Çukurova'da saat 09.05'te hayat durdu

KÜLTÜR & SANAT 10.11.2023 10:40:31 0
Çukurova
TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde Adana, Mersin, Hatay, Niğde ve Osmaniye’de saatler 09.05’i gösterdiğinde vatandaşlar tarafından siren sesleri eşliğinde saygı duruşuyla anıldı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 yıl önce hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay, Niğde ve Osmaniye kent merkezleri ile ilçelerde de siren sesleri yankılandı. Yolda yürüyenler, otomobilleriyle ilerleyenler siren seslerini duymalarıyla saygı duruşuna geçti. Saygı duruşu sırasında, araç trafiğinin yoğun olduğu ve iş yerlerine gidenlerin yaya olarak ilerlediği caddelerde hayat durdu.
İŞÇİLERİN ATA'YA SAYGISI
Adana’da Atatürk Parkı ve Büyükşehir Belediyesi önünde törenler düzenlendi. Vali Yavuz Selim Köşger, 6'ncı Kolordu ve Müşterek Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Atatürk Parkı’ndaki anıta çelenk bıraktı. Atatürk Caddesi’nde köpeğini gezdiren bir kadın, sirenler çalınca saygı duruşuna geçti. Köpek de 2 dakika süre ile yanında bekledi. Bir fabrikadaki kaynak işçileri ile bir meyve paketleme tesisindeki işçiler de saatler 09.05’i gösterdiğinde işlerini bırakıp, saygı duruşuna geçti. Kozan ilçesinde kurulan bir semt pazarındaki müşteri ve pazarcıların yanı sıra İmamoğlu ilçesinde evlerinin bahçesinde ekmek yapan kadınlar da ayağa kalkıp, sayı duruşunda bulundu.
DENİZ ÜSTÜNDE ATA'YA SAYGI
Mersin'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğramiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve kent protokolü Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törende, saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında teknesini hazırlayan bir balıkçı siren seslerinin ardından ayağa kalkarak saygı duruşuna geçti.
İŞ MAKİNESİNDE SAYGI DURUŞU
Niğde’de kent merkezinde Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Sirenlerin çalmasıyla sürücüler kontak kapattı, yayalar da saygı duruşuna geçti. Bu sırada bir inşaattaki işçiler, iş makinelerinin üzerinde saygı duruşunda bulundu. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları da hastane önünde sirenler eşliğinde saygı duruşuna geçti.
ZEYTİN BAHÇESİNDE SAYGI
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz anısı için saygı yürüyüşü yapıldı. Öğrenciler ve kent protokolü, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Kamil Kara Bulvarı’ndan yürüyüp, Atatürk Caddesi’ndeki anıtın önüne vardı. Saatler 09.05’i göstermesiyle saygı duruşuna geçenler, İstiklal Marşı okudu. Düziçi ilçesine bağlı Atalan Mahallesi’ndeki zeytin bahçesinde çalışan işçiler de saygı duruşunda bulundu. Hatay’ın Samandağ ilçesinde sahil şeridinde toplanan ilk ve ortaokul öğrencileri de Atatürk posteri ve Türk bayraklarından zincir oluşturdu. ()

Adana’da 2 arkadaş okey masasından öldürüldü

Ödüllü Hatay robot yarışması başlıyor

Tarsus’ta demiryolu inşaat alanında yangın

Adana’da izinsiz gösteri yapan gruba polisten müdahale

Vali Masatlı iftarını Mehmetçikle birlikte yaptı

Ayşe öğretmen: "Çifte bayram yapacağız bunun için çok mutluyum"

Hatay’ın yöresel lezzeti kömbe öğrencilerin elinde hayat buldu

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

Başkan Görgel:"Raylı sistem çalışmasını dönemimiz içinde başlatmayı planlıyoruz"

Ayşe öğretmeni ağlatan şüpheli suç makinesi çıktı. cezaevine gönderildi

Koluna saplanan demir parmaklıkla hastaneye kaldırıldı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

Tarsus’ta trafik kazasında 1 kişi yaralandı

Ölüm tehditleri alan genç öğretmen video çekip yardım istedi: Şüpheli yakalandı

Anamur’da ’Orman Ekosistemi’ temalı sergi açıldı

Mersin’de son bir haftada aranan 835 şahıs yakalandı

Bozyazı’da esnaf madde bağımlılığı konusunda bilgilendiriliyor

Adana’da yolda telefona bakan genç kız otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı

Patlama sesiyle uyandıklarında alevlerle karşılaştılar

Koyunları telef eden sokak köpekleri ahırda uyuyakaldı

Mersin’de ev yangını

Bozyazı’da ’Kadına Yönelik Şiddet ve Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı’ gerçekleştirildi

Bu otel, turizm sektörünün ara eleman sorununu çözüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz tenis kursu

’Monday Talks’ projesi, OIDP 2025 Ödülü’nde finale kaldı

AOSB, çevre dostu üretimle sürdürülebilir geleceğe yatırım yapıyor

Bayram tatiline çıkacak araç sürücülerine poliçe uyarısı

DAİMFED’te 3 önemli merkeze atamalar yapıldı

Seyhan Nehri’ne su verildi, eski ihtişamına kavuştu

Tarihi Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Yükleniyor