Çelik: "Üniversitelerin bilgi birikimi sanayideki yenilikçi dönüşüm için paha biçilmez bir kaynaktır"

Çelik: "Üniversitelerin bilgi birikimi sanayideki yenilikçi dönüşüm için paha biçilmez bir kaynaktır"

GÜNDEM 5.05.2025 11:11:15 0
Çelik:
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik, sanayi ve üniversiteler arasında kurulan köprünün yalnızca bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadığını aynı zamanda geleceğin üretim kültürünü de inşa ettiğini söyledi.
AOSB Kadın Sanayiciler Platformu, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirme hedefiyle Koç Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyette, Platform Başkanı Ayça Çelik ile Mentorlük Komitesi üyeleri Yazgül Uğur Ersöz, Erva Tozlu, Gamze Erdemir Severoğlu, Ayşegül Fatıma Gök Coşkun, Meltem Aydın ve Hatice Uğur yer aldı. AOSB Proje Destek Ofisi Yöneticisi Özkan Özbek de AOSB Bölge Müdürlüğünü temsilen heyete eşlik etti.
Program kapsamında Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Funda Yağcı Acar, Araştırma ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Ürey ile görüşmeler gerçekleştirildi.
Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan AOSB Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik, "Sanayi ve üniversiteler arasında kurulan köprü, yalnızca bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda geleceğin üretim kültürünü de inşa eder. Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz temaslar son derece verimli geçti. Üniversitelerin sahip olduğu akademik bilgi gücü, sanayideki yenilikçi dönüşüm için paha biçilmez bir kaynaktır. Kadın sanayiciler olarak bilimle beslenen bir üretim yapısının ülkemizin kalkınmasında stratejik önemde olduğuna inanıyoruz. Bu iş birlikleri, daha sürdürülebilir, daha rekabetçi bir sanayi yapısına hizmet edecektir" dedi.
Kadın Sanayiciler Platformu, bu ve benzeri ziyaretlerle hem sanayi ve akademi arasında sürdürülebilir ilişkilerin kurulmasını hem de genç yeteneklerin sanayiyle buluşmasını hedefliyor.

Türkiye'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gaziantep'te yaşlı ve engellilere Ramazan öncesi destek

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon: 70 gözaltı

Utku Güzelgül'den yeni tekli: Ay Karanlık

Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Adana'da taşkın hasarı incelendi, yol açılacak

500 bin sosyal konut kurasında bu hafta 11 ilde 98 bin 839 konut

Adana'da amatör spor kulüplerine 18 milyon TL ve malzeme desteği

Bahar Batıda, Yağmur Doğuda: Hava Durumu Tahmini

Araç kiralama dolandırıcılığına 28 ilde operasyon: 68 gözaltı

OnlyFans operasyonunda 25 gözaltı, yüz milyonlarca liralık varlığa el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Eskişehir, ELoGE ödülünü üçüncü kez kazandı

Adana'da medya için yapay zekâ eğitimi düzenlendi

Tolga Bilget Maltepe'de unutulmaz piyano resitali verdi

Adana ve Mersin selinde 33,5 milyon TL yardım

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Nacar: Togg ‘Seyhan’ Adana'ya yakışır

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özdemir:”Şov yapmayın işinizi yapın”

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Osmaniye’de anma programı düzenlenecek

Mersin'de 4. Nergis Şenliği yoğun ilgi gördü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana İl Teşkilatı, 15 Şubat’ta yapılacak olağan il kongresi öncesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayseri'de İhracatın Yıldızları Ödüllendirildi

Osmangazi'de 6 Şubat Depremleri Anıldı

Deprem Gerçeğiyle Yaşamak Paneli Kozan'da Yapıldı

Adana Yüreğir'e Yeni Evlendirme Dairesi Yapılıyor

Nuri Aslan deprem anmasında sessiz yürüyüşe katıldı

Nevşehir Belediyesi 6 Şubat Depremlerini andı

Meteoroloji'den sel ve çığ uyarısı: Kuvvetli yağış geliyor

Deprem sonrası eğitim raporu: 75,5 milyon kişiye destek

Yükleniyor