Mersin Şehir Tiyatrosu ’Buzlar Çözülmeden’ oyununu sahneledi

Mersin Şehir Tiyatrosu ’Buzlar Çözülmeden’ oyununu sahneledi

GÜNDEM 17.02.2025 11:07:11 0
Mersin Şehir Tiyatrosu ’Buzlar Çözülmeden’ oyununu sahneledi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mersin Şehir Tiyatrosu, Cevat Fehmi Başkut’un klasikleşmiş eseri ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyunu sahneledi.
Kongre ve Sergi Sarayında sahnelenen oyuna, her yaştan tiyatrosever büyük ilgi gösterdi. Toplumsal mesajlarla dolu oyun, 27 Mayıs İhtilali sonrasında yeni şekillenen ülke yapısı içinde, zor kış koşulları nedeniyle yolların kapanmasından dolayı dünyadan kopan bir kasabaya yolu düşen sahte bir kaymakam ve arkadaşının hikayesini anlatıyor. Hikayede, insanların kazıklanarak sömürüldüğü, bürokrasinin hayatı mahvettiği bir ortam vardır uzaklarda, ama tüm bunları buzların içinden, buzları kırarak çıkacak olan kişi düzeltecektir. Çizdiği insan panoramaları ile yakın tarihe ışık tutan oyun; senaryosunun yanı sıra, güçlü ve profesyonel kadrosu, etkileyici sahne tasarımları ile seyirciden tam not aldı. Toplumsal temalarla sık sık seyircileri düşünmeye iten oyun, dakikalarca ayakta alkışlandı.

"Mersinli sanatseverlerimizi birbirinden güzel tiyatro eserleriyle buluşturuyoruz"
Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ozan Erdönmez, Cevat Fehmi Başkut’un klasikleşmiş eseri ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyun ile seyirci karşısına çıktıklarını söyleyerek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak, seyircilerimizi birbirinden güzel tiyatro eserleriyle buluşturuyoruz. Salonumuz her zaman olduğu gibi tıklım tıklım doluydu ve önümüzdeki süreçte de 2 yeni eserimizle Mersinli sanatseverleri buluşturacağız. Onlarla buluşmak için sabırsızlıkla gün sayıyoruz" dedi.

Tiyatroseverler oyunu pür dikkat takip etti
Tiyatroseverlerden Seda Gezgin, oyuncuların performanslarını çok beğendiğini söyleyerek, "Gerçekten çok profesyonelce geldi bana ve çok keyif aldım. Bundan sonra da gelmeyi düşünüyorum" diye konuştu. Başka bir sanatsever Mertcan Yeşil ise oyunu ilk defa izlediğini ve çok beğendiğini kaydederek, "Çok keyifli bir oyundu. Bundan sonra her oyuna katılmaya özen gösteririz. Arkadaşlar çok başarılıydı. Eşim vasıtası ile geldik ve iyi ki gelmişiz" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine 22 milyar liralık istihdam desteği

Kars'tan 5 ile 'Sahte El' operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Ankara'daki uçak kazasında kokpit kayıtları çözüldü

Adana Yüreğir'e modern evlendirme dairesi yapılıyor

Deprem bölgesinde 65 bin köy evi ve 21 bin iş yeri tamamlandı

Mersin'de 1,5 milyar liralık kaçak saat ele geçirildi

15 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 58 kişi tutuklandı

Antalya'da portakal bahçesi hırsızı JASAT ile yakalandı

Hatay'da Asi Nehri'ne düşen genç için arama çalışması başlatıldı

Akkuyu NGS'de transformatör montajı tamamlandı

6 Şubat Depremi 3. Yılında Osmaniye'de Anılacak

9 İle Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

22 ilde MLKP operasyonu: 96 şüpheli gözaltına alındı

Yeniden Refah Partisi'nden Adana'daki sel felaketine sert eleştiri

TSYD Adana Şubesi Vali Yavuz'u Ziyaret Etti

ASKİ, 492 iş makinesi ve 1.672 personelle yağmurda sahada

Togg 'Seyhan' rengi Adana'dan ilham aldı

ÇGC Başkanı Esendemir, Berzan Toprak'a plaket verdi

Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf Sanatkarlar Oda başkanlığı seçimlerine genç ve dinamik aday,

BOTAŞ'ın Kapasitesi İki Katına Çıkıyor: İki Yeni FSRU Tesisi Geliyor

Yüzyılın Konut Projesi'nde 2-8 Şubat'ta 10 İlde Kura Heyecanı

Yüzyılın Konut Projesi'nde 41 ilde 144 bin konut sahibi belirlendi

İskenderun Limanı ve İstanbul Havalimanı'nda büyük uyuşturucu operasyonu

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonu: 47 şüpheli yakalandı

AK Partili Dağlı: Adana'daki sel yönetim zafiyetidir

Adana'da eğitmenlere kapasite geliştirme eğitimi verildi

ASKİ araç filosunu 180'e çıkardı, kiralama yerine tasarruf

Adana'da yoğun yağışa anında müdahale

Otoyolda yarışan 4 sürücü yakalandı

18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı

Yükleniyor