Depremzede kadın, annesini ve oğlunu kaybetti, kendisi omurilik felçli kaldı

KAHRAMANMARAŞ'TA 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE ANNESİNİ VE 10 AYLIK OĞLUNU KAYBEDEN KADIN, TAVANIN ÇÖKMESİ İLE OMURİLİK FELCİ GEÇİRDİĞİ İÇİN İKİ ÇOCUĞUNA BAKAMAZ HALE GELDİ. AFETZEDE KADININ TEK İSTEĞİ, İYİLEŞİP ÇOCUKLARINA BAKAB

HABERDE İNSAN 27.02.2024 10:25:23 0
Depremzede kadın, annesini ve oğlunu kaybetti, kendisi omurilik felçli kaldı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde annesini ve 10 aylık oğlunu kaybeden kadın, tavanın çökmesi ile omurilik felci geçirdiği için iki çocuğuna bakamaz hale geldi. Afetzede kadının tek isteği, iyileşip çocuklarına bakabilmek.

Onikişubat ilçesi Hasancıklı konteyner kentte hayatını sürdüren 38 yaşındaki Ayşe Bayrak, depremde annesini ve 10 aylık bebeğini kaybetti. Oturduğu apartmanın 3-4 saniye içerisinde çöktüğünü söyleyen Bayrak, '6 Şubat depremde çarşı merkezde 3 çocuğumla birlikte depreme yakalandım. Emek Apartmanı’nda oturuyordum. Deprem esnasında annemi ve 10 aylık oğlumu kaybettim. İki çocuğum ve ben kurtarıldık. Ben omurilik felci kaldım. Fizik tedavi görüyorum. Evimiz 3-4 saniye içerisinde tamamen çöktü. Çocuklarım yaşam üçgeni dediğimiz iki koltuk arasında kaldı. Küçük oğlum kucağımdaydı. Tavan çökünce, ben ayaktaydım oturmaya bile fırsat bulamadan tavan vurdu ve yere düşürdü. Oğlum karnım ve bacak arama sıkıştı. Tavan çökünce direkt başından aşağıya belimi kıra kıra indi, omuriliğime kitlendi. Ve ben o esnada bacaklarımı kaybettiğimi anladım ve şok geçirdim' dedi.

'Ailemin seslerini duyunca kendi adıma değil ama çocuklarım adına çok sevindim'

Oğlunu 2 saat içinde kaybettiğini belirten Bayrak, 'Oğlumu da ellerim arkaya fırladığı için çıkaramadım. Oğlumu 2 saat içinde kaybettim. Oğlumun kaybetmeden önce hırıltılarını duydum. Ellerimi zorla arkadan çektim ve parmağımla ağzını yokladığımda son nefesini veriyordu ve kumlar dolmuştu. Parmağımla çektim ve tekrar bir hırıltısı geldi. Tekrar parmağımı götürdüğümde dili boğazına kaçmıştı. İlk iki buçuk saat içerisinde oğlumu kaybettim. İki çocuğum daha vardı. Kızımın sesi hiç çıkmıyordu. Onu da kaybettiğimi düşünüyordum. Ve benim durumum gittikçe kötüye gidiyordu. Bir tek oğlumun sesi geliyordu, ’anne biz buradan nasıl çıkacağız, biz buradan çıkamayacağız, öleceğiz’ diyordu. Ben de onu teselli etmek için, daha çok panik olmaması için, o halimle bile, oğlum yapacak bir şey, Rabbim büyük, çıkarırsa çıkarır çıkarmazsa teslim olacağız gibi teselli ediyordum' ifadesini kullandı.

'Biz nasıl bağırıyorsak komşularımın da sesleri hep geliyordu' diyen Bayrak, 'Sabah olduğunda ailemin dışarıdan sesleri geliyordu. Ailemin seslerini duyunca kendi adıma değil ama çocuklarım adına çok sevindim, onların kurtulacağı için. Akrabalarım beni kurtarırken ben kendimi kaybetmişim. Ben gözlerimi hastanede açtım” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da ABD’den yeni gelmiş bir doktorla görüştüğünü, omurilik pili ve hücre yenilenmesini içeren bir tedaviden bahsettiğini, ayağa kalkabilmesi için bir ihtimal olan bu özel tedavi için 2 milyon 200 TL istendiğini anlatan Bayrak, “Bu rakam bizim için çok yüksek. Şu an elimizden bir şey gelmiyor tekrar ayağa kalkabilmem için” diye konuştu.

Hatay, bitki ihtiyacını kendi kaynaklarıyla karşılayacak

Antakya'da apartman yangını: 4 kişi kurtarıldı, daire kullanılamaz hale geldi

Tarsus'ta yaya önceliği denetimi: 17 sürücüye ceza

Isparta'da ortaokul öğrencisi akranını darp etti

Burdur'lu itfaiyeci vücut geliştirmede Türkiye şampiyonu oldu

Alanya'da Mart ayında deniz keyfi yaşandı

Burdur'da uyuşturucu ve yasa dışı bahis mücadelesi için toplantı yapıldı

Defne Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi 300 bin seansı aştı

Hatay'da beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Tarsus'ta 30 yıllık spor salonu yıkılıyor, yerine modern kompleks geliyor

Isparta'da bisikletlinin yola saçılan parasını esnaf topladı

YÖK-TÜME iş birliği ile tarımda teknoloji dönüşümü hedefleniyor

Antalya'da kano devrildi, 3 saat suda kalan kişi deniz polisiyle kurtarıldı

Akdeniz Belediyesi üç vardiya temizlik yapıyor

Toros Kadınları Emek Pazarı büyüyor

Mezitli'de tiyatro kurslarına yoğun ilgi, 120 kursiyer eğitim alıyor

Akdeniz parkları yaza hazır: Bahar temizliği başladı

Medline Adana Hastanesi'nde Radyasyon Onkolojisi Bölümü Açıldı

İskenderun muhtarları jandarma ve emniyete teşekkür etti

Antalya Büyükşehir'den çocuklara su tasarrufu eğitimi

Antalya'da üreticilere ücretsiz büyükbaş tırnak bakımı

Antalya'da karton yüklü kamyonet yandı

Adana'da eşek yüklü kamyonet devrildi, hayvanlar yaralandı

Antalya'da konaklama ve araç kiralama firmalarına kapsamlı denetim

Isparta'da dolandırıcılık hükümlüsü tutuklandı

Kepez'de Down Sendromu Farkındalık Günü'nde anlamlı buluşma

Her Yaşta Sanat Çalıştayı'nda Kuşaklar Buluştu

Isparta'da kadınlar zumba ile spor ve sosyalleşme buluşuyor

Alev topuna dönen araçtan kedisiyle kurtuldu

Osmaniye'de Kartal Dansı klibi sosyal medyada ilgi gördü

Yükleniyor

loading