Dron korkusuyla traktörün altına saklanan baba: "İlaçla virüs yayacak sandım, canlı yayından yardım istedim"

ANTALYA'DA TARLADA ÇALIŞTIĞI SIRADA, DAHA ÖNCESİNDEN ‘DRON İLK KÖYLÜLERE SALDIRIYOR’ DİYEREK KENDİSİNİ UYARAN OĞLUNUN YANINA GÖNDERDİĞİ DRONU GÖRÜNCE TRAKTÖRÜN ALTINA SAKLANAN BABA, YAŞADIKLARINI ANLATTI. SOSYAL MEDYA HESABINDAN

HABERDE İNSAN 26.02.2024 13:46:19 0
Dron korkusuyla traktörün altına saklanan baba:

Antalya’da tarlada çalıştığı sırada, daha öncesinde ’Dron ilk köylülere saldırıyor’ diyerek kendisini uyaran oğlunun yanına gönderdiği dronu görünce traktörün altına saklanan baba, yaşadıklarını anlattı. Sosyal medya hesabından canlı yayın açarak yardım istediğini belirten baba, 'İlaç sıkıp virüs bulaştıracak sandım, canlı yayından yardım istedim' derken, oğlu da o anları, 'Babam korkudan yere yatmıştı, ben de gülmekten yerlerdeydim' diye anlattı.

Alanya ilçesinde yaşayan Hilmi Tunahan Karakaş (22), yeni aldığı dron ile Elmalı ilçesinde çiftçilik yapan 55 yaşındaki babası Mehmet Karakaş’a şaka yapmak istedi. Dron aldığını bilmeyen babasına, ‘Dron saldırıları oluyor ve ilk köylerden başlıyorlar. Onları görürsen iyi geçin’ diye uyarıda bulunan Karakaş, ardından annesiyle birlikte ziyaret için Elmalı’ya gitti.

Teslim olur gibi yere yattı, traktörün altına saklandı

Karakaş, çalıştırdığı dronu tarlada çalışan babasının yanına yolladı. Dronu yanı başında görünce neye uğradığını şaşıran baba, bir süre adeta donakaldı. Oğlunun dedikleri aklına gelince yavaşça yere yatan baba, ardından traktörün altına saklandı. Bu sırada yanında bulunan akrabası yaşlı adam da Mehmet Karakaş’ın yaptıklarını görünce aynı şekilde yere yattı.

Derin bir ‘oh’ çekti

Genç, dronu bu sefer traktör altında gizlenen babasının yanına kadar gönderdi. Korkusu daha da artan baba, cep telefonuyla yanına gelen dronu çekmeye başladı. Bu sırada dron traktöre çarpıp yere düştü. Oğlunun şaka yaptığını anlayan baba ise derin bir ‘oh’ çekti. O anları sosyal medyada paylaşan gencin videosu viral oldu.

“İlaçla virüs atar demişlerdi, canlı yayından yardım istedim”

Baba Mehmet Karakaş, oğlunun yaptığı şaka esnasında yardım istemek için sosyal medya hesabından canlı yayın açtığını belirterek, “Bana öncesinden, dron görürsen saldırı anında yere yat demişti. Bahçede çalışırken dronun nereden geldiğini anlayamadım. Bir baktım karşımda. İlaçla virüs salıyor da demişlerdi. Traktörün römorkunun altına girip görsünler ve beni kurtarsınlar diye canlı yayın açtım. Çünkü çok korkmuştum. Duruş amcaya da yere yat dedim” dedi.

Mehmet Karakaş, oğluyla sürekli şakalaştığını ve bunu bir saygısızlık olarak görmediğini de sözlerine ekledi.

“O korkudan yerdeydi, ben gülmekten”

Şakanın mimarı Hilmi Tunahan Karakaş ise şunları söyledi:

“Dronu görünce şok oldu. Sonra benim söylediklerim aklına geldi ve direk yere yattı. Ona ‘dron görürsen yere yat ve seni görmesin. Görürse drona da vurma, yoksa ilaç sıkıp seni öldürür ya da bayıltır’ demiştim. Bunların hepsi aklında canlanmış. O yerdeydi ben de gülmekten yere yattım çünkü çok komikti.”

“Herkesin yüzünü güldürdü”

Babasıyla arkadaş gibi olduklarını da belirten Karakaş, “Sürekli birbirimizle konuşuyoruz ve arkadaş gibiyiz. Babam bundan rahatsız olmadığı için saygısızlık olarak görmüyorum. Babam şu an çok mutlu ve ‘çok güzel olmuş’ diye telefonlar alıyor. Herkesin yüzünü güldürdü. Keşke her baba oğul böyle olsa” diye konuştu.

16. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Yarın Koşuluyor

Mersin'de kamyonette 500 kilo bozuk et yakalandı

Adana'da meme kanseri taraması için iş birliği

Mersin'de kamyonette 500 kilo bozuk et ele geçirildi

FETÖ'ye 34 ilde operasyon: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yaban hayatına müdahaleye 3,9 milyon TL ceza

12 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası komisyona sevk edildi

Adana Büyükşehir’den Gazetecilere Saygısızlık!

Trendyol 1. Lig'de 20. Hafta Heyecanı Başlıyor

Uyuşturucu Operasyonlarında 424 Şüpheli Yakalandı

AK Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 275'e yükseldi

Gaziantep'te Engelli ve Yaşlılar İçin 852 Haneye 2.795 Kez Hizmet

Giresun Valiliğine Mustafa Koç Atandı

Fenerbahçe, Süper Kupa Finalinde Galatasaray'ın Rakibi Oldu

Yeşil Vatan Kısa Film Yarışması Finalistleri Açıklandı

Meteoroloji’den 36 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Bekleniyor

63 İlde Geniş Çaplı Narkotik Operasyonu: 1 Tonun Üzerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi

19 İlde Vali Değişikliği Gerçekleşti

Ankara'nın Çankaya ve Sincan İlçelerinde Gün Boyu Su Kesintisi

RATEM Başkanı Gündoğan, Görevdeki İlk Ziyaretlerini Adana'da Gerçekleştirdi

Gündoğan'ın İlk Ziyaretleri Memleketi Adana'da Gerçekleşti

Göksu Nehri'ni Kirleten Tesise 1,3 Milyon Lira Artırımlı Ceza

Balkanlar'dan Gelen Soğuk Hava Dalgası Yurdu Etkisi Altına Alacak

Hatay’da Elektrik Kesintilerine Karşı Seferberlik: Ekipler Arızaları Gidermek İçin Sahada

Kozan Şoförler Odası Başkan Adayı Veli Kabacık Sahada,

Fenerbahçe ve Samsunspor Süper Kupa'da İlk Kez Karşılaşıyor

Emeklilerden zam tepkisi: “Açlık sınırının altında yaşıyoruz”

Kapalıçarşı merkezli kara para operasyonunda 68 şüpheli yakalandı

Merkez Sağ Parti Adana İl Başkanı Mahmut Yenel’in 5 Ocak Kutlama Mesajı

Yükleniyor