Başkan Özyiğit, STK buluşmalarını sürdürüyor

Bölge 14.02.2024 15:14:41 0
Başkan Özyiğit, STK buluşmalarını sürdürüyor
YENİŞEHİR Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hayata geçirdikleri projeleri değerlendirmek ve  görüş alışverişinde bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmalarını sürdürüyor. 
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde toplum tüm kesimleriyle bir araya gelerek, 5 yıllık hizmet sürecini değerlendirmeye devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları buluşmalarını sürdüren Başkan Özyiğit, gelecek dönem için talep ve önerileri de alıyor. Başkan Özyiğit, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ziyaret ederek, Başkan Veysel Sarı ve birliğe bağlı odaların başkanlarıyla bir araya geldi. Esnaf temsilcileriyle projelerini paylaşan Başkan Abdullah Özyiğit, yerel esnafın güçlenmesi ve ayakta kalması için emek verdiklerini belirtti. Hayata geçirdikleri Yenişehir Halk Kart ve Yenişehir Çevreci Halk Kart ile sadece yerel esnaflardan alışveriş yapılabildiğini ifade eden Başkan Özyiğit, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve aile bütçelerine katkı sunmak amacıyla aylık 750’lik nakdi destek sağladığımız Yenişehir Halk Kart ve Yenişehirlilerin atıklardan gelir elde ettiği Yenişehir Çevreci Halk Kart projemizde sadece yerel esnaflarımızdan alışveriş yapılabiliyor. Yenişehir Çevreci Halk Kart ile aylık 3 bin TL’ye kadar kazanç sağlanabildiğini gördük. Hem atıkların geri dönüşümünü sağlıyor, hem de aile bütçesine katkı  veriyoruz. Bunun yanı sıra kart sahipleri alışverişlerini yerel esnaflardan yapıyor. Yenişehir’in parası Yenişehir’de kalıyor” dedi.
'ÖĞRENCİ’YE PROJEMİZDE ESNAFLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ'
Öğrenci’YE projesini esnaflarla birlikte yürüttüklerini ifade eden Başkan Özyiğit, “Kentimizde okuyan üniversiteli öğrencilere ücretsiz yemek imkanı sunduğumuz Öğrenci’Ye projesini hayata geçirdik. Şu anda 2 bin üniversiteli gencimize esnaflarımızla destek veriyoruz . Bu projemizle de esnaflarımızla çalışıyoruz. Yenişehir esnafı ile dayanışma içerisinde, öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz. Tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum.  Yeni bir balık pazarı daha kuracağız, kısa sürede temelini atacağız. Esnaflarımıza alan açıyoruz, elbette hemşehrilerimize de daha uygun fiyatlarla taze balığa ulaşmalarına imkan sağlıyoruz” diye konuştu.
'YENİŞEHİR’E SANAYİ SİTESİ KURULMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Veysel Sarı ve birliğe bağlı oda başkanlarının öneri ve taleplerini de alan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir’de bir sanayi sitesi kurulması ile ilgili konuştu. Özyiğit, “Bu dönemde böyle bir girişimimiz oldu. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisince kabul görmedi, yeni dönemde tekrar hazırlığımızı yapacağız. Esnaf odalarımızla birlikte çalışarak, Yenişehir’e sanayi sitesi kurulması için elimizden geleni yapacağız. Alanya Sokağı esnafı da vatandaşlarımız da oradaki çalışmalarımızdan çok memnun kaldı. Esnaflarımızı ziyaretimde gelirlerinin arttığını söylüyorlar, güzel bir yaşam alanı oldu. Alışveriş merkezlerine mahkum değiliz. Bu sokaklarımızın sayısını arttıracağız” ifadesini kullandı. 
Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMMO)'nı da ziyaret ederek, SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Mali müşavirlerle hayata geçirdikleri projeleri paylaşan Başkan Abdullah Özyiğit, talep ve önerilerini aldı. ()

Antakya’ya kazandırılan İmam Hatip Lisesi inşaatında sona yaklaşıldı

Başkan Seçer: "Gençler, hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için sizleri Mersin’e bekliyoruz"

Mersin’de gemi kaynaklı deniz kirliliğine 300 milyon TL ceza kesildi

Denizde bulunan teknenin sahibi aranıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucuya 3 tutuklama

15 yaşındaki genç, limonata satarak hayaline yürüyor

Sıcak havalarda havyanlar dev vantilatör ile serinliyor

Mersin Üniversitesi, kendi enerjisini üretiyor

Trafikte cam silen gençler artık zorla kapıları açıp para istiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Andırın’ın prestij caddesini yeniledi

Kavurucu sıcakta kadınların tandır başında zorlu mesaisi

Merhum Başkan Zeyrek’in ismi Defne’de yaşatılacak

Çukurova’da yeşil dönüşüme 50 milyon TL destek

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 ayda 4,5 milyon yolcuya hizmet verdi

Yolcu dolu minibüsü durdurarak akan trafikte çaresizce bekleyen yavru kediyi kurtardı

Tıka basa göçmen doldurulan minibüste 24 göçmen yakalandı

Mersin’de 12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Kaçtığı anların görüntüsü ortaya çıktı, şüpheli tutuklandı

Mersin’de 84 parça tarihi eser ele geçirildi

Adana’da motosiklet ile bisiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Adana’da mısır hasadı başladı

Hatay’da Akdeniz meyve sineğiyle mücadele sürüyor

Kanalizasyon borusuna sıkışan yavru köpeği itfaiye kurtardı

Anamur’da cinayete karışan 3 şüpheli tutuklandı

Hatay’da kablo hırsızlığı şüphelisi 3 kişi yakalandı

Hatay’da güvenilir gıda için denetimler sürüyor

Osmaniye’ye şehit ateşi düştü, baba ocağına Türk bayrağı asıldı

Geri manevra yapan kamyon ile tırın arasında sıkıştı

Bulvarda refüje çarpan kamyon devrildi, sürücü yaralandı

Akıllı limanlar, MDTO Meclisinde ele alındı

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

Yükleniyor