Adana'da medya için yapay zekâ eğitimi düzenlendi
İletişim Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi, basın mensupları ve öğrencilere yönelik algoritma ve yapay zekâ eğitimleri verdi.
Medya ve İletişimde Yeni Dönem
İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi iş birliğinde, “Algoritma Okuryazarlığı” ve “Yapay Zekâ Çağında Sesin ve Görüntünün Geleceği” başlıklı eğitim programları düzenlendi. Mersin Üniversitesi Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, bölgedeki basın mensuplarını, kamu kurumu personelini ve iletişim öğrencilerini bir araya getirdi.
Dijital Dönüşümün Vazgeçilmez Gerekliliği
Programın açılışında konuşan İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, yapay zekâ teknolojilerinin iletişim alanında çok boyutlu bir dönüşüm başlattığını vurguladı. Yalınız, “Yapay zekâ; içerik üretiminden analiz süreçlerine, ses ve görüntü teknolojilerinden haber yazımına kadar geniş bir etki alanına sahip. Algoritmaların işleyişini anlamak ve bu teknolojileri doğru değerlendirmek günümüz medya dünyasında vazgeçilmez bir gereklilik” dedi.
Uzmanların Sunumuyla Derinlemesine Analiz
Eğitimin ilk oturumunda Doç. Dr. Ahmet Taylan “Algoritma Okuryazarlığı” konusunu ele alırken, ikinci oturumda Prof. Dr. Recep Ünal “Yapay Zekâ Çağında Sesin ve Görüntünün Geleceği” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Oturumlarda, algoritmaların kamuoyu üzerindeki etkileri ile yapay zekâ destekli teknolojilerin sunduğu fırsat ve riskler kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Toplumsal Etkiler ve Gelecek Vurgusu
Programda, yapay zekânın ekonomik, psikolojik, kültürel ve toplumsal etkilerine dikkat çekildi. İş gücü dönüşümü, dijital bağımlılık ve kültürel üretim süreçlerindeki değişim gibi başlıkların önümüzdeki dönemde daha fazla önem kazanacağı vurgulandı. Soru-cevap bölümüyle interaktif şekilde tamamlanan programın sonunda katılımcılara sertifika verildi.
Bayraktar: Adana'da 36 bin dekar tarım arazisi sular altında kaldı
Hatay, bitki ihtiyacını kendi kaynaklarıyla karşılayacak
Antakya'da apartman yangını: 4 kişi kurtarıldı, daire kullanılamaz hale geldi
Tarsus'ta yaya önceliği denetimi: 17 sürücüye ceza
Isparta'da ortaokul öğrencisi akranını darp etti
Burdur'lu itfaiyeci vücut geliştirmede Türkiye şampiyonu oldu
Alanya'da Mart ayında deniz keyfi yaşandı
Burdur'da uyuşturucu ve yasa dışı bahis mücadelesi için toplantı yapıldı
Defne Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi 300 bin seansı aştı
Hatay'da beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tarsus'ta 30 yıllık spor salonu yıkılıyor, yerine modern kompleks geliyor
Isparta'da bisikletlinin yola saçılan parasını esnaf topladı
YÖK-TÜME iş birliği ile tarımda teknoloji dönüşümü hedefleniyor
Antalya'da kano devrildi, 3 saat suda kalan kişi deniz polisiyle kurtarıldı
Akdeniz Belediyesi üç vardiya temizlik yapıyor
Toros Kadınları Emek Pazarı büyüyor
Mezitli'de tiyatro kurslarına yoğun ilgi, 120 kursiyer eğitim alıyor
Akdeniz parkları yaza hazır: Bahar temizliği başladı
Medline Adana Hastanesi'nde Radyasyon Onkolojisi Bölümü Açıldı
İskenderun muhtarları jandarma ve emniyete teşekkür etti
Antalya Büyükşehir'den çocuklara su tasarrufu eğitimi
Antalya'da üreticilere ücretsiz büyükbaş tırnak bakımı
Antalya'da karton yüklü kamyonet yandı
Adana'da eşek yüklü kamyonet devrildi, hayvanlar yaralandı
Antalya'da konaklama ve araç kiralama firmalarına kapsamlı denetim
Isparta'da dolandırıcılık hükümlüsü tutuklandı
Kepez'de Down Sendromu Farkındalık Günü'nde anlamlı buluşma
Her Yaşta Sanat Çalıştayı'nda Kuşaklar Buluştu
Isparta'da kadınlar zumba ile spor ve sosyalleşme buluşuyor
Alev topuna dönen araçtan kedisiyle kurtuldu
Yükleniyor

