ADANA - BHA
Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nın 13. Olağan Genel Kurulu Adana'da bir otelde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Belediye-İş Sendikası Genel Eğitim Uzmanı Mehmet Ali Candan'ın yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Candan, yaptığı konuşmada çalışma hayatının sıkıntılarına değinerek çözümün adaletten geçtiğini belirtti.

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı ve başkan adayı Aytekin Aybar, ekonomik kriz bahanesiyle milyonlarca çalışanın işini kaybettiğini belirterek, "Bu saldırılara dur diyebilmenin tek yolu örgütlü bir güç olarak karşı koyabilmektir" dedi. Aybar, Belediye-İş Sendikası'na dahil olmanın onurlu bir duruş olduğunu vurguladı.

Aybar, her geçen günün bir öncekini arattığı Türkiye gerçeğiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Siyasilerin toplumu ayrıştıran tartışmaları bırakıp emekçilerin geçim derdine odaklanması gerektiğini söyledi. Son 10 yıldır devam eden ekonomik sıkıntıların emekçilerin alım gücünü düşürdüğünü ve yaşam koşullarını zorlaştırdığını belirtti.

Aybar, son 4 yılda yapılan toplu sözleşmelerle emekçilerin sofralarına bir ekmek daha koyabilmek için mücadele ettiklerini ve başarılı sözleşmeler imzaladıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Adana ve ilçelerinden gelen 108 delegenin oyunun tamamını alan Aytekin Aybar yeniden başkanlığa seçildi.