Bozyazı’ya okuma salonu açıldı

Bozyazı’ya okuma salonu açıldı

GÜNDEM 26.03.2025 10:52:43 0
Bozyazı’ya okuma salonu açıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı ilçesinde öğrencilere konforlu ve sessiz bir çalışma ortamı sunmak amacıyla okuma salonu açtı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmete açılan okuma salonunun, öğrencilerin ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği ve verimli vakit geçirebileceği sessiz ve rahat bir ortam sunduğu ifade edildi.
Büyükşehir Belediyesi kent genelinde eğitim alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekerken, Bozyazı’daki gençlerinde akademik başarılarını desteklemeye devam ediyor. Bozyazı ile birlikte 13 okuma salonu açan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin rahat ve güvenli bir şekilde ders çalışabileceği alanlar oluşturarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlıyor. Bozyazı’daki okuma salonu, özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için sessiz ve düzenli bir ortam sunuyor. Bu tür sosyal projeler, gençlerin eğitime daha iyi odaklanmasına yardımcı olurken, toplumdaki kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına da katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Bozyazı Şubesi’ne yakın olan okuma salonu, öğrencilerin ders sonrası tekrar ve test çözümü için ilk durağı oluyor.

"Her yaştan vatandaşımızı okuma salonumuza bekliyoruz"
Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Bozyazı Okuma Salonu’nda görevli Mesut Argındoğan, "Öğrencilerimiz sessiz ve nezih bir ortamda ödevlerini yapabiliyor, testlerini çözebiliyor, derslerine çalışabiliyorlar. Bunun yanında sadece okuma yapmak isteyenler için kitaplarımız da mevcut. Ansiklopedilerimiz, romanlarımız, hikayelerimiz var. Sınırsız, kahve ve çay ikramlarımız da mevcut. Her yaştan vatandaşımızı okuma salonumuza bekliyoruz" dedi.
Okuma salonundan faydalanan öğrencilerden Nursena Gedik de salonun kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, "Sabah kurstan çıktıktan sonra öğrendiklerimizi pekiştirmek amacıyla okuma salonunda sessiz ve sıcak bir ortamda ders çalışıyoruz. Konu tekrarı için burası iyi oluyor. Kurs merkezine de yakın olduğu için burayı tercih ediyoruz" diye konuştu.
Öğrencilerden Murat Bostan ise salonun ders çalışmaya çok elverişli olduğunu belirterek, "Burası oldukça güzel, sessiz, ferah bir ortama sahip. Kurs merkezinden sonra buraya arkadaşlarla birlikte ya da tek başıma gelip konu tekrarı yapıyor, test çözüyor, kitap okuyorum. Eve göre daha verimli ders çalışıyorum"ifadelerini kullandı.
Sınava hazırlanan Beyza Çınar da Bozyazı’da "Okuma salonu sessiz, rahat bir ortam sunuyor. Arkadaşlarımızla beraber ders çalışıyor, kitap okuyoruz. Sınırsız çay, kahve imkanımız da var" şeklinde konuştu.

"Devlet Tiyatroları-Sabancı 24. Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" başladı

Adana’da otoparkta uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında sona gelindi

İş yerine 57 kurşun sıktılar: 2 tutuklama

Hem yazar hem garson hem de gazi

Jandarma personeli ile kız arkadaşı sahilde ölü bulundu

Mersin’de boya yüklü tır devrildi

Epilepsi hastası hayatını kaybetti, üvey baba tutuklandı

Arsuz’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Hatay’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Hatay’da fırtına nedeniyle deniz 20 metre çekildi

Mersin’de servis minibüsü devrildi: 10 yaralı

İki farklı yerde yanan otomobiller demir yığınına döndü

Hatay’da şiddetli fırtına: Su deposu devrildi, konteynerleri uçurdu

Osmaniye’de çocuklar bayram şenliğinde doyasıya eğlendi

Kontrolden çıkan araç kafeye daldı: O anlar kameraya yansıdı

Seçer: "Mersin, birliğin ve beraberliğin Türkiye’de örnek olduğu bir kent"

60 bin dekar alana ekilecek ayçiçek tohumu dağıtıldı

Temizlik ekibi kaplumbağaların hayatını kurtardı

Alevlere teslim olan iş yeri kullanılamaz hale geldi

Mersin’in çöpten enerji üretme kapasitesi artıyor

Mersinliler bayramda belediyenin kafelerine akın etti

Portakal Çiçeği Karnavalına 3 gün kaldı

Bayram tatili 9 gün olunca deniz keyfi erken başladı

Kuraklığın etkisiyle yarıkların oluştuğu Amik Ovası için bilim adamından kritik uyarı

Kuyumcuda altın bakan şahıs kaşla göz arasında 100 bin TL’lik altın bilekliği cebine attı

Frekanslarını ölçerek şifalı bitkileri araştırıyor, kayıt altına alıyor

O anlar kamerada: Duvar delip iş yeri soydu, yakalanınca inkar etti

Hatay’da Ramazan Panayırı Bayram Korteji gerçekleştirildi

Kısmi felç geçirip doktora başvurdu, ameliyatla sağlığına kavuştu

Yükleniyor