İYİ PARTİ'Yİ ABD ELÇİSİ Mİ YÖNETİYOR!

Joe Biden için Türkiye'de muhalefeti birleştirme konusu öylesine önemli ki, İYİ Parti ile HDP/PKK arasında tansiyon ne zaman yükselecek olsa Meral Akşener'in yanına büyükelçisini gönderiyor.

SİYASET 14.12.2021 14:28:04 0
İYİ PARTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'de muhalefeti birleştirme konusunda verdiği sözü tuttu. Millet İttifakı çatısı altında buluşan CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet ve HDP'nin birlikteliğini artık hiçbir gelişme sarsamıyor. 

İttifakın Erdoğan'ı devirme motivasyonu öylesine güçlü ki Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, CHP'nin HDP ile aleni birlikteliğine bile itiraz edemez hale geldi. 

Bunda ABD'nin İYİ Parti'ye uyguladığı sıkı markajın da etkisi var. Akşener, Meclis'te CHP ile ayrı hareket ettiği tezkere oylamasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile tam 4 kez biraraya geldi. 

Her seferinde bir saati aşan görüşmelerde ne konuşulduğunu Amerikalılar ve Akşener'in yardımcısı Ahmet Kamil Erozan haricinde kimse bilmiyor. 

Satterfield ve ekibiyle 2019 yılından beri düzenli olarak görüşen Akşener, parti politikalarını ABD Büyükelçisinin belirlediğine ilişkin iddialara şimdiye dek cevap vermemeyi tercih etti.

SESSİZLİĞİN NEDENİ O ZİYARETLER Mİ?

Terör örgütüyle mücadelede tarihi başarılara imza atılan bir dönemde CHP'nin 'Kürt sorunu' kavramını yeniden ısıtmasına ses çıkarmayan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sert bırakılmasını ve Türkiye'de özerk yönetim oluşturulmasını açık biçimde savunan HDP'ye CHP desteğini hiçbir şekilde eleştirmeyen Akşener'e 'ülkücü' tabandan ciddi bir tepkinin gelmeyişi de tuhaf bulunuyor. 

Kendilerini 'ülkücü' olarak niteleyen İYİ Parti tabanı, 'KHK'lı' maskeli FETÖ üyelerinin devlete yeniden sızdırılma planına da sesini çıkarmıyor. 

'İfade özgürlüğü' başlığıyla Selahattin Demirtaş'ın salıverilmesi gerektiğini savunan Akşener, HDP'nin son skandal kongresine ilişkin olarak da bir tepki mesajı yayınlamadı. HDP'liler İstanbul'un orta yerinde PKK marşı söyleyip and içmiş ve teröristbaşı Öcalan'a bağlılık yemini etmişti. 

Aynı Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrolarında terör örgütlerine kontenjan ayırdığı ortaya çıkan Ekrem İmamoğlu'nu da hiçbir şekilde eleştirmedi. 

İmamoğlu'nu 'İstanbul Fatihi' olarak niteleyen Akşener'in, kamuoyunda infial uyandıran konularda daha ne kadar sessiz kalacağı merak konusu

Mersin’de son 1 haftadaki uyuşturucu operasyonlarında 165 şüpheli yakalandı

Mersin’de hedef: Tekstil Kent ile doğrudan ihracat

Mersin’de Emirler Orman Parkı Piknik Alanı’nda ateş yakmak yasaklandı

AOSB’den 16 firma Türkiye’nin İlk bin İhracatçısı arasında

Başkan Kıvanç: "Haziran’da ihracat yüzde 25 artarak 233,5 milyon dolar oldu"

Bahçe yangını hava ve karadan müdahale ile söndürüldü

Doğu Akdeniz’de kirlilik gözle görülür hale geldi

Akdeniz Belediyesinden temiz kent ve sağlıklı çevre için kesintisiz hizmet

Hatay’da yangında 4 bina ağır hasar aldı

Mersin’de TOKİ’deki hak sahipleri evlerine kavuştu

Osmaniye’de 112 personeli telefonla tarif ettiği yöntemle vatandaşı hayata döndürdü

Mersin’e özgü kumaş ve dokumalar dünyaya açılıyor

Mersin ile Çin’in Xining kenti arasında ’Kardeş Şehir Protokolü’ imzalandı

KMBB Enerji’den yenilikçi hamle, araç şarj istasyonu hizmete girdi

Onikişubat Belediyesinin yüzme kursları başladı

Başkan Toptaş:"Yerinde dönüşüm sürecini başarıyla tamamladık"

Çinli heyetten Mersin OSB’ye övgü

Kahramanmaraş’ın yeni futbol sahası hızla yapılıyor

Bebeğe nefes aldıran ameliyat: Sol burun deliği olmayan bebek artık daha rahat nefes alacak

KAFUM Geleneksel Ağustos Fuarı’na hazırlanıyor

Adana’da Yerinde Dönüşüm Projesi ile inşaatlar sürüyor

Mersin’de turizm bölgelerinde asayiş denetimi

Dolandırıcılar ’Parola Vatan’ diyerek 6 milyon TL’lik vurgun yaptı

Devrilen vincin altında kalan işçi öldü

Saatler süren yangında yorgun düşen ‘Yangın Savaşçıları’ yerde uyuyarak dinlendiler

Atıl araziler üretime kazandırıldı buğday üretimi yapıldı

BİM’de feci kaza: Market personeli taşıdığı yükle kamyon arasında sıkıştı

Doğum esnasında genç kadın vefat etti, evladı yaşama tutundu

"Dereden su içen 40 küçükbaş hayvanım telef oldu"

Bakan Yerlikaya: "Adana merkezli düzenlenen operasyonlarda 825 kilogram eroin ele geçirdik"

Yükleniyor