Hatay’da depremin izleri 190 bin bağımsız bölümle silinecek

Hatay’da depremin izleri 190 bin bağımsız bölümle silinecek

GÜNDEM 19.09.2025 12:19:11 0
Hatay’da depremin izleri 190 bin bağımsız bölümle silinecek
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin yaralarının sarıldığı kentte tamamlanan ve inşası devam eden bağımsız bölüm sayısının 190 bin olduğunu belirterek 86 bin 754 bağımsız bölümün hak sahibinin belirlendiğini söylendi.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, asırların yıkımından asırların inşasına uzanan yeniden ihya, inşa ve imar sürecinde şehrin her yönüyle yeniden ayağa kalkma çalışmalarında gelinen mevcut durum ve işleyen sürecin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Masatlı, kent hakkında bilgiler verdi.
Kentte tamamlanan ve inşası devam eden bağımsız bölüm sayısının 190 bin olduğunu ifade eden Vali Masatlı, "Hatay, sadece yeniden inşa edilmiyor; aynı zamanda geleceğin modern, güvenli ve yaşanabilir şehirlerinden biri olarak tabiri caiz ise bir Anka Kuşu misali küllerinden yeniden doğuyor. Kadim tarihini, çok kültürlü yapısını ve medeniyetler beşiği kimliğini koruyarak daha güçlü bir şekilde geleceğe yürümektedir" dedi.
Konteynerlerin hak sahipleri evlerine yerleştikçe boşaltılmaya devam edeceğini dile getiren Vali Masatlı, "Şehrimiz bir konteyner kenti olamaz. Hak sahibi olup kurası çekilip evi çıkanları konteyner kentlerden çıkarıyoruz. Bazı vatandaşlarımız elektrik, su, internet ve temizliğin ücretsiz olması nedeniyle konteynerlerinden ayrılmak istemiyor. Biz burayı tarihi dokusuna uygun bir modern şehir yapacağız. Şehrimizin depremlerde az hasar alan yerlerinden başlayarak konteyner kentlerimizi azaltacağız. Açta ve açıkta kalacak hiçbir vatandaşımızı konteyner kentten çıkartmayız tabii ki bunun bir miadı var" dedi.

Defne'de apartman yangını kontrol altına alındı

Hatay'da kuvvetli sağanak yağış etkili oluyor

Hatay'da Payas'a 180 km'lik yeni su şebekesi

Isparta'da otomobil yayaya çarptı, 1 yaralı

HG Hospital'da sağlık çalışanları iftarda buluştu

Serik'te apartman yangını: 1 kişi dumandan etkilendi

Bakan Uraloğlu Isparta'yı Destekleyeceklerini Açıkladı

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı krizinde Türk gemileri için güvenlik seviyesi yükseltildi

Mersin Emniyet ek binasında çıkan yangın söndürüldü, can kaybı yok

Tarsus'ta St. Paul Meydanı'nda Bayram Çarşısı Kuruluyor

Şehit Aileleri ve Gaziler Mersin'de İftarda Buluştu

Bakan Yumaklı: "Bölgede huzur isteyen bir ülkeyiz"

Tarsus'ta Bayram Çarşısı 16-19 Mart'ta St. Paul Meydanı'nda

Bakan Uraloğlu: Dereboğazı yolu gündemimizde, çalışmalar sürecek

Sular Akademi Hastanesi'nde iftar sofrasında birlik

Kahramanmaraş'ta şehitler Ramazan Bayramı öncesi dualarla anıldı

Bakan Uraloğlu: Isparta'ya 24 yılda 35,4 milyar liralık ulaşım yatırımı

Serikspor Teknik Sorumlusu Boran: "Ligde kalmak için mücadele edeceğiz"

Antakya'da müstakil ev yangını: Kullanılmaz hale geldi

Hatay'da mahsur kalan iki köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Serik Spor, Adana Demirspor'u 4-1 Yendi

Kahramanmaraş'ta İki Kazada 6 Yaralı

Kubilayhan Yücel: 'İyi futbol oynamaya çalıştık'

Burdur'da Ramazan Bayramı için 8 bin 24 güvenlik personeli görevde

Antalya'da kontrolsüz kavşakta motosiklet kazası, mahalleli tedirgin

Alanya'da orman yangını büyümeden söndürüldü

Tarsus'ta denetimden kaçan ehliyetsiz sürücüye 140 bin lira ceza

Adana'da 21 adrese uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı

Korkuteli'nde yem makinesi üreticiye kolaylık sağlıyor

Yükleniyor

loading