Bozyazı’ya okuma salonu açıldı

Bozyazı’ya okuma salonu açıldı

GÜNDEM 26.03.2025 10:52:43 0
Bozyazı’ya okuma salonu açıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı ilçesinde öğrencilere konforlu ve sessiz bir çalışma ortamı sunmak amacıyla okuma salonu açtı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmete açılan okuma salonunun, öğrencilerin ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği ve verimli vakit geçirebileceği sessiz ve rahat bir ortam sunduğu ifade edildi.
Büyükşehir Belediyesi kent genelinde eğitim alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekerken, Bozyazı’daki gençlerinde akademik başarılarını desteklemeye devam ediyor. Bozyazı ile birlikte 13 okuma salonu açan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin rahat ve güvenli bir şekilde ders çalışabileceği alanlar oluşturarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlıyor. Bozyazı’daki okuma salonu, özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için sessiz ve düzenli bir ortam sunuyor. Bu tür sosyal projeler, gençlerin eğitime daha iyi odaklanmasına yardımcı olurken, toplumdaki kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına da katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Bozyazı Şubesi’ne yakın olan okuma salonu, öğrencilerin ders sonrası tekrar ve test çözümü için ilk durağı oluyor.

"Her yaştan vatandaşımızı okuma salonumuza bekliyoruz"
Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Bozyazı Okuma Salonu’nda görevli Mesut Argındoğan, "Öğrencilerimiz sessiz ve nezih bir ortamda ödevlerini yapabiliyor, testlerini çözebiliyor, derslerine çalışabiliyorlar. Bunun yanında sadece okuma yapmak isteyenler için kitaplarımız da mevcut. Ansiklopedilerimiz, romanlarımız, hikayelerimiz var. Sınırsız, kahve ve çay ikramlarımız da mevcut. Her yaştan vatandaşımızı okuma salonumuza bekliyoruz" dedi.
Okuma salonundan faydalanan öğrencilerden Nursena Gedik de salonun kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, "Sabah kurstan çıktıktan sonra öğrendiklerimizi pekiştirmek amacıyla okuma salonunda sessiz ve sıcak bir ortamda ders çalışıyoruz. Konu tekrarı için burası iyi oluyor. Kurs merkezine de yakın olduğu için burayı tercih ediyoruz" diye konuştu.
Öğrencilerden Murat Bostan ise salonun ders çalışmaya çok elverişli olduğunu belirterek, "Burası oldukça güzel, sessiz, ferah bir ortama sahip. Kurs merkezinden sonra buraya arkadaşlarla birlikte ya da tek başıma gelip konu tekrarı yapıyor, test çözüyor, kitap okuyorum. Eve göre daha verimli ders çalışıyorum"ifadelerini kullandı.
Sınava hazırlanan Beyza Çınar da Bozyazı’da "Okuma salonu sessiz, rahat bir ortam sunuyor. Arkadaşlarımızla beraber ders çalışıyor, kitap okuyoruz. Sınırsız çay, kahve imkanımız da var" şeklinde konuştu.

Adana’da apartman dairesinde yangın: 1 kişi ölü bulundu

Köylüler, kül yağdıran termik santral için eylem yaptı

Hatay’da 5 katlı binada yangın

Başkan Seçer: "Mersin’in barış ve dostluk kenti olduğunu anlatın"

Anamurlu minikler Kur’an’a geçmenin sevincini yaşadı

Hatay’da erkek şahıs araç içerisinde başından yaralı halde bulundu

Dörtyol’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İskenderun’da aranan 5 kişi yakalandı

Akdeniz’de makam koltuğu minik Kadir’e emanet

Eski kamyon brandaları çocuklara çanta oldu

Berktaş: "Belediyelerin imar planı oluşturma konusunda ciddi ölçüde eksikleri bulunmaktadır"

Kadınlardan "Eski kıyafetlerinizi yeni hikayeler bekliyor" kampanyası

Kahramanmaraş’ta Filistin’e destek yürüyüşü

Çeşitli suçlardan 134 şahıs yakalandı 88’i tutuklandı

Adana’daki şüpheli olay: Ölmeden önce kız arkadaşını dövüp bıçaklamış

Göçmenleri tıka basa minibüse dolduran şahıs tutuklandı

Polisin silahlı şahsa kahramanca müdahalesi kamerada

Toroslar EDAŞ bakım ve yatırımları ile geleceğe yatırım yapıyor

Akdeniz’in yeşil dokusu koruma altında

Sahte madeni euro operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

Depresyon ve anksiyeteye umut veren yeni tedavi

Kumar oynarken yakalanan 5 şahsa 46 bin 235 TL ceza

2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali sürüyor

Başkan Toptaş: "Sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız"

Çarşının vazgeçilmezi Down sendromlu Emre’ye doğum günü sürprizi

Sarıkeçili Yörükleri yaylalara göç yolculuğuna başladı

Adana’da sis etkili oldu

Adana’da uyuşturucu taciri 52 şüpheli tutuklandı: 408 kilo bonzai üretilecek ham madde ele geçirildi

Adana’da 980 litre sahte içki ele geçirildi: 2 gözaltı

Adana’da 3 milyon TL’lik makaron operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor