Enkaz kentte 150 bin TL’lik evlilik kredisi gençler için umut oldu

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’DA YENİ EVLENECEK GENÇLERE VERİLECEK 150 BİN TL’LİK 2 YIL VADELİ KREDİ BAŞVURUSU İÇİN YENİ EVLENECEK ÇİFTLER TARAFINDAN OLUMLU OLARAK KARŞILANDI.

Genel 27.02.2024 09:21:32 0
Enkaz kentte 150 bin TL’lik evlilik kredisi gençler için umut oldu

Depremin vurduğu Hatay’da yeni evlenecek gençlere verilecek 150 bin TL’lik 2 yıl vadeli kredi, yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu olarak karşılandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da yaşanmıştı. Deprem sonrası devlet desteğiyle birçok vatandaş yeni bir hayata başladı. Yeni evlenecek çiftlere müjdeli haber ise Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasıyla gelmişti. Yaş şartı olarak 30 yaşını aşmamış vatandaşların müracaatta bulunabileceği devlet destekli 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz olan 150 bin TL evlilik kredisi için başvurular 15 Şubat’ta 28 ilde başladı. Gençlere yönelik sağlanan evlilik desteği yeni evlenecek çiftler tarafından olumlu karşılandı.

“Nisan sonrasına çok fazla nikah randevusu alma işlemleri başladı”

Evlilik müracaatlarının erken başladığını söyleyen Nikah Memuru Niyazi Yalçın, “Nisan sonrasına çok fazla nikah randevusu alma işlemleri başladı. E-Devlet üzerinden başvuru yaptıklarında nikah tarihleri sordukları için çiftler önceden nikah tarihi alıp sonra başvuru işlemini yapıyorlar” dedi.

“Başvuruyu yapmak için nikah işlemlerini hızlandırdık”

Devletin verdiği evlilik kredisinin gençler için avantaj olduğunu ifade eden Yusuf Çakıcıoğlu, “Bu uygulama çok güzel oldu. Bizim için çok iyi oldu. Diğer illerde de uygulanırsa daha güzel olur. Başvuruyu yapmak için nikah işlemlerini hızlandırdık” şeklinde konuştu.

“Yaş sınırı 29 ideal”

Evlilik kredisi için nikah günü almaya gelen Nazlı Çağlaya, “Aslında 150 bin TL yeni evlenenler için güzel bir avantaj. 2 yıl da ödemesiz aslında rahat bir şey. Yaş sınırı 29 ideal. 29 yaş üstü aşırıya kaçabilir” dedi.

“Yeni evlenenler için 150 bin TL güzel bir miktar”

150 bin TL kredinin ideal olduğunu belirten Esad Yaşar, “Yeni evlenenler için 150 bin TL güzel bir miktar. Bence iş görür ve güzel. 20’li yaşlarda evlenen çiftler çok fazla ve 30 yaş üstü evlenen çiftler çok fazla olmadığı için sınırlama çok mükemmel bir şey” ifadelerini kullandı.

Talaslı 3 genç milli takım seçmelerinde

Adana'da sazangillere 3 aylık av yasağı başladı

Lütfi Akad filmleri İzmir'de yeniden perdede

Seçer, Avrupalı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Meteoroloji'den Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Kar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Adana merkezli 11 ilde 1.2 milyar TL'lik dolandırıcılık operasyonu

Barış Ressamı tiyatrosu Malatya'da sahnelendi

Fikirtepe'de çatıları mesken tutan rhesus makak yakalandı

Yurt genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yeşilay Münazara Turnuvası'nda Akdeniz Bölge Şampiyonu Belli Oldu

Konya Büyükşehir'in basketbol altyapısı şampiyonluklarla parlıyor

Meteoroloji'den yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Ege ve Marmara'ya kuvvetli yağış uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Osmaniye'de Yapay Zekâ Çağında Habercilik Dönüşümü

5 ilde suç örgütü operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Yapay zekalı dolandırıcılık operasyonu: 2 tutuklama

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Yükleniyor