Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı

Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı

GÜNDEM 25.03.2025 12:05:39 0
Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı
Osmaniye’de Harun Ede’ye ait ahırda bulunan koyun ve kuzulara saldıran sokak köpekleri, ahırda uyuyakaldı.
Olay, Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek beldesi Ali Gökçe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Harun Ede’ye ait küçükbaş hayvan yetiştirdiği ahıra sokak köpekleri saldırdı. Ahırda bulunan 5 küçükbaş hayvanından 1 kuzu ve 1 koyuna saldırarak telef eden köpekler ahırda uyuyakaldı. Sabah iş yerine gitmek için evden çıkan Ede, ahıra baktığında gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. Hemen durumu jandarma, ilçe tarım ve belediye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ilçe tarım ekipleri yaptığı incelemenin ardından saldırıya uğrayan 5 küçükbaş hayvan kuduz riskine karşılık kesilerek toprağa gömüldü. Saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen köpekler ise belediye ekipleri tarafından kontrol amaçlı barınağa götürüldü.
Telef olan koyunlarla köpekleri aynı ahırda görünce şaşırdığını söyleyen Harun Ede, "İş yerimden bir yere gitmiştim geç kaldım geldiğimde hayvanları gördüğümde telef olmuş haldeydi. Bu kuzuların telef olduğu maddi değeri yok ama amaç başka insanlarımıza zarar gelmesin biz başkalarına zara olmasın diye çabalıyoruz.5 tane mevcut hayvanım vardı köpekleri de gördünüz vatandaşlar bu köpekler yapmadı diyor ama bizimkini köpek yaptığı belli. Jandarmaya belediyeye haber verdik belediye görevini tam yapmıyor barınağımız yok diyor Osmaniye’ye götürüyoruz onlar da kabul etmiyor diyor. Uyuşturup götürüp öteye bırakıyorlar biz bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Bunun ilk olmadığını daha önce de benzeri saldırılar olduğunu söyleyen Nuri Tuna, "Bu bir değil sonda değil her gün bir tanesi 3-5 koyunu parçalanıyor her gün bir aileyi perişan ediyor buna başka bir çözüm üretilmesi gerekli. Yazık günah şu Ramazan’da perişan halde bunun bir sonlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: ÇBK Mersin: 91 - Nesibe Aydın: 60

Ramazan Bayramı kortejinde çocuklar doyasıya eğlendi

Yaşlı çift 20 yıldır her bayram çocukları sevindiriyor

Mersin’de çilekte ihracat başladı

Bakımsız bebek mezarlığı tepkilere neden oluyor

Bayramda da gıda denetimi devam etti

Vali Masatlı, sevgi evlerinde yaşayan çocukların bayram sevincine ortak oldu

HBB’den işitme engelli öğrencilere destek

Osmaniye’de nakliye kamyonuyla uyuşturucu sevkiyatına polis engeli

Mersin’de 60 bin çocuğa bayram hediyesi olarak ’suluk ve şeker’ dağıtıldı

Sağlık personeline ‘Temel Yaşam Desteği ve Entübasyon’ eğitimi verildi

Eşine destek için başladı işinin patronu oldu

Vefa borcuna karşılık ev kurşunlamış: 3 tutuklama

Merkez Camii, ihtişamı ve şifreleriyle dikkat çekiyor

Kahramanmaraş’ta yaşlılara şefkat eli

Mersinde trafik kazası: 5 yaralı

107 basamaklı merdivenden dinlene dinlene evlerine ulaşıyorlar

Enkaz üzerinde gelen evlilik teklifi duygulandırdı

Adana’da uyuşturucu hapla yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

Mersin’de yangın nedeniyle 2 sera zarar gördü

Mersin’de 3 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

Mersin’de 3 otomobilin karıştığı kazada 10 kişi yaralandı

Kahramanmaraş’ta sağanak yağış etkili oldu

Mersin Erdemli’de mahalleli meydanda bayramlaştı

Deprem mezarlığında gözyaşlarıyla geçen Ramazan Bayramı

Mersin’de bayramlaşma programı gerçekleşti

Geleneksel bayramlaşmada metrelerce kuyruk oluştu

Osmaniye’de köylüler 32 yıllık bayram geleneğini devam ettiriyor

Tarsus’un batı girişi yenilendi

Bayramlıklar Kıyafet Evi’nden

Yükleniyor