Enkaz kentte 150 bin TL’lik evlilik kredisi gençler için umut oldu

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’DA YENİ EVLENECEK GENÇLERE VERİLECEK 150 BİN TL’LİK 2 YIL VADELİ KREDİ BAŞVURUSU İÇİN YENİ EVLENECEK ÇİFTLER TARAFINDAN OLUMLU OLARAK KARŞILANDI.

Genel 27.02.2024 09:21:32 0
Enkaz kentte 150 bin TL’lik evlilik kredisi gençler için umut oldu

Depremin vurduğu Hatay’da yeni evlenecek gençlere verilecek 150 bin TL’lik 2 yıl vadeli kredi, yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu olarak karşılandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da yaşanmıştı. Deprem sonrası devlet desteğiyle birçok vatandaş yeni bir hayata başladı. Yeni evlenecek çiftlere müjdeli haber ise Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasıyla gelmişti. Yaş şartı olarak 30 yaşını aşmamış vatandaşların müracaatta bulunabileceği devlet destekli 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz olan 150 bin TL evlilik kredisi için başvurular 15 Şubat’ta 28 ilde başladı. Gençlere yönelik sağlanan evlilik desteği yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu karşılandı.

“Nisan sonrasına çok fazla nikah randevusu alma işlemleri başladı”

Evlilik müracaatlarının erken başladığını söyleyen Nikah Memuru Niyazi Yalçın, “Nisan sonrasına çok fazla nikah randevusu alma işlemleri başladı. E-Devlet üzerinden başvuru yaptıklarında nikah tarihleri sordukları için çiftler önceden nikah tarihi alıp sonra başvuru işlemini yapıyorlar” dedi.

“Başvuruyu yapmak için nikah işlemlerini hızlandırdık”

Devletin verdiği evlilik kredisinin gençler için avantaj olduğunu ifade eden Yusuf Çakıcıoğlu, “Bu uygulama çok güzel oldu. Bizim için çok iyi oldu. Diğer illerde de uygulanırsa daha güzel olur. Başvuruyu yapmak için nikah işlemlerini hızlandırdık” şeklinde konuştu.

“Yaş sınırı 29 ideal”

Evlilik kredisi için nikah günü almaya gelen Nazlı Çağlaya, “Aslında 150 bin TL yeni evlenenler için güzel bir avantaj. 2 yıl da ödemesiz aslında rahat bir şey. Yaş sınırı 29 ideal. 29 yaş üstü aşırıya kaçabilir” dedi.

“Yeni evlenenler için 150 bin TL güzel bir miktar”

150 bin TL kredinin ideal olduğunu belirten Esad Yaşar, “Yeni evlenenler için 150 bin TL güzel bir miktar. Bence iş görür ve güzel. 20’li yaşlarda evlenen çiftler çok fazla ve 30 yaş üstü evlenen çiftler çok fazla olmadığı için sınırlama çok mükemmel bir şey” ifadelerini kullandı.

Otomobil devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

Kalp krizinden hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Dostları ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ökkeş Şendiller’i anlattı

Osmaniye’de ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi’ kapsamında makine dağıtıldı

Akdeniz’de Dünya Yaşlılar Günü’nde vefa dolu anlar

MSK evinde ilk maçında Beşiktaş’ı ağırlayacak

Adanaspor Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova: "Kimse elini taşın altına koymadı, maçlara ağlayarak çıkıyoruz"

Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi

Reyhanlı’da uyuşturucu operasyonu; 2 tutuklama

Yaklaşık 16 metrelik balinanın iskeleti gün yüzüne çıkarılmaya başladı

Adana’da yazdan kalma günler yaşanıyor

Sonbaharın gelmesiyle bu hastalıklara dikkat

Yaşlı adamın öldüğü kazada sürücü serbest kaldı

İskenderun’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Hatay’da 1 Kilo 850 gram Metamfetamin ele geçirildi

Türkiye’nin 228 metrelik denizdeki yeni gücü: ’West Draco’ limana yanaştı

Başkan Vekili Şener’den öğrencilere kitap müjdesi

Adana Ticaret Odası, İngiltere’de iş birliği ve yatırım kapılarını araladı

Adana’da bıçaklama anı saniye saniye görüntülendi

Tırla çarpışan motosikletin kadın sürücüsü kazada öldü

Mersin’de muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi

Akdeniz Belediyesi üretiyor, yeniliyor ve tasarruf ediyor

Mersin’de dünya yaşlılar gününe özel etkinlikler

Kaçan şahsı tutmaya çalışan kadın yumruk yedi

Kediyi çalıp fotoğraf çekindiler: O anlar kameraya yansıdı

Polisin eğitim verdiği gençler astsubaylığı kazandı

DEAŞ’lıların öldürdüğü Binali Aslan’ın gömüldüğü yer görüntülendi

Uyuşturucudan hapis cezası alan 29 hükümlü yakalandı

Tıra çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Yükleniyor