Bayram tatili 9 gün olunca deniz keyfi erken başladı

Bayram tatili 9 gün olunca deniz keyfi erken başladı

GÜNDEM 1.04.2025 11:01:03 0
Bayram tatili 9 gün olunca deniz keyfi erken başladı
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını fırsat bilenler, deniz ve hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyrettiği Mersin’e gelerek denizin keyfini çıkardı. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Kızkalesi başta olmak üzere tüm sahillerde yoğunluk yaşanırken, açık olan işletmelerde doluluk oranı yüzde 50’ye yükseldi.
Yurt genelinde birçok ilde yağışlı hava etkili olurken Türkiye’nin turizm merkezlerinden Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin’de sıcaklık 20 derecelerin üzerinde seyrediyor. Ramazan Bayramı’nın 9 güne uzatılmasıyla sıcak havayı değerlendirmek isteyen birçok aile, Türkiye’nin dört bir yanından Mersin’e gelerek denizin tadını çıkarmaya başladı. Özellikle Erdemli ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ndeki Kızkalesi başta olmak üzere Ayaş, Silifke, Susanoğlu ve Taşucu başta olmak üzere tüm sahillerde yoğunluk yaşandı. Gelen tatilcilerden kimisi denize girdi, kimileri de sahilde gezerek kumsal ve güneşin keyfini yaşadı. Tatil bölgelerindeki bazı tesisler de iş yerlerini bu sezon erken açtı, doluluk oranları yüzde 50’ye yaklaştı.
Tatil için Kızkalesi’ni tercih edenlerden Oğuzhan Kumsal, bayram tatilini fırsat bilerek geldiklerini belirtirken, Murat Özer de yazın başladığı Mersin’e herkesin edebileceğini söyledi.

Sezon erken açıldı, aileler denizin tadını çıkarıyor
Bayram nedeniyle 2025 sezonunu erken açtıklarına değinen Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, 9 günlük tatilin işletmelerin yüzünü güldürdüğünü, tatilcileri ağırlamanın turizmciler için önemli olduğunu ifade etti. Öztop, tüm işletmelerin henüz açık olmadığını, açık olanların ise yüzde 50 doluluk oranına ulaştığını aktardı.
Deniz sıcaklığının 20 derecelerde olduğuna dikkat çeken Öztop, "Özellikle Kahramanmaraş, Adana, Ankara, Kayseri, Niğde ve Konya gibi çevre illerden aileler gelerek bu güzel denizin tadını çıkarıyor. Nisanın başındayız, denize giren küçük çocuklu aileler bile var. Ayağını bu denize sokan buraya tekrar geliyor. Bu kum, bu deniz Türkiye’de birçok noktada yok. Mersin ve Kızkalesi çok özel noktalar, 321 kilometre kıyı şeridimiz var. Her aileye hitap edecek alternatifler var" diye konuştu.

Barakadan yükselen alevler ormana sıçramadan

Adana’da dolu yağışı tarım arazilerini beyaza bürüdü

Yeniden Refah Partili Başkan Yardımcısı, belediye başkan yardımcısının kafasına şekerlikle vurdu

Alevlere teslim olan evdeki 4 kişi dumandan etkilendi

Çerkes mutfağı Mersin’de

Bataklığa saplanan inek vinçle kurtarıldı

Sincapları satmaya çalışan şahsa 30 bin TL ceza

Erzin’de kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı

Osmaniye’de sahte çekle dolandırıcılık yapan 5 kişi tutuklandı

Ekmeğin içinden çıkan çiviyi yutmak üzereyken fark etti

Mersin’de can güvenliğini tehdit eden metruk yapılar yıkılıyor

Osmaniye’de kontrolden çıkan tanker bariyerlere çarptı

Deprem şehitleri için fidan dikimi

Hafriyat kamyonu otomobilin üzerine devrilmeye ramak kala duvarda asılı kaldı

Vali Toros, Avrupa şampiyonu halterci Gamze Altun’u ağırladı

Eve giren yılanı itfaiye yakaladı

Orman Bölge Müdürü Ataş, Mut’ta incelemelerde bulundu

5 çocuk annesi eşini öldüren koca adliyeye sevk edildi

Minibüslerin sistemine ‘Canlı bomba’ mesajı gönderdi, "Şaka yaptım" dedi

Kahramanmaraş’ta tır alev alev yandı

Mersin sahilleri plastiksiz geleceğe hazırlanıyor

Topraksız tarımla çilek üretti, bahçesini vatandaşa açtı

Prof. Dr. Sarpel: "Diz protezi ameliyatlarında robotik yöntem ile iyileşme hızlanıyor"

Akçay: "Yetim hakkını koruma düsturuyla görev yapmak namus borcudur"

İskenderun’da lastikçi alevlere teslim oldu

Adana’da 5 milyon TL değerinde kaçak makaron ele geçirildi

ADASO’da TOBB Şikago Ticaret Merkezi tanıtıldı

Çaldığı motosikletle turlayan hırsız, balkonda asılı ceketi giyerek kayıplara karıştı

"Daha çok yağmur yağsın" dedi iş yerini su bastı

Adana’da ’Vatandaşlık’ vaadiyle 14 Milyon TL’lik vurgun: 4 şüpheli tutuklandı

Yükleniyor