Engelliler Haftası’nda gökyüzü rengarenk oldu

Engelliler Haftası’nda gökyüzü rengarenk oldu

GÜNDEM 18.05.2025 12:04:57 0
Engelliler Haftası’nda gökyüzü rengarenk oldu
Mersin Büyükşehir Belediyesince, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında özel gereksinimli bireyler ve aileleri ‘Uçurtma Atölyesi’nde buluştu.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ‘Uçurtma Atölyesi’, özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin katılımıyla sahilde yer alan Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi, toplumun her kesimini kapsayan sosyal etkinlikleriyle bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını desteklemeye devam ediyor. Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler ise özel bireylerin toplumsal yaşama daha güçlü şekilde katılmalarına katkı sunuyor. Bunlardan birisi olan uçurtma etkinliğinde de özel gereksinimli bireyler ve aileleri bir araya gelerek, uçurtmalarını kendi elleriyle süsledi. Renkli görüntülere sahne olan atölye, katılımcıların hem el becerilerini geliştirmesine hem de keyifli vakit geçirmesine olanak sağladı. Atölye sonunda çocuklar ve aileler, uçurtmalarını sahilde güzel havada özgürce gökyüzüyle buluşturdu.

"Bu etkinlikler, özgüvenlerinin artmasına yardımcı oluyor"
Sağlık İşleri Dairesine bağlı Mola Evi Sorumlusu Psikolog Ezgi Dülger, Engelliler Haftası kapsamında hem farkındalıkları artırmak, hem de özel gereksinimli bireyleri sosyal hayata adapte etmek amaçlı birçok etkinlik yaptıklarını anlatarak, "Bugün de ‘Uçurtma Atölyesi’ yaptık. Uçurtmalarımızı süsledik, üzerine isimlerini yazdık ve uçurduk. Çok mutlu oldular. Aileler de onlarla beraber çok mutlu oluyorlar. Bu etkinlikler onların hem kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor hem de özgüvenlerinin artmasına yardımcı oluyor" dedi.

Etkinlikte hem özel bireyler hem de aileleri eğlendi
Özel bireylerden Abdullah Özdemir, "Bugün sahile geldim. Uçurtma uçuruyorum. Çok eğlenceli. Uçurtmamı da süsledim. Gökyüzüne uçurdum" diye konuştu.
Alibaba Dönmez ise "Uçurtma uçurdum. Burası çok güzel. Sahil çok güzel. Uçurtmam gökyüzüne ulaştı. O yüzden çok mutluyum" derken, minik Zelal Yılmaz, "Uçurtma yaptık. Süsledim, çok güzeldi" ifadelerine yer verdi.

Talaslı 3 genç milli takım seçmelerinde

Adana'da sazangillere 3 aylık av yasağı başladı

Lütfi Akad filmleri İzmir'de yeniden perdede

Seçer, Avrupalı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Meteoroloji'den Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Kar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Adana merkezli 11 ilde 1.2 milyar TL'lik dolandırıcılık operasyonu

Barış Ressamı tiyatrosu Malatya'da sahnelendi

Fikirtepe'de çatıları mesken tutan rhesus makak yakalandı

Yurt genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yeşilay Münazara Turnuvası'nda Akdeniz Bölge Şampiyonu Belli Oldu

Konya Büyükşehir'in basketbol altyapısı şampiyonluklarla parlıyor

Meteoroloji'den yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Ege ve Marmara'ya kuvvetli yağış uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Osmaniye'de Yapay Zekâ Çağında Habercilik Dönüşümü

5 ilde suç örgütü operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Yapay zekalı dolandırıcılık operasyonu: 2 tutuklama

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Yükleniyor