Hatay'da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri başladı

TEKNOLOJİ 14.10.2021 14:30:15 0
Hatay

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 3 gün sürecek olan 'Herod Bilim ile Aydınlanıyor' TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri başladı.
Antakya Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenlenen programda atölyeler ve sergi alanları katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
HEROD Bilim şenliği katılımcılara bilim ile aydınlatmayı vaat ettiğini söyleyen proje yürütücüsü Onur Kırık, eğitimin büyük insanları ortaya çıkardığını ifade etti. Kırık, “Onlar sayesinde medeniyetimizin sütunları dikilmiştir. Herod Bilim Şenliği gelecekte bu topraklarda çıkacak olan o büyük insanların şimdiki çocuk kalplerine bilim sevdasını yerleştirmeye amaçlayarak Hatay’ın tekno uzay bilim şenliklerinden biri olmayı amaçlamaktadır. Şenliğimiz astronomi, matematik, kimya, fizik gibi disiplinler arası atölyeleri ve özel etkinlikleri ile TÜBİTAK 4007 arasında hatırı sayılır bir iz bırakmayı hedeflemektedir” dedi.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’da, yaptıkları etkinlikle gençlerin tarihi Herod Caddesini bilimin ışığıyla aydınlatacağını ifade ederek, 'Bilimin, araştırmanın, geliştirmenin yenilikçinin kök salmadığı bir şehrin diğer alanlarda hedeflerine ulaşması mümkün değildir. Antakya’mızı bilimle, sanatla yeniliklerle buluşturarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bilim şenliklerimizle gençlerimizi modern teknoloji ile buluşturarak birlikte iş yapma kültürünü ve takım ruhunu amaçlıyoruz. 3 gün sürecek olan bilim şenliğimizin en önemli özelliği okul öncesinden üniversite mezun olana kadar tüm öğrencilerimize yönelik olmasıdır. Öğretmenlerimizin de katılımıyla çalıştay düzenlenecek olmasıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Herod Bilim ile Aydınlanıyor' TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri’nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından da protokol üyeleri program alanı içerisinde kurulan stantları gezdi.
Programa, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’da katıldı.

Mersin'de 104. Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Adana'da Toplu Taşıma Esnafına Tarihi Promosyon Desteği

Türkiye'de Kara Yolu Hareketliliği Rekor Seviyede

Erciyes'te Rekor Beklenti: 3 Milyon Ziyaretçi Hedefleniyor

TFF Süper Kupa yarı final basın toplantılarını duyurdu

Adana'da Toplu Taşıma Esnafına 50'şer Bin Lira Promosyon Desteği

RATEM Başkanı Gündoğan Adana ve Osmaniye'de Yayıncılarla Buluştu

Meteoroloji'den don, çığ ve kuvvetli rüzgar uyarısı

ÇGC Genel Kurulu Başladı: 305 Üye Oy Kullanacak

Adana Sağlık Müdürü Nacar'dan 2026 Mesajı: Hizmet Durmadan Devam Edecek

Adana'nın 3 ilçesinde eğitime kar engeli...

CİMER 2025'te 5,5 Milyon Başvuruyla Rekor Kırdı

Kar Yağışı 48 İlde Eğitimi Durdurdu

Tarım işçileri için 2026 yevmiye tavsiyeleri açıklandı

Tarım yılı başında yağışlar alarm veriyor: İki ayda ortalamanın yüzde 19 altında

Adana Sanayi Odası Başkanı Kıvanç: 2026 Atılım Yılı Olacak

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'dan 2026 yılına yönelik mesaj

Gardenkoala'dan 2026 Hedefleri: Süs Bitkisi Sektöründe Güçlü Konum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2026 Mesajı: Hedefler ve Mücadele

DEAŞ’a yönelik 25 ildeki eş zamanlı operasyonlarda 125 kişi gözaltına alındı

Ağıralioğlu: Bahçeli ve Erdoğan Bildiğimiz Gibi Değil

Yoğun Kar Eğitimi Durdurdu: Çok Sayıda İlde Okullar Tatil Edildi

Türkiye Yazarlar Birliği 4. Ankara Edebiyat Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

21 İlde DEAŞ Operasyonu: 357 Şüpheli Yakalandı

21 ilde DEAŞ operasyonu: 357 şüpheli gözaltında

Yüzyılın Konut Projesi'nde Bugün Kura Sırası Şırnak ve Hakkari'de

7 İlde Başlayan Pilot Uygulama ile Ailelere Ücretsiz Çevrim İçi Danışmanlık

Yeni Adana Stadyumu Süper Kupa Yarı Finaline Hazır

Yüzyılın Konut Projesi'nde kura süreci başlıyor: İlk çekim 29 Aralık'ta

Yükleniyor