Mersin Çocuk Meclisi geleceğin kentini şekillendiriyor

Mersin Çocuk Meclisi geleceğin kentini şekillendiriyor

GÜNDEM 26.03.2025 10:22:25 0
Mersin Çocuk Meclisi geleceğin kentini şekillendiriyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, geleceğin kentini şekillendiriyor. Gerçekleştirilen toplantılarda, çocuklar fikirlerini ve hayallerini paylaşarak daha yaşanabilir bir kent için çözüm önerileri sunuyor.
Mersin Çocuk Meclisi, 2025 yılı Mart ayı toplantısını Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdi. Mersin Kent Konseyi Çocuk ve Destek Grubu ile Yenişehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, çocuklar fikirlerini ve hayallerini paylaşarak daha yaşanabilir bir kent için çözüm önerileri sundu. Toplantının gündem maddelerinde Mersin’in farklı ilçeleri için hayata geçirilmesi talep edilen projeler ele alındı. Çocukların önerileri arasında Aydıncık’ta geri dönüştürülmüş malzemelerden sokak hayvanları için barınak yapılması, Silifke’ye kütüphane kazandırılması, Mezitli’ye bir skate park inşa edilmesi, Mut ilçesinde çocuk atölyesi ve kütüphane açılmasının yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’nde çocuk kafeteryası ve hobi atölyesi kurulması gibi birçok önemli başlıklar yer aldı. Ayrıca, çocuk haklarına dair bilinçlendirme seminerleri düzenlenmesi de gündeme alındı.

Çocuk Meclisi ile fikirlerini paylaşabilen çocuklar yetişiyor
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde, çocuklar kentte görmek istedikleri değişimleri dile getirdi. Çocuk dostu parklar, güvenli oyun alanları, kültürel ve sanatsal etkinliklerin artırılması, spor tesislerinin yaygınlaştırılması ve çevre temizliği gibi konular öne çıktı. Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmaların artırılması, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için kamu spotlarının hazırlanması ve kırsal bölgelerdeki okullara destek sağlanması gibi sosyal sorumluluk projeleri de çocukların gündeminde yer aldı.

Mersin’de şehitler unutulmadı

Saatlerce kendi ekseninde dönen kirpiye ekiplerden müdahale

Erzin’de ev yangını

Bayram süresince mezarlıklarda ulaşım golf araçlarıyla sağlanacak

Yaralı ve bitkin bulunan Ebabil kuşu koruma altına alındı

Yurt dışından emir alan suç örgütü çökertildi: 20 gözaltı

Polisten mezarlıkta ’sahte hoca’ avı

Doğan: "Baharın bereketi, Çukurova’nın üretken elleriyle yeniden filizleniyor"

Depremin yıktığı Uzun Çarşı’da bayram kalabalığı esnafa ve vatandaşa moral oldu

Adana’da pos tefeciliği operasyonu: 12 gözaltı

Köy evlerine kavuşan depremzedeler: "Köy evlerinde ilk bayramımızı geçireceğiz"

Yıllardır ailesini göremeyen Suriyeli Muhammed, 9 yıl sonra ailesiyle birlikte bayram kutlayacak

Hapis cezasıyla aranan 3 hükümlü yakalanıp cezaevine gönderildi

Sokak ortasındaki dayağa 2 tutuklama

Ramazan sonrası sağlıklı beslenme önerileri

Mersin’de 815 kilo tütün ile 13 bin adet makaron ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta bayramda kabir ziyareti için ücretsiz toplu taşıma hizmeti

Onikişubat Belediyesi, Ramazan ayında gönüllere dokundu

MHP Çukurova İlçe İdari Amir Yrd. İsa Çimen'den Ramazan Bayramı Mesajı;

MHP Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Şahin'den Ramazan Bayramı Mesajı;

Adana’da Ramazan ayının son teravih namazı kılındı

AOSB ailesi geleneksel iftar programında bir araya geldi

Pusu kurup iş adamını öldüren sanıkların yargılanmasına devam edildi

Kahramanmaraş’ta ortak alanlarda dezenfeksiyon seferberliği

Mersin’de ’Halk Kart’ ve ’öğrenim yardımı’ ödemeleri hesaplara yatırıldı

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan camilere 150 milyon lira destek

Minik Kübra’nın annesi: "Biyonik kulaklık alınacağını öğrenince kalbim duracaktı"

Adana Ticaret Odası’nın mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Türk Hukuk Enstitüsü Adana İl Başkanlığı Geleneksel Olarak Düzenlediği İftar yemeğini tekrar gerçekleştirdi.

Üç ayaklı civciv görenleri hayrete düşürdü

Yükleniyor