralı Bulundu

Yükleniyor