Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı

Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı

GÜNDEM 25.03.2025 12:05:39 0
Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı
Osmaniye’de Harun Ede’ye ait ahırda bulunan koyun ve kuzulara saldıran sokak köpekleri, ahırda uyuyakaldı.
Olay, Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek beldesi Ali Gökçe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Harun Ede’ye ait küçükbaş hayvan yetiştirdiği ahıra sokak köpekleri saldırdı. Ahırda bulunan 5 küçükbaş hayvanından 1 kuzu ve 1 koyuna saldırarak telef eden köpekler ahırda uyuyakaldı. Sabah iş yerine gitmek için evden çıkan Ede, ahıra baktığında gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. Hemen durumu jandarma, ilçe tarım ve belediye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ilçe tarım ekipleri yaptığı incelemenin ardından saldırıya uğrayan 5 küçükbaş hayvan kuduz riskine karşılık kesilerek toprağa gömüldü. Saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen köpekler ise belediye ekipleri tarafından kontrol amaçlı barınağa götürüldü.
Telef olan koyunlarla köpekleri aynı ahırda görünce şaşırdığını söyleyen Harun Ede, "İş yerimden bir yere gitmiştim geç kaldım geldiğimde hayvanları gördüğümde telef olmuş haldeydi. Bu kuzuların telef olduğu maddi değeri yok ama amaç başka insanlarımıza zarar gelmesin biz başkalarına zara olmasın diye çabalıyoruz.5 tane mevcut hayvanım vardı köpekleri de gördünüz vatandaşlar bu köpekler yapmadı diyor ama bizimkini köpek yaptığı belli. Jandarmaya belediyeye haber verdik belediye görevini tam yapmıyor barınağımız yok diyor Osmaniye’ye götürüyoruz onlar da kabul etmiyor diyor. Uyuşturup götürüp öteye bırakıyorlar biz bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Bunun ilk olmadığını daha önce de benzeri saldırılar olduğunu söyleyen Nuri Tuna, "Bu bir değil sonda değil her gün bir tanesi 3-5 koyunu parçalanıyor her gün bir aileyi perişan ediyor buna başka bir çözüm üretilmesi gerekli. Yazık günah şu Ramazan’da perişan halde bunun bir sonlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Migros depo işçileri maaş artışını reddedip iş bıraktı

Orman Kanunu filminde Hakkı Bulut ve Nuri Alço rol alıyor

Pozantı-Ulukışla yolu kar nedeniyle kapandı

17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 şüpheli yakalandı

Süper Lig'de Hafta Sonu Maç Takvimi Açıklandı

Aralık yağışları ortalamanın altında kaldı, Marmara'da son 10 yılın en düşüğü

17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 gözaltı, 68 tutuklama

Serbest Bölgeler 2025'te İhracat Rekoru Kırdı

Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın Vural'dan Spor Yap Sağlıklı Kal Mesajı,

Haldun Dormen hayatını kaybetti

Meteoroloji 15 ile sarı kodlu uyarı yayınladı

Meteoroloji'den kar ve sağanak alarmı: Ulaşım aksayabilir

Isparta İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreter Yardımcıları Değişti

Japonya Büyükelçisi Ankara Kent Konseyi'ni ziyaret etti

Kozay, Toroslardan kar getirip çocukları sevindirdi

Zeynep Sönmez Avustralya Açık'ta 3. tura yükseldi

9 ilde jandarma operasyonu: 89 şüpheli yakalandı

Zeynep Sönmez Avustralya Açık'ta 3. tura yükseldi

9 ilde 9 suç örgütüne darbe: 89 şüpheli yakalandı

Seyhan'da çocuklar sömestirde tiyatro ile buluştu

AKAMDER'de Sayım Azmaz yeniden başkan seçildi

Mustafa Koç Giresun Valisi olarak göreve başladı

TSYD Adana Şubesi Defterdar Balıkcı'yı Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi Öğrencisi Kick Boksta Türkiye Şampiyonu Oldu

DSİ 59 baraja 16,9 milyar lira ayırdı

Türkiye'de soğuk hava etkili: 81 ilde sıcaklıklar sıfırın altında

İller Bankası 88 arsayı 12 ilde satışa çıkarıyor

Anadolu'ya 16 Mega Endüstri Bölgesi Kuruluyor

Siber Suçlara 5 Günde 259 Şüpheli Yakalandı

İller Bankası 12 İlde 88 Arsayı Satışa Çıkarıyor

Yükleniyor