Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "4-6 yaş grubunda değerler eğitimi alan 250 bin kadar çocuğumuz var"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "4-6 yaş grubunda değerler eğitimi alan 250 bin kadar çocuğumuz var"

GÜNDEM 27.04.2025 15:02:16 0
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş:
Mersin’de konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş," 4-6 yaş Kur´an kurslarımızda değerler eğitimini alan 250 bin kadar çocuğumuz var. Şimdiye kadar 1,5 milyon kadar da mezun verdik. 7-10 gurubunda ise 100 bina yakın öğrencimiz var"dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mersin’in Erdemli ilçesine geldi. Erbaş, burada yapımı tamamlanarak faaliyete geçen 4-6 yuş Kur´an kursu başta olmak üzere 4 caminin açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Muhammet Mustafa Üzer 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılış törenine katılan Erbaş, kurs binasını gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Eğitim gören çocuklarla sohbet edip fotoğraf ektiren Erbaş, ardından da yapımı tamamlanan Koyuncu Cami bahçesine geçti. Burada Koyuncu Camii ile birlikte Tapureli Bozalan Camii, Hacıalanı Dudaklılar Camii ve Limonlu Camii´nin toplu açılışını gerçekleştirdi.Erbaş’a, Vali Atilla Toros ve Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ile diğer protokol üyelerinin eşlik etti.

"Yüzde yüz nispetinde bir memnuniyet var"
Amaçlarının yarının toplumunu bugünden yetiştirmek olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "4-6 yaş Kur´an kurslarımızda değerler eğitimini alan 250 bin kadar çocuğumuz var. 1,5 milyon kadar da mezun verdik şimdiye kadar. 7-10 gurubuna ait çocuklarımızdan da 100 bine yakın öğrencimiz var. Ve memnuniyet son derece yüksek. Yapmış olduğumuz araştırmalarda 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza devam eden, hem çocuklarımızdan, hem de velilerden yüzde yüz nispetinde bir memnuniyet var. Bu da bizi mutlu ediyor. Bizi sevindiriyor, azmimizi arttırıyor"diye konuştu.
Daha çok sınıf ve kurs açarak milli değerleri öğretmek istediklerini anlatan Erbaş, amaçlarının bu olduğunu sözlerine ekledi.

Batı Akdeniz ve Ege'de kuvvetli yağış, Doğu Akdeniz'de fırtına uyarısı

Mandalina ihracatı rekor kırdı, gelir yüzde 92 arttı

Erciyes'te turistlerden yoğun ilgi ve övgü

Sınır kapılarında 1.7 milyar TL'lik uyuşturucu ele geçirildi

Adana'da parke fabrikasında gece yangını

Zafer Hallaçoğlu yönetiminde unutulmaz bir musıki gecesi

AK Parti Adana'da İstişare Toplantısı Yaptı

Yayman: Bayrağa uzanan eller kırılır, Türkiye yenilmez

Toros Caddesi tek yön oluyor, cazibe merkezi hedefleniyor

AK Parti'den CHP'ye Suriye ve yolsuzluk eleştirileri

Ege ve Akdeniz'e Meteorolojiden Sel Uyarısı

Migros depo işçileri maaş artışını reddedip iş bıraktı

Orman Kanunu filminde Hakkı Bulut ve Nuri Alço rol alıyor

Pozantı-Ulukışla yolu kar nedeniyle kapandı

17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 şüpheli yakalandı

Süper Lig'de Hafta Sonu Maç Takvimi Açıklandı

Aralık yağışları ortalamanın altında kaldı, Marmara'da son 10 yılın en düşüğü

17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 gözaltı, 68 tutuklama

Serbest Bölgeler 2025'te İhracat Rekoru Kırdı

Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akın Vural'dan Spor Yap Sağlıklı Kal Mesajı,

Haldun Dormen hayatını kaybetti

Meteoroloji 15 ile sarı kodlu uyarı yayınladı

Meteoroloji'den kar ve sağanak alarmı: Ulaşım aksayabilir

Isparta İl Özel İdaresi'nde Genel Sekreter Yardımcıları Değişti

Japonya Büyükelçisi Ankara Kent Konseyi'ni ziyaret etti

Kozay, Toroslardan kar getirip çocukları sevindirdi

Zeynep Sönmez Avustralya Açık'ta 3. tura yükseldi

9 ilde jandarma operasyonu: 89 şüpheli yakalandı

Zeynep Sönmez Avustralya Açık'ta 3. tura yükseldi

9 ilde 9 suç örgütüne darbe: 89 şüpheli yakalandı

Yükleniyor