Futbol aşkı, süper lig değil amatör: Taraftarlar balkonları ve damları doldurdu

Futbol aşkı, süper lig değil amatör: Taraftarlar balkonları ve damları doldurdu

GÜNDEM 13.04.2025 11:02:36 0
Futbol aşkı, süper lig değil amatör: Taraftarlar balkonları ve damları doldurdu
Mersin’de iki ilçe takımının çekişmeli maçını izlemeye gelen taraftarlar tribünleri doldurunca, dışarıda kalanlar kaldırımların yanı sıra, balkon ve damlara çıkarak karşılaşmayı izledi. 3 kırmızı, 7 sarı kartın çıktığı çekişmeli maçta Erdemli Belediyespor karşılaşmayı 3-1 kazanarak BAL ligine yükseldi.
Süper Amatör Lig’de mücadele ederek başarılı bir sezon geçiren takımlardan Erdemli Belediyespor ile Tarsus’un İdman Yurdu 1923 Futbol Kulübü BAL ligine çıkmak için oynanan play off karşılaşmasının 5. haftasında karşı karşıya geldi. İki takımın iddialı karşılaşması Erdemli Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşma çekişmeli olunca taraftarlarda stada akın etti. Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı maçta taraftarlar tribünleri tıka basa doldurdu. 5 binden fazla taraftarın gelmesiyle tribünler tamamen dolunca bir çok kişi maçı dışarıdan izlemek zorunda kaldı. Spor severler, tellerin çevresine ve kaldırıma sandalye atarak maçı izledi. Bazı taraftarlar ise stadın yanında bulunan 3’er katlı iki binanın balkonları ve damlarını doldurdu.
Zaman zaman gerginlikler ve sert mücadelenin olduğu karşılaşmada 3 kırımızı, 7 sarı kart çıktı. Misafir takımın 1-0 öne geçtiği karşılaşmayı, ev sahibi takım 3-1 kazanmayı bildi. 90 dakika çekişmeli geçen karşılaşmada hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla, hem taraftarlar hem de hiç yenilmeden kazanan Erdemli Belediyespor takımı play off maçlarının bitiminde bir hafta kala BAL ligine şampiyon olarak yükselmeyi garantilemenin kutlamasını yaptı.

Taraftarlar balkonlardan takımını destekledi
Karşılaşmayı izleyen taraftarlardan Serkan Göksel, maça geldiklerini ancak tribünlerin almadığını bu nedenle her yerin insanlarla dolduğunu kaydetti. Takımı desteklemeye gelen kadın taraftarlardan Gülhan Eraslan, Müge Nasif ve Naciye Durak ise, tribünlerin dolu olduğu için balkondan izlediklerini ve takımlarını desteklediklerini söyledi.
Takımı desteklemeye gelen ve balkonda maçı izleyenlerden Ceyhun Sulu, tribünlerde yer kalmadığı için insanların damlara bile çıktığını ifade etti.

"Süper lig takımı gibi taraftar desteği vardı"
Maç sonu takımla şampiyonluk kutlaması yapan Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ise" Süper lig takımı gibi taraftar desteği vardı. Ben tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Erdemli’nin Erdemli insanına yakışan bir takımı da vardı. Güzel bir atmosferde güzel bir maç oldu. Göreve geldiğimiz ilk senemiz de şampiyon olduk. Hedefimiz inşallah 3. lig. Büyük hedeflerle Erdemli’yi Türkiye’de temsil etmek istiyoruz"dedi.

Kaybolan Cumali en son derede balık tutarken görüldü

Ağaçta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı

Dönercide korkutan yangın

Feci kazada anne de vefat etti, ölü sayısı 4’e çıktı

Kar altında kalan ters laleler görsel şölen sundu

Kaza sonrası tırda yüklü konteyner yola devrildi

Sokak köpeğiyle boğuşarak telef olan sahipli köpekte kuduz görüldü

İskenderun’da asayiş operasyonu: 3 tutuklama

Mersin’de 182 kişi sahiller için birleşti, 580 kilo çöp toplandı

Osmaniye’de durdurulan otomobilde 3 kaçak göçmen yakalandı

Seçer: "Mersin’de hizmette ’kapsayıcılık’ var"

Tarsus’ta kadınlara ve özel bireylere yerinde hizmet

Çukurova’da yağan yağmurlar tarım ürünlerine ’can suyu’ oldu

İskenderun’da görevinde başarı gösteren emniyet güçlerine başarı belgesi verildi

İl değiştirip evlerden hırsızlık yapan 3 kadın tutuklandı

Kahramanmaraş’ta deprem sonrası su kaybı yüzde 70’e ulaştı

Kahramanmaraş’ta motosiklet hırsızlığı

Hatay’da hapis cezası ile aranan 4 kişi tutuklandı

Sattığı elektrikli bisikletin parasını alamadığı genci portakal bahçesinde öldürdü

Diyetisyen Gündüz: "Akdeniz diyeti kanser riskini yüzde 20 azaltıyor"

Akdeniz Belediyesi hizmetleriyle gönüllere dokunuyor

Cumali’yi arama çalışmaları 4’üncü gününde

Diyetisyen Özbay "Obezite bir çok hastalığa neden oluyor"

Dörtyol’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Mersin rengarenk çiçeklerle baharı karşılıyor

Tarsus’ta otizmli bireyler için farkındalık buluşması

Mersin’de kaçak sigara ticareti yapan bir şüpheli yakalandı

Küçükbaş hayvanların kırkım mesaisi başladı

Kuraklığın vurduğu Yayladağı Barajı’nda metrelerce çekilme yaşandı

Avrupa’nın dört bir yanından gelen gençler Türk misafirperverliğine hayran kaldı

Yükleniyor