Dolandırıcılar ’Parola Vatan’ diyerek 6 milyon TL’lik vurgun yaptı

Dolandırıcılar ’Parola Vatan’ diyerek 6 milyon TL’lik vurgun yaptı

GÜNDEM 2.07.2025 10:04:12 0
Dolandırıcılar ’Parola Vatan’ diyerek 6 milyon TL’lik vurgun yaptı
Adana’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "FETÖ kimlik bilgilerinizi kopyaladı" yalanıyla yaşlı vatandaşları hedef aldı. "Parola Vatan" şifresiyle güven kazanan şebeke, altın ve nakit paralarla toplam 6 milyon 282 bin TL’lik vurgun yaptı ama yemek yerken polise yakalandılar.
Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, FETÖ bahanesiyle yaşlı vatandaşları hedef aldı. 22 yaşındaki Ercan G., emekli bankacı Ümmihani D. (74)’yi arayıp, "FETÖ kimlik bilgilerinizi kopyaladı, operasyon yapılacak. Operasyondan sonra eşyalarınız teslim edilecek" diyerek evdeki kredi kartlarını aldı. Ercan G., daha sonra kartla bir kuyumcudan 282 bin TL’lik altın satın aldı. Aynı şahıs bu kez Emine (70) ile Mevlüt A. (65) çiftini hedef aldı. Çiftten döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak 1 milyon TL’yi kendi hesabına göndermelerini sağlayan şüpheli bununla da durmadı. Şebeke üyeleri İhsan G. (20) ile Muhammet A. (26) ise Yumurtalık ilçesindeki Çetin (69) ve Yurdagül T. (67) çiftine "Parola Vatan" şifresiyle yaklaşıp, 5 milyon TL değerindeki altınlarını aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapılan ihbarlar üzerine harekete geçti. Kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler, şüphelilerin Sarıçam ilçesinde bir restoranda buluştuklarını tespit etti. Operasyonla Ercan G., İhsan G. ve Muhammet A.’nında aralarında olduğu 5 şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden doğrudan olaylara karışan 3 şüpheli tutuklandı, diğer 2 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Öte yandan operasyonda şüphelilerin üzerinden, 6 adet cep telefonu, ruhsatsız tabanca ve 28 adet mermi ele geçirildi. Tutuklanan şüphelilerden Ercan G.’nin kredi kartıyla altın alırken görüntüsü ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Geri manevra yapan kamyon ile tırın arasında sıkıştı

Bulvarda refüje çarpan kamyon devrildi, sürücü yaralandı

Akıllı limanlar, MDTO Meclisinde ele alındı

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

Mut beyaz inciri ihracata gidiyor

Mersin’de anne-kızı öldüren zanlı yakalandı

Hasanbeyli’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Mezitli’deki darp iddiasıyla ilgili bakanlık inceleme başlattı

Osmaniye’de anız yangını dron ile görüntülendi

Adana yanıyor, sulama kanalları doluyor

Osmaniye’de rezerv alanda binalar yükseliyor

Feke’de 26 yıllık sorun çözüldü: 10 kilometrelik dere ıslahıyla su baskınları önlendi

Kahramanmaraş’taki Engizek Yaylası’nda bal mesaisi

Göksun’un saklı cenneti: Hacıkodal Kocabor Şelalesi

Mercan Bilim Merkezi mobil etkinliklerine başladı

Mersin’de öğrencilere ücretsiz YKS tercih desteği

Dolmuşta 700 doları düşürdü, diğer yolcu kendi parası gibi cebine attı

Mersin’de bozuk yollar tek tek yenileniyor

Eşi, gözünün önünde kayınbabası tarafından öldürülen kadın, dehşet anlarını anlattı

Kan şekeri yüksekliği tüm organları etkiliyor

Yaşı küçük diye sanayiye alınmayan çocuk, su satarak bisiklet parasını biriktiriyor

Mersin’de yaşlı bakım merkezi sakinlerinden orman yangınlarına karşı örnek davranış

Prof. Dr. Yavuz: "Bazı kanser türleri erken yakalanabilir"

Otobüsteki yolcunun kullandığı yastıktan 1 kilo 450 gram uyuşturucu çıktı

İtfaiyeciden, alevler içinde mahsur kalan kaplumbağaya can suyu

İlkokul mezunu annesi çalıştırdı, görme engelli kızı üniversiteyi kazandı

Otomobille göçmen kaçıran 3 şahıs tutuklandı

Sıcak havanın etkisiyle patlama yaşanan elektrik telleri korkuttu

Adana’da otomobil sulama kanalına düştü: 3 yaralı

Defne Belediyesi’nin Harbiye Mahallesi’nde düzenlediği etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler

Yükleniyor