‘Bu benim en uysal hayvanım’ dediği boğa, karayolunda trafiği durdurarak korku dolu anlar yaşattı

‘Bu benim en uysal hayvanım’ dediği boğa, karayolunda trafiği durdurarak korku dolu anlar yaşattı

GÜNDEM 8.06.2025 09:24:00 0
‘Bu benim en uysal hayvanım’ dediği boğa, karayolunda trafiği durdurarak korku dolu anlar yaşattı
Hatay’da 30 yıldır besicilik yapan Mehmet Duman’ın ‘Bu benim en uysal hayvanım’ dediği boğa, karayolunda trafiği birbirine kattı. Kaçan boğayı 2 saatte yakalamayı başaran Duman, ‘hayvanlara güvenmeyin’ diyerek kasapları uyardı.
Antakya ilçesi Kuruyer Mahallesi’nde besicilik yapan Mehmet Duman’a ait boğa kesim esnasında kaçarak karayoluna çıktı. Kendisini kovalayan kasaba ve besiciye korku dolu anlar yaşatan boğanın o anları cep telefonu kamerasına yansımıştı. Bir süre firari olarak gezen boğa, yakalanarak kurban edildi. Kesim esnasında boğayı kaçıran Duman, ‘Bu boğa benim en uysal hayvanım’ diyerek boğanın gözünü bağlamayı reddettiğini söyledi. Unutulmaz anlar yaşayan Duman, ‘Hayvanlara güvenmeyin’ diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

"Ben uysal hayvandır diye söyledim ama hayvana güven olmuyormuş"
Kesim esnasında boğayı elinden kaçıran Duman, "Ben ve kasap birlikte boğayı ahırdan çıkardık. Boğa çok uysaldı ve 6 aydır yanımdaydı. Kesime götürürken adamları gördü veya kan kokusunu aldı bilmiyorum. Ardından da ürktü ve kaçtı. Buradan karşı mezarlığın duvarından aşağıya kaçtı ve bizi bir kilometre koşturdu. Aşağıda bir yerde yakaladık. Allah’a şükür ne insanlara ne de hayvana bir şey olmadı. Trafikte Antakya ve Altınözü ilçe tarafından gelen araçlar vardı. Yolu her iki tarafından gelenler durdu ama biz o anda farkına varmadık. Böyle bir durum aklımıza gelmezdi. Kasap gözünü bağlayalım dedi ama ben boğa en uysal hayvanım diyerek yok dedim. Ben uysal hayvandır diye söyledim ama hayvana güven olmuyormuş. Yaklaşık 2 saat sürdü ve bizi baya uğraştırdı. Yakaladıktan sonra traktörün arkasına bağladık ve kesim yerine kadar getirdik. Bu sefer kurban etmeyi başardık. Ben 10 yıldır kurban işiyle uğraşıyorum. 30 yıldır da hayvancılık yapıyorum ama ilk defa böyle bir şey başıma geldi. Bizde de kabahat vardı ve tedbirsiz davrandık. Boğa çok uysal bir hayvandı, o yüzden gözünü bağlamaya gerek duymadım. Buradan kasap arkadaşlara söylüyorum, hayvanlara güvenmeyin" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 7 yaralı

Kahramanmaraş’ta konteyner yangını

Tarsus’ta eve silahlı baskın: 2 ölü, 2 yaralı

Mersin’de çıkan yangınları itfaiye ekipleri söndürdü

Adana’da sulama kanalları hayvan pislikleriyle doldu taştı

Tarsus’ta kayıp şahıs ölü bulundu

Mersin’de kurban kesim alanları temizlendi

Şehit eşinden duygulandıran Kurban Bayramı mesajı

Mersin’de kayıp olarak aranan kadın bulundu

Prof. Dr. Özkan: "Basit görünen her çekim, sistematik bir cerrahi işlemdir. Risk almadan önlem alın"

Otizmli genç piyanistin hayali dünyaca ünlü piyanist olmak

Kahramanmaraş’ın tek kadın bakır ustası

Kahramanmaraş’ta bıçakçı kavga; 1 ağır yaralı

Başkan Çenet’ den çocuklara bayram hediyesi

Mersin’de kavgada bir kişiyi bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Mersin’de 48 yıllık duvar gazetesi geleneği

Trafik kazasında sonra çıkan kavgayı polis havaya ateş ederek ayırabildi

Adana’da ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtıldı

Adana sıcağında "Kelle Paça" ütücülerin zorlu mesaisi

Otomobile ok gibi saplanan motosikletteki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

‘Bu benim en uysal hayvanım’ dediği boğa, karayolunda trafiği durdurarak korku dolu anlar yaşattı

Hatay’da yılanların çiftleşme dansı kamerada

Otomobille çarpışan minibüs dereye uçtu, o anlar kamerada

Kayıp kadın için arama çalışması başlatıldı

Sulama kanalına uçan midibüsteki 4 kişiyi itfaiye ekibi kurtardı

Kamyonetler çarpıştı, sürücülerden biri yaralandı

Altyapı çalışmalarında Roma döneminden kalma mozaik bulundu

Adanalı çiftin bayram geleneği sürüyor: Yüzlerce çocuğa harçlık verdiler

Kahramanmaraş’ta 323 acemi kasap kendini yaraladı

Adana’nın dağ köyünde 89 yıllık bayram geleneği

Yükleniyor