Deprem konutları hızla tamamlanıyor: 28 blokta daha sona yaklaşıldı

Deprem konutları hızla tamamlanıyor: 28 blokta daha sona yaklaşıldı

GÜNDEM 29.09.2025 10:13:04 0
Deprem konutları hızla tamamlanıyor: 28 blokta daha sona yaklaşıldı
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Doğukent Mahallesi’nde yapımı süren 28 bloktan oluşan 424 konut ve 42 ticari alanda çalışmalar hızla devam ediyor.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan kalıcı konut çalışmalarında Doğu Kent bölgesinde sona yaklaşıldı. Kent genelinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, TOKİ iştiraki Emlak Konut tarafından 19 bin bağımsız bölümün yapımı sürerken, Doğu Kent bölgesinde 25 blokta 424 konut, 3 blokta 42 ticari alan olmak üzere toplam 28 blokta 466 bağımsız bölüm inşa ediliyor. Projede ayrıca yaklaşık 13 bin metrekare yeşil alan, 28 bin metrekare yapısal peyzaj alanı, 3 bin metrekare yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları ve 1 adet fitness salonu da yer alıyor.

"Deprem konutlarının yapımı hız kesmeden devam ediyor"
Şehir merkezinde birçok alanda konut teslimleri tamamlanırken, Doğu Kent ve çevresindeki projelerde de sona yaklaşıldı. Yıl sonuna kadar bu bölgede de teslimlerin yapılması planladığını ifade eden Emlak Konut (EPP) Uygulama Müdürü Tacettin Şeker, "6 Şubat tarihindeki depremlerin ardından Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın vizyonuyla Kahramanmaraş deprem konutları yapımına hız kesmeden yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Amacımız güvenli ve kaliteli konutları inşa ederek depremzede vatandaşlarımızın en kısa sürede yuvalarına kavuşmalarını sağlamaktır" dedi.

"Yıl sonuna doğru teslim edilecek"
Kahramanmaraş genelinde şu aşamada emlak konut olarak 19 bin bağımsız bölüm inşaatının sürdüğüne de değinen Şeker, "Gece gündüz çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Merkezde birçok alanımızda çalışmalarımız tamamlandı ve yeniden yaşam başlamış bulunmakta. Hedefimiz Doğukent bölgesini de ve yine bu bölgeye yakın alanlardaki konutlarımızın inşaatını da inşallah bir an önce bitirip vatandaşlarımıza teslim etmek. Hedefimiz bu yöndedir. Bakanımızın talimatları doğu tutusunda kentsel dönüşüm başkanlarımız tarafından önümüzdeki süreçlerde bu bölgenin de kural çekimleri başlamış olacak. Şu anda bulunduğumuz bölgede 25 adet konut, 3 tane ticaret olmak üzere toplam 28 adet buluğumuz bulunmakta. Bunun 424 adet konut 42 tanesi ticaretten oluşmaktadır. Bulunduğumuz bölgede vatandaşlarımızın daha rahat konforlu alanı olabilmesi için yaklaşık 12-13 bin metrekare kadar yeşil alanımız, 28 bin metrekare yapısal peyzajımız, yine bununla birlikte vatandaşlarımızın zaman geçebileceği 1 adet fitness, çocuklarımız için nikah, çocuk oyun alanı ve 3 bin metre yürüme alanından oluşmaktadır projemiz. Projemizde sona yaklaştık. Hedefimiz yıl sonuna doğru vatandaşlarımıza teslim edip yaşam alanını sağlamaktır" diye konuştu.

22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 390 şüpheli yakalandı

Doğu'da Kar ve Çığ Tehlikesi, Batı'da Güneşli Hava

Adana Ceyhan'daki BTC Limanı Türkiye'nin ilk yeşil limanı oldu

Talaslı 3 genç milli takım seçmelerinde

Adana'da sazangillere 3 aylık av yasağı başladı

Lütfi Akad filmleri İzmir'de yeniden perdede

Seçer, Avrupalı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Meteoroloji'den Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Kar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Adana merkezli 11 ilde 1.2 milyar TL'lik dolandırıcılık operasyonu

Barış Ressamı tiyatrosu Malatya'da sahnelendi

Fikirtepe'de çatıları mesken tutan rhesus makak yakalandı

Yurt genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yeşilay Münazara Turnuvası'nda Akdeniz Bölge Şampiyonu Belli Oldu

Konya Büyükşehir'in basketbol altyapısı şampiyonluklarla parlıyor

Meteoroloji'den yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Ege ve Marmara'ya kuvvetli yağış uyarısı

İSTANBUL’LU İŞ İNSANINI İŞ YAPMAK VAADİ İLE 30 MILYON TL DOLANDIRDILAR…!

Osmaniye'de Yapay Zekâ Çağında Habercilik Dönüşümü

5 ilde suç örgütü operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Yapay zekalı dolandırıcılık operasyonu: 2 tutuklama

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Yükleniyor

loading