Erdemli Belediyesinden LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere destek

Erdemli Belediyesinden LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere destek

GÜNDEM 28.03.2025 13:52:42 0
Erdemli Belediyesinden LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere destek
Mersin’in Erdemli Belediyesi, üniversite ve milli eğitim işbirliğiyle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere akademik gelişim, motivasyon ve bilgilendirme hizmeti verecek.
Erdemli Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’Sınava Hazırlanıyoruz’ işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde ilçedeki örgün eğitimde lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenci, öğretmen ve ailelere akademik gelişim ve hazırlık için gerekli olan motivasyon ile bilgilendirme hizmetlerinin verilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Protokol Erdemli Belediyesinde Belediye Başkanı Mustafa Kara, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük tarafından imzalandı.
Geleceğin teminatı öğrenciler için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Erdemli Belediyesi olarak kurumsal, kurumlar arası işbirliğine ve dayanışma kültürüne büyük önem veriyoruz. Bu vesileyle yerel bir proje hazırladık. Her yıl öğrencilerimiz sınavlara giriyor. Sınavlara hazırlanan öğrencilerle birlikte öğretmenler ve aileler de sınav öncesi stres yaşıyor. Mersin Üniversitemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve uzman kadrolarla birlikte sınav stresini en aza indirmek için ortak bir çalışma yaptık. Hem öğrencilerimize hem de velilerimize destek olmak,Erdemli’de sınava girecek çocuklarımızın, ailelerinin sınav kaygısını azaltmak, stres kontrolü ve öğrencilere doğru yaklaşım gibi konularda düzenli olarak seminerler verilmesini istiyoruz. Bu kapsamda Mersin Üniversitemizin değerli akademisyenleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve belediyemiz aracılığıyla bu seminerleri hep birlikte düzenleyeceğiz. Bu çalışmanın, uzun yıllar boyunca hayatta kalmasını arzuluyoruz" dedi.

"Her türlü akademik desteği vereceğiz"
Projeye her türlü akademik destek vereceklerinin altını çizen Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ise " Bu proje gerçekten anlamlı. Bir sorunun bile önemli olduğu bir sınavda, öğrencilerimizin kaygılarını gidermek, velilerimizi bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi yapıyoruz. İnşallah bu projenin sonucunda da Erdemlimizdeki üniversiteli olma ve kaliteli liseyi kazanma oranındaki artışları da hep birlikte göreceğiz. Bu onay için bir vesile olacak. Bu proje ile ilgili üniversite olarak her türlü akademik desteği vereceğiz" diye konuştu.

"34 bin 500 öğrenci var"
Öğrenci, öğretmen ve aileler için güzel bir proje olduğuna değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük de, " Bu projenin en karlı kurumu biziz. Erdemli’de aktif eğitim gören 34 bin 500 öğrencimiz var. Ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 20 bine yakın öğrencimiz var. Ortaokul ve lisede yıllık mezun sayımız 4 bin. Bu çocuklarımızın sınava hazırlık süreci var, bu hazırlık sürecinde de bazı sorunları tek başına aşamıyorlar. Bunlara dışarıdan bir destek gerekiyor. Bizler öğretmen olarak, yöneticiler olarak gerekli desteği veriyoruz ancak üniversitemizde bu konuda yetişmiş hocalarımız var. Bu hocalarımızın öğrencilere vereceği destekle çocuklarımıza büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Biz de bu konuda sınava hazırlanan öğrencilerimize ulaşarak üniversitemizin vereceği eğitimlere katılmalarına destek sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Tankerle tırın karıştığı kazada tanker alev topuna döndü

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: ÇBK Mersin: 83 - Galatasaray: 78

Rahatsızlanarak vefat eden emniyet amiri, son yolculuğuna uğurlandı

Kuvvetli rüzgar çatıları uçurdu

Kamyon devrildi sürücü yaralandı

Kahramanmaraş’ta sağanak etkili oldu

Bayram ziyaretinden dönüyorlarmış: 5 kişilik ailenin yok olduğu kazada 10 kişi de yaralandı

Adana’da feci kaza: 3’ü çocuk 5 ölü, 7 yaralı

Osmaniye’de sağanak yağmur hayatı felç etti

MTSO Başkanı Çakır: "Emek de ekmek de hepimizindir, zarar vermeyelim"

Mersin’de fırtına etkili oldu, seralar zarar gördü

Kozan Ticaret Odası Başkanı Kandemir:" Boykota karşıyız"

Adana’da boykot çağrılarına tepki: "Bizler için yok hükmündedir"

Depremzede kadın gözleme ve yufka ekmek yaparak hayata tutundu

Hafif şikayetle gitti, idrar kesesinde 6 santimlik tümör çıktı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 2 yaralı

Otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi metrelerce havaya uçtu

Aracın arkasına bağlı köpekle metrelerce yol gittiler

Silifke’de kuvvetli yağış, cadde ve iş yerlerini sular altında bıraktı

Tarsus Doğa Parkı bayramda 17 bin ziyaretçi ağırladı

Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı

"Devlet Tiyatroları-Sabancı 24. Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" başladı

Adana’da otoparkta uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında sona gelindi

İş yerine 57 kurşun sıktılar: 2 tutuklama

Hem yazar hem garson hem de gazi

Jandarma personeli ile kız arkadaşı sahilde ölü bulundu

Mersin’de boya yüklü tır devrildi

Epilepsi hastası hayatını kaybetti, üvey baba tutuklandı

Arsuz’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Yükleniyor