GÜNEY KORE'DE KUŞ GRİBİ ALARMI, 24 BİN ÖRDEK İTLAF EDİLECEK...

Güney Kore Tarım, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, Güney Jeolla eyaletindeki bir ördek çiftliğindeki ördeklerde yüksek derecede bulaşıcı kuş gribi tespit edildiğini belirterek, 24 bin ördeğin itlaf edileceğini aktardı.

DÜNYA 20.11.2021 22:44:20 0
GÜNEY KORE

Güney Kore’de bir çiftlikte daha kuş gribi salgının tespit edilmesinin ardından bu yıl ülkedeki 6’ıncı salgın kayıtlara geçti. Güney Kore Tarım, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Güney Jeolla eyaletinde yer alan Gangjin kentindeki bir ördek çiftliğindeki ördeklerde yüksek derecede bulaşıcı olan kuş gribinin alt tipi H5N8 tespit edildiğini belirterek, 24 bin ördeğin itlaf edileceğini aktardı.

Japonya’da kuş gribi alarmı! Uyarı seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

KUŞ GRİBİ JAPONYA'DA 3 EYALETE SIÇRAMIŞTI

Kuş gribi son birkaç haftadır, aralarında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Danimarka’nın bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde yayılmaya başladı. İngiltere’nin Warwickshire bölgesinde yer alan Alcester kentindeki bir tesiste bulunan kanatlı hayvanlarda 8 Kasım’da yüksek derecede bulaşıcı olan H5N1 virüsü diğer adıyla kuş gribi tespit edilmişti. Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (Defra) tarafından yapılan açıklamada, tesisteki kuş gribi vakaları doğrulanarak, tesiste bulunan tüm hayvanların itlaf edileceği aktarılmıştı. Tesiste kaç adet hayvanın bulunduğu ise paylaşılmamıştı.

AVRUPA'DA DA YAYILIYOR

Fransa’da 5 Kasım’da resmi gazetede yayımlanan karara göre, kuş gribi alarmı en yüksek seviyeye çıkarılmış, virüsle temastan kaçınmak için kümes hayvanlarının karantinaya alınması gerektiği belirtilmişti. Fransa Tarım Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa’da kuş gribi durumunun kötüleşmesi üzerine ülkede kuş gribi alarmını en yüksek seviyeye çıkarıldığı duyurulmuş, Avrupa’da geçtiğimiz ağustos ayından bu yana 130 kuş gribi vakasının tespit edildiği bildirilmişti. 

Meteoroloji'den kar ve sağanak alarmı: Ulaşım aksayabilir

Isparta İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreter Yardımcıları Değişti

Japonya Büyükelçisi Ankara Kent Konseyi'ni ziyaret etti

Kozay, Toroslardan kar getirip çocukları sevindirdi

Zeynep Sönmez Avustralya Açık'ta 3. tura yükseldi

9 ilde jandarma operasyonu: 89 şüpheli yakalandı

Zeynep Sönmez Avustralya Açık'ta 3. tura yükseldi

9 ilde 9 suç örgütüne darbe: 89 şüpheli yakalandı

Seyhan'da çocuklar sömestirde tiyatro ile buluştu

AKAMDER'de Sayım Azmaz yeniden başkan seçildi

Mustafa Koç Giresun Valisi olarak göreve başladı

TSYD Adana Şubesi Defterdar Balıkcı'yı Ziyaret Etti

Çukurova Üniversitesi Öğrencisi Kick Boksta Türkiye Şampiyonu Oldu

DSİ 59 baraja 16,9 milyar lira ayırdı

Türkiye'de soğuk hava etkili: 81 ilde sıcaklıklar sıfırın altında

İller Bankası 88 arsayı 12 ilde satışa çıkarıyor

Anadolu'ya 16 Mega Endüstri Bölgesi Kuruluyor

Siber Suçlara 5 Günde 259 Şüpheli Yakalandı

İller Bankası 12 İlde 88 Arsayı Satışa Çıkarıyor

İller Bankası 12 İlde 88 Arsayı Müzayede ile Satacak

Akkuyu'da ilk reaktör yüzde 99 tamam

B-Reçete ile zirai ilaçlar reçeteyle takip edilecek

Ordu'da 220 Sporcu Oryantiring Yarışlarında Buluşacak

İstanbul'da yasadışı bahis operasyonu: 3 şüpheli gözaltında

Deprem bölgesine 2026'da 697 milyar liralık yatırım planı açıklandı

Siber suçlara 5 günde darbe: 37 ilde 259 şüpheli yakalandı

37 ilde siber suç operasyonu: 259 gözaltı, 131 tutuklama

Leyla Usta Kebap Ünlülerin uğrak yeri olmaya devam ediyor,

Yeni Özbekistan’ın yükselen ufku: Mirziyoyev dönemi ve Üçüncü Rönesans

MEB, 6 pilot ilde modüler kursları başlatıyor

Yükleniyor