Kozan’daki orman yangını: Kimi hayvanları için, kimi de canlı yayın için hayatını tehlikeye attı

Kozan’daki orman yangını: Kimi hayvanları için, kimi de canlı yayın için hayatını tehlikeye attı

GÜNDEM 30.06.2025 21:53:24 0
Kozan’daki orman yangını: Kimi hayvanları için, kimi de canlı yayın için hayatını tehlikeye attı
Adana’nın Kozan ilçesi kırsalındaki bir mahallede çıkan orman yangınına 5 saattir havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangına karşı seferber olan vatandaşlar, hayvanlarını kurtarmak için canlarını hiçe saydı. Yangınla mücadele sürerken bir vatandaşın sosyal medya üzerinden, alevlerin ortasında canlı yayın yapması tepki çekti.
Yangın, saat 15.30’da sıralarından Boztahta Mahallesi sınırlarındaki ormanlık alanda çıktı. Dumanların yükseldiğini görenlerin haber vermesi üzerine Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Havadan 2 helikopterle müdahale edilirken karadan da çok sayıda arzöz ve ilk müdahale aracıyla ekipler yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Kozan Belediyesinin de iş makineleri ve tanklarla su desteği verdiği bölgede ise birçok ev tedbir amaçlı boşaltıldı.Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, Demirciler mevkiinde birçok evin çevresine kadar ulaştı.

İHA ekibi vatandaşlara destek oldu
Yangın sırasında Ayşe Özbulat, evinin bahçesinde bulunan tavuklarını kurtarmaya çalıştı. Alevlerin yükseldiği sırada bölgede haber takibi yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi, yaşlı kadın ile torununu araçlarına alarak güvenli bölgeye ulaştırdı.Özbulat’ın oğlu Mustafa Özbulat ise, evde mahsur kalan köpekleri "Kibar"ı kurtarmak için tehlikeye aldırmadı. Yoğun duman ve alevlere rağmen eve giren Özbulat, hayvanı alarak güvenli alana taşıdı. Kurtardığı köpeğini dakikalarca sevip sarılan Özbulat, "Köpeğim içeride kaldı, vicdanım rahat etmedi. Çok korkmuş. Ben de korktum ama almak zorundaydım. Diğer hayvanlarımızı kurtaran jandarma ekiplerine ve siz basın mensuplarına da teşekkür ederim" dedi.
Yaşadıkları korku dolu anları anlatan Ayşe Özbulat, "Yangın haberini alınca yayladan hemen geldik. Tavuklarım evin çevresindeydi, bırakmak istemedim. Allah razı olsun, sağ olsun ekipler bizi ve hayvanları kurtardı" diye konuştu.

Alevlere karşı büyük mücadele
Kozan, Kadirli, İmamoğlu ve Pozantı başta olmak üzere çevre ilçelerden gelen çok sayıda ekip, bölgede yoğun söndürme çalışmasına ise devam ediyor. Helikopter ve uçaklarla havadan, arazöz ve itfaiyelerle karadan yapılan müdahaleye rüzgar zaman zaman kısmen engel oluyor.

Canlı yayın tepkisi
Yangınla mücadele sürerken sosyal medyada paylaşılan bazı görüntüler ise tepki topladı. Bir vatandaşın sosyal medya üzerinden, alevlerin ortasında canlı yayın yapması ve "Biz alıştık" demesi sosyal medyada büyük eleştiri aldı. Tehlikeye rağmen yapılan yayın, yangının ciddiyetini göz ardı eden sorumsuz bir tutum olarak değerlendirildi.
Jandarma ekipleri de bölge yollarında güvenlik önlemleri alırken, Kızılay, AFAD, Kozan Belediyesi, Ülkü Ocakları ve sivil toplum kuruluşları yangınla mücadele eden ekiplere ayran, su ve gıda desteği sağladığı bildirildi.

Adana’da sokakta bıçaklı saldırıya uğrayan bir kişi ağır yaralandı

Adana’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Toros Tarım işçileri 56 gündür grevde

Mersin’in yüksek kesimlerinde dolu yağışı etkili oldu

Duvar arasında mahsur kalan yavru kediyi itfaiye kurtardı

ATDSK hedef büyüttü

Gençler, kaplumbağaları korumak için sahile file çekiyor

Yeşil Kart yetmiyor, gurbetçiye 4 milyon TL’lik şok

Bulvardaki ilginç kavgada tacizle suçlanan genç: "İki telefonumu çalmak istedi bir de iftira attı"

Kuyuya düşen yavru kediyi itfaiye personeli, oksijen tüpü kullanarak kurtardı

Anamur’da 6 öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazandı

Mut’ta orman güvenliğine yönelik önleme çalışması yapıldı

Adana’da doğaya 500 keklik salındı

Mersin’de kasten orman yangını çıkaran şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

MESKİ, Berdan ve Pamukluk barajı koruma planı toplantısını gerçekleştirdi

Mercan Bilim Merkezi yaz tatilinde minikleri bilimle buluşturuyor

Mersin’de anneler ve çocuklar doğayla buluştu

3 yıl önce eşi terk etti, şimdi de ev sahibi sokağa attı

Kadın kurye, renkli motosikletiyle trafikte ilgi odağı oldu

Mersin’de fuhuş operasyonu: 22 şüpheli gözaltına alındı

Temmuz’da soba yakıyorlar

Adana’da feci iş kazası: Arızalı makine, işçinin sırtına saplandı

Sosyal medyadaki karpuz tartışmalarına Adana’dan cevap

Baba olduktan 3 gün sonra kalp krizi geçiren uzman çavuş hayatını kaybetti

Demir yüklü kamyon 8 metrelik duvardan bahçeye uçtu

Kozanlılar Türk bayraklarıyla şehitleri andı

Mersin’de 15 Temmuz anma yürüyüşü düzenlendi, demokrasi nöbeti tutuldu

Adana’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu, şehitler anıldı

Osmaniye’de Demokrasi ve Milli Birlik yürüşü düzenlendi

15 Temmuz kahramanları Kahramanmaraş’ta yad edildi

Yükleniyor