İYİ Partili Yıldız: "CHP’nin, Çetin ve Akay’ın adaylığına itiraz başvurusu reddedildi"

İL BAŞKANI VEYSEL YILDIZ

Politika 27.02.2024 11:07:51 0
İYİ Partili Yıldız:

İYİ Parti Adana İl Başkanı Veysel Yıldız, CHP’nin yerel seçimlerde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in İYİ Parti’den belediye başkan adayı olamamasına yönelik seçim kuruluna yaptığı başvurunun reddedildiğini söyledi.

Kozan’da belediye sinemasında düzenlenen, Kozan Belediye Başkanı ve İYİ Parti Adayı Kazım Özgan’ın belediye meclis üyeleri tanıtım toplantısına katılan İYİ Parti Adana İl Başkanı Veysel Yıldız, CHP Adana yöneticilerini kürsüden eleştirdi.

Yıldız, İYİ Parti’nin kuruluş amacını kürsüden seçmene anlatırken geç kalmalarının sebebinin, CHP’nin Adana’da İYİ Parti’den aday olan eski CHP’li başkanlara itiraz etmesinden kaynaklandığını belirtti. Yıldız, 'İYİ Parti’nin bu seçimde neden başarılı olması gerektiğini ve önemini anlatacağım. Bugün muhalefette olan ama birçok şehirde iktidarda olan parti ile iş birliği yaptık. Öncelikle yerelde bu şehirlerimizi Türkiye’nin genel yönetimini bu manzaradan kurtarmak istedik. Gelinen aşamada gördük ki iş birliği yaptığımız ittifak yaptığımız partinin Türkiye’yi iktidar partisinden kurtarmak gibi bir niyeti yokmuş. Bunu sınayarak, deneyerek gördük. Mecburen sıfır noktasına başa döndük. Hür ve müstakil olarak seçimlere girme kararı aldık. Yakın zamana kadar ittifak yaptığımız parti bize engel yaşatmaya çalışıyor. 4 gündür şu dosyanın içindeki kararları almaya çalışıyorum. Cuma günü itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi ilçe seçim kurullarına, Seyhan ve Çukurova Belediye Başkan adaylarımızın bizim partimizden aday olamaması ve hatta hiç aday olamamaları için itirazda bulundular. İlçe seçim kurulu ’Yüksek Seçim Kurulu yetkilidir’ dedi. Hukukçu arkadaşlarımızla oturduk, il seçim kuruluna itirazlarımızı yaptık, itirazlarımız kabul gördü. Bugün karar seçim kuruluna döndü. İlçe seçim kurulundan da biraz önce karar çıktı. Bu kararları almadan sizin huzurunuza çıkmamak istedim. İlçe seçim kurulları, İYİ Parti Genel Merkezimize de Başkanımıza da söz vermiştim. Bu konuda bu kararları alıp, huzurunuza anca çıkabildim. İlçe seçim kurulları adaylarımızın İYİ Parti adayları olarak seçime girmelerine mani olmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisinin müracaatlarını reddetti. Adaylarımızın düşürülmesi taleplerini reddetti ve her iki adayımız olan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin İYİ Parti’nin adayı olarak seçime girecekler. Yerel iktidarın önümüze çıkardığı engelleri hukuk mücadelesi, demokrasi mücadelesi ile seçmenin huzuruna çıkacağız. İYİ Parti bu noktada herhangi bir parti değil' dedi.

Tarsus’ta kaza yapan elyaf yüklü tır alev alev yandı

Şehit Uzman Çavuş Çakır, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı

Kozan’da yayla şenlikleri başlıyor

Kahramanmaraş’ta apartman yangını

Mersin’deki orman yangınında jandarma ekipleri aktif rol aldı

Adana’da orman yangınına sebep olan 3 kişi İHA sayesinde yakalandı

Kırmızı ışıkta sürücülere korku salan şüpheliler yakalandı

Freni patlayan vinç iki aracı biçerek uçuruma yuvarlandı: 2 ağır yaralı

Otoyol jandarmasından sivil trafik denetimi

Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Gazze’ye çizimli destek

Mersin’de yola fırlayan çocuğa motosikletler çarptı

Cam silerek korku salan 387 kişiye 544 bin TL ceza

Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Mersin’de anne-kızı öldüren zanlı tutuklandı

Park halindeyken yanmaya başlayan elektrikli araçtaki yangın, 2 saat boyunca söndürülemedi

Adana’da binlerce kilo paça ele geçirildi

Antakya’ya kazandırılan İmam Hatip Lisesi inşaatında sona yaklaşıldı

Başkan Seçer: "Gençler, hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için sizleri Mersin’e bekliyoruz"

Mersin’de gemi kaynaklı deniz kirliliğine 300 milyon TL ceza kesildi

Denizde bulunan teknenin sahibi aranıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucuya 3 tutuklama

15 yaşındaki genç, limonata satarak hayaline yürüyor

Sıcak havalarda havyanlar dev vantilatör ile serinliyor

Mersin Üniversitesi, kendi enerjisini üretiyor

Trafikte cam silen gençler artık zorla kapıları açıp para istiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Andırın’ın prestij caddesini yeniledi

Kavurucu sıcakta kadınların tandır başında zorlu mesaisi

Merhum Başkan Zeyrek’in ismi Defne’de yaşatılacak

Çukurova’da yeşil dönüşüme 50 milyon TL destek

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 ayda 4,5 milyon yolcuya hizmet verdi

Yükleniyor