Deprem bölgesinde dostluk yemeği

Deprem bölgesinde dostluk yemeği

GÜNDEM 10.07.2025 14:02:31 0
Deprem bölgesinde dostluk yemeği
Kahramanmaraş’ta düzenlenen "Kore Türkiye Dostluk Mutfağı" etkinliğinde, 6 Şubat depremlerinde sahada görev alan Türk ve Koreli gönüllüler mutfakta buluştu. Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte gönüllüler, iki ülkenin yöresel yemeklerini birlikte pişirdi.
Türk Kızılay’ın deprem bölgesinde sosyal dayanışmayı güçlendirmeye yönelik faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen etkinlik, Arslanbey Konağı’nda gerçekleştirildi. Programa, Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı’ndan toplam 15 gönüllü katıldı. Etkinlikte Kızılay gönüllüleri Kore yemekleri, Koreli gönüllüler ise Türk yemekleri hazırladı. Etkinlikte Kore Büyükelçiliği Şefi Hyung Wang ve Kızılay aşevi aşçıbaşı rehberliğinde mutfağa giren gönüllüler, Kore usulü köfte, pilav ve turşunun yanı sıra, Kahramanmaraş’a özgü eliböğründe yemeği ve geleneksel tatlılardan aşure yaptı. Etkinliğe katılan gönüllüler arasında 6 Şubat depremlerinden doğrudan etkilenen isimler de yer aldı. Depremde halasını, kuzenini ve kuzeninin kızını kaybeden ve hâlen konteyner kentte yaşayan Hatice Bilgiç, gönüllülük faaliyetlerine deprem sonrası başladığını söyledi. Hataylı öğrenci Tuğçe Esen ise depremi memleketi Antakya’da yaşadığını belirterek, dayanışma ruhunu yaşatmak için gönüllü olduğunu ifade etti. Etkinliğe, Türk Kızılay gönüllüsü olarak deprem bölgesinde çalışan Halide Barış, Bedirhan Kavasaoğlu ve Fatma Deveboynu da katıldı. Kore Kızılhaçı adına ise proje lideri Donggyu Lim, Kore Dili ve Edebiyatı öğretim görevlisi Dr. Eunmi Yu ve Ankara Üniversitesi öğrencileri gönüllü olarak yer aldı.

’45 araç, bin konteyner, 800 bin kişiye destek’
Türk Kızılay’ı deprem bölgesinde açtığı Toplumsal Hizmet Merkezleri aracılığıyla yürüttüğü iyileştirme çalışmalarına en büyük desteği, tarihinin en yüksek bağış kampanyasını düzenleyen Kore Kızılhaçı verdi. Kore Kızılhaçı’nın bağışladığı 45 acil durum aracı ve kurduğu bin konteynerlik Türkiye-Kore Dostluk Köyü, depremzede ailelere barınma ve sosyal destek sağladı. İki kuruluşun bugüne kadar ortak yürüttüğü 10’dan fazla proje, 800 bini aşkın kişiye ulaştı.
Etkinlikte konuşan Güney Koreli Şef Hyung Wang, "Bugün Korelilere Türk yemeği, Türklere ise Kore yemeği tanıtmaya çalışıyoruz. Buraya aslında depremzedeler için geldik. Onları daha çok teselli ve mutlu olmak için geldik. Aynı zamanda yemeklerimizi tattırmak için geldik. Kore yemeği yapıyoruz. Köfteden başladık Türkiye’deki köftelere çok benzer bir yemek" dedi.
Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezi İl Yöneticisi Ahmet Sağlam, "Kore Kızılhaç ve Türk Kızılay gönüllüleri var. Amacımız Türkiye ve Güney Kore arasında yıllara uzanan dostluğunu pekiştirmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Kentimizin eliböğründe yemeği yapılacak ve Kore usulü köfte, turşu ve çorbalar yapılacak" diye konuştu.
Kore Kızılhaçı adına ise proje lideri Donggyu Lim, "Burada Kore ve Türkiye’nin kardeşlik ve dostluk üzerinde bir mutfak kurduk, hem mutfaksak hem de kültürel anlamında etkileşim kurmaya çalışıyoruz.

Otomobille çarpışan traktör devrildi: 2 yaralı

Suriye’den Yayladağı’na sıçrayan alevler kontrol altına alındı

Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 2 hastaya umut oldu

Başkan Kıvanç: "Adana, Bosna Hersek ile ticarette çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip"

Kahramanmaraş’ın doğal güzelliği: ’Yeşilgöz’

Erdemli Belediyesi Kurs Merkezi LGS’de iki Türkiye birincisi çıkardı

Darbeye direnişin ve zaferin hikayesi ATÜ’de konuşuldu

Depremde oğlunu, gelini ve torunlarını kaybeden acılı anne, 12 gündür zihinsel engelli kızından gelecek umutlu haberi bekliyor

Asırlardır süren geleneği devam ettiren esnaf 5 bin kişiye aşure dağıttı

15 Temmuz Gazisi Konuralp: "Bu millet o gece ne yaşandığını iyi biliyor"

Kuraklık Çukurova’da ayçiçeği hasadını erkene çekti

İnşaatta çalışarak kazandığı parasıyla yaptırdığı yuvası alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

Evin bahçesine giren yılanı itfaiye yakaladı

Hatay’da motosikletli kurye kaza yaptı: 1 yaralı

Tarsus’ta imece usulü aşure ikramı

Kilgen Barajı’na 321 bin yavru sazan, baraja bırakıldı

Suriye sınırında alevlerle mücadele gece karanlığında devam ediyor

Adanalı gencin evlilik teklifi, şehri karıştırdı: En mutlu günleri karakolda bitti

Kızkalesi’nde paraşüt kazası: 2 yaralı

Suriye’de devam eden orman yangını Türkiye sınırına ulaştı

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Elinde bıçakla rahatsızlık veren şahıs, etkisiz hale getirildi

Başkan Görgel, "Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun"

Mersin’de 469 projelik yatırım hamlesi

Kahramanmaraş’ta LGS’de büyük başarı: 10 öğrenci 500 tam puan aldı

Kahramanmaraş’ta samanlık yangını

Başkan Yapar; Bozhöyük, Avsuyu ve Madenboyu Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 12 metre uzunluğundaki elektrikli otobüsleri test etti

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline yangın eğitimi verildi

Hatay Valiliği’nin yeni hizmet binası inşa ediliyor

Yükleniyor