Başkan Seçer: "Mersin’in barış ve dostluk kenti olduğunu anlatın"

Başkan Seçer: "Mersin’in barış ve dostluk kenti olduğunu anlatın"

GÜNDEM 21.04.2025 18:05:50 0
Başkan Seçer:
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Mersin Çocuk Festivali’ renkli görüntülere sahne olurken, Başkan Vahap Seçer, festival kapsamında ziyarete gelen çocuklara, "Ülkelerinize ve şehirlerinize döndüğünüzde Mersin’in barış ve dostluk kenti olduğunu anlatın" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali’ sürüyor. Festival kapsamında Almanya’nın Berlin kentinden gelen ‘Neuenhagen Bei Çocuk ve Gençlik Dans Topluluğu’, Başkan Vahap Seçer’i belediye hizmet binası önünde gerçekleştirdiği dans gösterisiyle karşıladı. Gösteriyi ilgiyle izleyen Başkan Seçer, çocukların neşesine ortak oldu. Dans gösterisinin ardından, Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı ülkelerden Mersin’e gelen öğrenciler Başkan Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette, Adıyaman, Edirne, Adana ve Ankara’nın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Kuzey Makedonya, Kazakistan, Arnavutluk, Gürcistan, İran, Kosova ve Polonya’dan öğrenciler ve ekip liderleri yer aldı. ‘Hello Mersin’ kursiyerleri de ziyarette yurt dışından gelen öğrencilere rehberlik etti.

"Festival şehre büyük değer katıyor"
Ziyarette, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemini anlatan Başkan Seçer, "23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Ulusal egemenlik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulma aşamasından önce Türkiye’de bir rejim değişikliği, parlamenter sistemin kabulü ve meclisin kurulmasını ifade eder. Diğer bir anlamıyla, egemenliğin halka devredilmesini ifade eder" diye konuştu. Düzenledikleri festivalin şehre büyük değer kattığını vurgulayan Seçer, çocuklara Mersin’de kaldıkları süre zarfında kenti yakından tanıma fırsatı bulacaklarını ifade ederek, "Birkaç gün burada gezileriniz olacak. Uygulamalarımızı sizlere gösterecekler ve anlatacaklar. Ülkelerinize ve şehirlerinize döndüğünüzde herkese selamlarımızı iletin, Mersin’i anlatın. Mersin’in barış ve dostluk kenti olduğunu anlatın" dedi.

"Burada olmak bizim için bir şeref ve onurdur"
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü Şah İsmail Çalışkan da deprem bölgesinde yaşanan travmalardan sıyrılıp Mersin’de misafir edilmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Deprem bölgesinde travmalardan sıyrılıp böyle bir etkinlikte burada olmak bizim için bir şeref ve onurdur" şeklinde konuştu. Grupların koordinatörleri Mersin’de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, yabancı öğrenciler de Mersin’i ve festivali çok sevdiklerini kaydettiler. Festivale İran’dan katılan öğrencilerden Salih Şefizade’nin okuduğu ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ manisi ise duygulu anlar yaşattı.
Ziyaret sonunda çocuklar Başkan Seçer’e yöresel hediyeler takdim ederken, Seçer de çocuklara hediye verdi.

ÇGC Genel Kurulu Başladı: 305 Üye Oy Kullanacak

Adana Sağlık Müdürü Nacar'dan 2026 Mesajı: Hizmet Durmadan Devam Edecek

Adana'nın 3 ilçesinde eğitime kar engeli...

CİMER 2025'te 5,5 Milyon Başvuruyla Rekor Kırdı

Kar Yağışı 48 İlde Eğitimi Durdurdu

Tarım işçileri için 2026 yevmiye tavsiyeleri açıklandı

Tarım yılı başında yağışlar alarm veriyor: İki ayda ortalamanın yüzde 19 altında

Adana Sanayi Odası Başkanı Kıvanç: 2026 Atılım Yılı Olacak

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'dan 2026 yılına yönelik mesaj

Gardenkoala'dan 2026 Hedefleri: Süs Bitkisi Sektöründe Güçlü Konum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2026 Mesajı: Hedefler ve Mücadele

DEAŞ’a yönelik 25 ildeki eş zamanlı operasyonlarda 125 kişi gözaltına alındı

Ağıralioğlu: Bahçeli ve Erdoğan Bildiğimiz Gibi Değil

Yoğun Kar Eğitimi Durdurdu: Çok Sayıda İlde Okullar Tatil Edildi

Türkiye Yazarlar Birliği 4. Ankara Edebiyat Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

21 İlde DEAŞ Operasyonu: 357 Şüpheli Yakalandı

21 ilde DEAŞ operasyonu: 357 şüpheli gözaltında

Yüzyılın Konut Projesi'nde Bugün Kura Sırası Şırnak ve Hakkari'de

7 İlde Başlayan Pilot Uygulama ile Ailelere Ücretsiz Çevrim İçi Danışmanlık

Yeni Adana Stadyumu Süper Kupa Yarı Finaline Hazır

Yüzyılın Konut Projesi'nde kura süreci başlıyor: İlk çekim 29 Aralık'ta

65 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 768 Gözaltı, Tonlarca Madde Ele Geçirildi

65 İlde Geniş Kapsamlı Narkotik Operasyonu: 768 Gözaltı

500 Bin Sosyal Konut İçin Kura Süresi Başlıyor: İlk Adıyaman'da

Türkiye-İran Ekonomik İş Birliği İçin Adana'da Temaslar

Bahçeli: Acılar Üzerinde İstismar Şantiyesi Kuranlar Hayal Kırıklığına Uğradı

Erdoğan: Sabotajlara Rağmen Milletin Karşısındayız

Mersin'de ev yangını: 2 kardeş hayatını kaybetti

Cumhuriyet Şehidi Asteğmen Kubilay Memleketi Kozan'da Anıldı

Yükleniyor