’İyilik Gemisi’ Sudan yolunda

’İyilik Gemisi’ Sudan yolunda

GÜNDEM 23.04.2025 16:14:56 0
’İyilik Gemisi’ Sudan yolunda
Yaklaşık bin 605 tonluk insani yardım malzemesi taşıyan ’İyilik Gemisi’ Sudan’a doğru yola çıkıyor. Mersin Limanı’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hareket edecek ’Anadolu’ isimli gemi, Sudan’daki ihtiyaç sahiplerine destek olacak.
Sudan’a hareket edecek gemide, 57 konteyner gıda, 32 konteyner giyim, 18 konteyner hijyen ve 3 konteyner battaniye olmak üzere 110 konteynerden oluşan yaklaşık bin 605 ton yardım malzemesi bulunuyor.

"Ordumuz galip gelmeye başladı"
Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Mersin Limanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde, iç savaş başladığından beri yaklaşık 10 bin ton yardım malzemesinin Sudan’a gönderildiğini belirterek, tüm bağışçılara teşekkür etti. Sudan’da yaşanan sıkıntıda sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Eltayep, "Ordumuz daha galip gelmeye başladı. Hartum’dan milisler kovuldu. Şimdi savaş Darfura’a doğru kaydı. Yakın bir zamanda Sudan’ı onlardan arındıracağız ve çok temiz bir ülkeye tekrar kavuşacağız. İnşallah yakın bir zamanda bu savaş meselesi sayfasını kapatacağız. Bundan sonra Sudan’ın yapılandırılması konusunda bütün dostlarımızı yanımızda görmek isteriz. İnşallah beraber Sudan’ı kalkındırır ve yapılandırırız. Sıfırdan tekrar başlarız" dedi.

Sudan’daki kriz
Sudan’daki kriz, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından ’dünyanın en büyük açlık krizini tetikleme riski taşıyan’ bir durum olarak nitelendiriliyor. 2023 yılı Nisan ayında başkent Hartum’dan başlayan ve tüm ülkeye yayılan çatışmalar nedeniyle 10 milyonu aşkın insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu 30 milyondan fazla insan, acil insani yardıma ihtiyaç duyar hale geldi.

Mersin’de dolu etkili oldu, karayolu trafiğe kapandı

Osmaniye’de fırtına ağaçları kökünden söktü

Ezgi Apartmanı davası ertelendi

Amatör sanatçılardan Mersinlilere Türk Sanat Müziği ziyafeti

Mersin’de çatıda mahsur kalan güvercini itfaiye kurtardı

Depremzede engelliler doyasıya eğlendi

Tartıştığı annesini önce dövdü sonra boğarak öldürdü

Devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama

SGK İl Müdürü Koç: "Ülkemizde oldukça gelişmiş bir sosyal güvenlik sistemi bulunmaktadır"

Akdeniz Belediye personeli yangın tatbikatına katıldı

HÜDA PAR Adana il sekreterini öldüren sanığa müebbet hapis verildi

Mersin’de kaza anları kamerada: 1 ölü, 6 yaralı

Osmaniye’de minibüs ile ticari araç çarpıştı

Devrilen iş makinasının sürücüsü yaralandı

HBB filosuna 2 gezici sağlık aracı katıldı

Kontrolden çıkan şarjlı bisiklet demir kapıya çarparak durdu

Mersin’de suç oranlarında düşüş

Motosikletli şov pahalıya patladı: Ehliyeti iptal edildi, 19 bin TL ceza kesildi

Adana’da ’İl Oda ve Borsa Müşterek İstişare Toplantısı’

Muhtarlara, bağımlılıkla mücadele semineri

Kozan’da özel çocuklar neşeli anlar yaşadı

Mersin’de 2 otomobilde 70 tabanca ele geçirildi: 2 tutuklama

Akdeniz Belediyesi Futbol Takımı Türkiye Şampiyonasına gidiyor

Başkan Seçer: "MESKİ’nin su tarifesinde yeni bir fiyat rejimine gitmeyeceğiz"

Özel bireyler engelleri sanatla aştı

Kahramanmaraş’ta engelleri aşan perde

Valilik: "Şüpheli tutuklandı, yaralı tedavi edilip taburcu edildi"

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Ayhan Akyol oldu

Dörtyol’da eve yılan girdi

Yükleniyor